Teraz jest 22 listopada 2024, o 20:18

Media: ludzie i wydarzenia

Artyści, celebryci, postacie warte uwagi, głośne wydarzenia, komentarze, plotki i skandale

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 11 listopada 2016, o 13:16

wielka szkoda :placze:
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 11 listopada 2016, o 21:07

Odeszła kolejna legenda [*]

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 11 listopada 2016, o 21:41

co za rok...
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Post przez Dorotka » 16 listopada 2016, o 15:04

Z OSTATNIEJ CHWILI: Ryszard Rynkowski zatrzymany przez policję! GROZIŁ PISTOLETEM http://www.pudelek.pl/artykul/100727/z_ ... istoletem/

Ryszard Rynkowski chciał popełnić samobójstwo?! "Policjanci go od tego odwiedli" - http://www.pudelek.pl/artykul/100732/ry ... _odwiedli/
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: hm...

Post przez KatiaBlue » 16 listopada 2016, o 16:44

A no właśnie przed chwilą stojąc w kolejce w P&P widziałam to info na tym ich telewizorku....

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 21 listopada 2016, o 17:37

http://www.pudelek.pl/artykul/100976/zona_pogodzi_kraske_z_ojcem_to_dla_niego_obcy_czlowiek/
Tam jest napisane, że "Piotr Kraśko jest synem dziennikarza Telewizji Polskiej Tadeusza Kraśko i scenarzystki Barbary Pietkiewicz".
A ja byłam święcie przekonana, że on jest synem Jana Kraśki, pisarza i tłumacza.
No to teraz już wszystko jasne. Nic dziwnego, że on jest tak mocno ustawiony w TV.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 21 listopada 2016, o 18:08

I jak bardzo jest do niego z wyglądu podobny.

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Dorotka » 21 listopada 2016, o 18:57

No tak, tatuś sobie o nim po latach przypomniał i teraz ładnie o nim mówi, a tyle czasu miał go głęboko w d...e. Wcześniej nie znalazł nawet chwili, żeby z nim chociaż przez telefon porozmawiać. Szkoda, że Piotr nie zmienił sobie nazwiska, bo teraz podciągnęli go pod resortowe dziecko i ciągle mu wypominają, że tatuś i dziadek to komuchy. A mógłby przyjąć nazwisko po matce i przedstawiałby się wtedy jako Piotr Pietkiewicz.

Post przez Janka » 7 grudnia 2016, o 18:39

http://www.pudelek.tv/video/Obroncy-Romana-Polanskiego-ciesza-sie-Game-over-To-koniec-14253/
Dla mnie to obrzydliwe. Wynika z tego, że w Polsce zgwałcenie dziecka przestaje być przestępstwem, jeśli gwałciciel ma wystarczająco duże osiągnięcia zawodowe lub jest znany w świecie.
Do takiego kraju wcale nie chce się wracać.
Obrazek

Post przez Dorotka » 8 grudnia 2016, o 00:06

Janko - niestety nie tylko w Polsce zdarzają się takie rzeczy. Tym sławnym i bogatym wiele uchodzi na sucho na całym świecie niestety. Ja też jestem zdania, że Polański powinien za to odpowiedzieć i że za takie przestępstwa nie ma przedawnienia.

Post przez Janka » 8 grudnia 2016, o 01:05

Miałam na myśli, że w przeciwieństwie do Stanów, w których Polański ma status uciekającego przestępcy.
To prawda. Sławnym lub bogatym najczęściej wolno więcej.

