Jeśli nie lubicie pracochłonnych potraw to ten przepis jest idealny.
Bardzo prosty <span style="text-decoration: underline"><span style="font-weight: bold">PASZTET </span></span>
<span style="text-decoration: underline">Składniki: </span>
- 30 dag surowego boczku
- 60 dag karczku
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyzka vegety
- 1 mały kubek śmietany 18-procentowej
<span style="text-decoration: underline">PRZYGOTOWANIE: </span>
- Boczek, karczek i czosnek przepuścić przez maszynkę do mięsa
- Do zmielonej masy mięsnej dodajemy śmietanę, doprawiamy vegetą i dokładnie mieszamy.
- Przekładamy do podłużnej brytfanki lub keksówki.
- Piekarnik nagrzewamy do temperatury ok. 180 stopniC i wkładamy brytfankę z mięsem. Pieczemy około 1,5 godziny.
* Jeśli chcesz ułatwić sobie jeszcze bardziej to od razu w sklepie [przy zakupie] poproś o zmielenie boczku i karczku.
* Najlepiej smakuje na gorąco, zaraz po wyjęciu z piekarnika, a na zimno jest doskonałym dodatkiem do kanapek.
Prościej już się chyba nie da.