W Niemczech jest teraz mowa o ustalaniu wysokości mandatów w zależności od stanu majątkowego kierowcy. Ja jestem jak najbardziej Za. Mandat ma zaboleć, żeby wszystkim dupkom się odechciało jeździć po pijanemu, albo bez ważnego prawa jazdy, albo jedno i drugie na raz. Ale to pewnie nie przejdzie, bo bogaci do tego nie dopuszczą.
Obrazek

Post przez Dorotka » 8 grudnia 2016, o 09:23

Za gwałt powinna być dużo surowsza kara, niż jest teraz, a już za gwałt na dziecku lub osobie nieletniej szczególnie, bo ten czyn obecnie jest zbyt łagodnie traktowany. W przypadku dorosłych kobiet tłumaczy się go najczęściej tym, że ofiara sama sprowokowała gwałciciela [opinie ogółu, a nie sądu]. Kurcze, u nas wciąż pokutuje przekonanie, że mężczyźnie więcej wolno, bo taka jego natura.
A co do sprawy Polańskiego, to powinien on zostać wydany Stanom i tam surowo osądzony, nawet po 40 latach. Ale matka tej dziewczyny też powinna dostać wyrok, bo to ona ją na tę orgię zaprowadziła i wcisnęła w łapy Polańskiego i innych zboków. Może nie widziała, że to będzie orgia, ale na litość boską, która rozsądna matka zostawia swoją nastoletnią córkę sam na sam z kilkunastoma dorosłymi mężczyznami, szczególnie z filmowego środowiska?!!!

Post przez Janka » 8 grudnia 2016, o 16:29

Matka, według mnie, nie powinna, bo nie sprzedała jej ani nic w tym stylu. Była głupia i naiwna, liczyła, że córka zrobi wielką karierę w filmie i takich matek są tysiące. Jedne mają szczęście, inne pecha. Jak na ruletce. A za niski poziom inteligencji nie można nikogo karać, bo to nie jest ich wina. Już samo życie ich karze wystarczająco.
A w ogóle głupie osoby mają takie samo prawo posiadać i wychowywać dzieci, jak mądre.

Przerzucanie części winy na matkę czy kogokolwiek, jest tym samym, czym jest zwalanie winy na ofiarę, że np. prowokowała i dlatego sama sobie winna. To gwałciciel jest winny i nikt inny.
Obrazek

Post przez Dorotka » 8 grudnia 2016, o 18:01

O nie, ja bym tak łatwo tej matki nie rozgrzeszała, bo przecież nie urwała się z choinki i musiała zdawać sobie sprawę z tego, że zostawia swoje trzynastoletnie dziecko w prywatnej willi z samymi facetami.

Post przez Janka » 8 grudnia 2016, o 22:24

Nie pochwalam tego, co ona zrobiła swojej córce ani celów, które chciała osiągnąć. Postępowanie matki na pewno było złe i nie mam zamiaru jej bronić. Jednak winny zgwałcenia jest tylko i wylącznie gwałciciel.
Nawet jeśli mamusia będzie chciała dopłacać za przelecenie dziecka, to facet musi sam wiedzieć, że mu tego absolutnie nie wolno zrobić. Za żadne skarby.

Zwalanie cześci winy na innych do niczego dobrego nie prowadzi. Bo jeśli się nadal tak będzie robić, to nigdy nie zniknie problem przerzucania winy z oprawcy na ofiarę, który jest nagminny i z którym powinno się z wszelkich sił walczyć.
Matka jest winna pozostawienia dziecka bez opieki w sytuacji, w której nie mogła mieć pewności, że dziecko będzie bezpieczne i tylko tyle. Za zgwałcenie odpowiedzieć powinien ten, który to zrobił.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 8 grudnia 2016, o 23:30

Trudna sprawa. Zaufanie społeczne: albo się je ma do mężczyzn... ekhm... (tych bez wyroków, którym faktycznie nie udowodniono czegoś)... albo nie.
Mamy je? Inaczej: a czy powinnyśmy mieć? (a może lepiej nie, bo będziemy współwinne każdego złego wydarzenia w efekcie...). albo jeszcze inaczej: ja raz spytałam przyjaciela, czy by zostawił swoją 12letnią córkę z np. przyjaciółmi płci męskiej (no czasem dziecko się u rodziny lub przyjaciół zostawia na dłuższą chwilę, nie?). chwilę się zastanawiał, zanim odpowiedział.
jest w tym wszystkim coś nie ok.
ogólnie smutno jakoś.
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Janka » 9 grudnia 2016, o 00:13

Rozmawiałam kiedyś z Romanie Polańskim ze znajomą, która poznała go osobiście. Była nim całkowicie zachwycona. Poznała jego rodzinę i spotkała się z nim w sytuacji całkowicie prywatnej, gdy mógł być sobą. Ona uważa, że Polański nie zasługuje na żadne kary, gdyż jest właśnie taki super wspaniały. Za jego erudycję, charyzmę i klasę ma chodzić wolno, a wszyscy się mają od niego odczepić.
I tak sobie teraz myślę, że jeśli przed matką tamtej dziewczynki też zagrał swoją erudycją i klasą oraz pokazał się z najlepszej strony, to kobieta była bez szans. I pewnie każda matka by była. Nawet by nie musiał obiecywać, że z jej córki zrobi gwiazdę filmową. On prawdopodobnie wie, co zrobić, żeby ludzie jedli mu z ręki. I to jest jeszcze bardziej niebezpieczne, niż gdy się wpadnie w brudne łapy menela w jakichś krzakach.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 9 grudnia 2016, o 12:17

Pedofile to często bardzo czarujący ludzie, dlatego czasem tak trudno uwierzyć, że mogli zrobić coś złego. Moim zdaniem Polański powinien za to beknąć.

Słyszeliście? http://www.sport.pl/pilka/1,73556,21082 ... ikomu.html
No i się zaczęły niusy typu: Ania Lewandowska radzi co jeść podczas ciąży, A. L. radzi co jest dobre na zgagę itp. :roll: Trzeba jej jednak przyznać, że ślicznie wygląda w ciąży.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 9 grudnia 2016, o 12:21

a podobno pisała że pracuje zawodowo i nie można jej rad odbierać jako ciążowych :]
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Kawka » 9 grudnia 2016, o 12:32

Fanki ją zasypują pytaniami na facebooku, to odpowiada. W sumie nie dziwię się, a jeśli już, to fankom, bo uważają Lewandowską za kogoś w rodzaju boga, eksperta od wszystkiego.

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez •Sol• » 9 grudnia 2016, o 12:35

a to chyba że tak.
Lepiej jak odpowiada niż jakby miała olewać ;) myślałam że ona tak sama z siebie tymi radami sypie

Post przez Kawka » 9 grudnia 2016, o 12:48

Szczerze mówiąc, to nie śledzę jej poczynań za bardzo, ale wydaje mi się, że to głównie Pudelki i inne portale się podniecają. Wczoraj np. na Interii trzy niusy o Lewandowskiej i jej ciąży w dziale rozrywka/celebryci. Teraz do będą tłuc temat aż do narodzin. :niepewny:

Post przez •Sol• » 9 grudnia 2016, o 12:54

no ba, taki news.
ale i tak pięć miesięcy udało się Lewandowskim ciążę ukrywać - to raczej rzadko się udaje ;)

Post przez Kawka » 9 grudnia 2016, o 13:05

Udało się, bo po niej nic nie widać. Ma świetną figurę. Niespecjalnie za nią przepadam (jakaś taka sztuczna i ma spore parcie na szkło), ale figurę to ona ma rewelacyjną.

To chyba zresztą typowe dla czynnych sportsmenek. Po Kasi Kępce też nie było długo widać ciąży. Już urodziła a tylko plotek coś o tym napisał. Fakt, że jest mniejszego kalibru celebrytką, o ile w ogóle, ale w pewnych kręgach jest dość znana. Ja ją kojarzę z Gym breaka.

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 9 grudnia 2016, o 16:02

a jak Chodakowska będzie w ciąży? to będzie odlot...
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do W mediach