Teraz jest 23 listopada 2024, o 01:28

Young Adult + New Adult

Gatunki – rodzaje – typy - crossovery
Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+
YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki
Poza romansem... — Polska strefa

Ulubiona autorka/autor: Kristin Hannah,Paulina Simons,Elżbieta Cherezińska

Post przez tully » 11 listopada 2016, o 09:07

wyglada na cos dla mnie :)
Je préfère aller doucement...
"the standout in this drama is, without a doubt, Emi Takei. Eyes are her asset, and her stare is from another world in this drama. You could feel her love towards Shuji, and that passion is so strong that you could feel it coming out from your screen." Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta J-2011
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Shancai initiates the kiss: https://tenor.com/view/dont-say-anythin ... f-12266619
Tsukushi initiates the kiss: https://c.tenor.com/YC0oyiizgj8AAAAd/ha ... anadan.gif

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 11 listopada 2016, o 12:07

Nie wiem czy dla Ciebie nie będzie ona zbyt mało dołująca :P
Ale próbuj, ciekawe co powiesz ;)

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 16 listopada 2016, o 12:21

Papaveryna napisał(a):http://lubimyczytac.pl/ksiazka/298092/to-skomplikowane-julie

Przeczytałam jakiś czas temu i było naprawdę fajne :)
Nie ma tutaj żadnych seksów, ani nic w tym stylu. Przypadła mi do gustu główna bohaterka, a zwłaszcza jej poczucie humoru. Chociaż Celeste z Płaskim Finnem także rozwalali system :P
polecałaś mi to ;)
chyba trzeba mnie pognać skoro to takie fajne ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 17 listopada 2016, o 16:02

Tak to bardzo sympatyczna geekowa książka :-D Również mi się podobała. Czytałam nawet dalej. Jakąś połówkę z tego co pamiętam dorwałam i tam był POV Matta :) Troszkę było tego co i w pierwszym tomie, ale były ich dalsze losy :)
Very, to już wiesz czego nie mogłam Ci zdradzić :P Ale pewnie się domyśliłaś dalej o co z tym bratem, Finnem, chodzi ;)
I wyszło dlaczego Celeste była taka a nie inna. Drugi tom jest z nią tak w ogóle. Nie czytałam jeszcze, mam nadzieję, że wydadzą u nas :)

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 17 listopada 2016, o 23:45

Ciekawe, czy mi się trafi okazja.

„Kiedy pada deszcz” Lisa De Jong – w sumie niezłe to było, tyle że w pewnej chwili to wszystko zostało spłycone, przez co historia nieco się rozpływa.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Papaveryna » 18 listopada 2016, o 00:16

Duz, także mam nadzieję, że wydadzą jeszcze coś tej autorki u nas :)
Ja o dziwo dość długo się nie domyślałam, ale w pewnym momencie załapałam. To znaczy wcześniej niż się wydało, oczywiście :evillaugh:
A Celeste i tak mi się podobała. Taka jaka była :) Ja początkowo myślałam, że ona ma jakieś zaburzenia, bo tak mi to pasowało, ale prawda okazała się całkiem inna ;)

Sol, bierz się. Mam nadzieję, że to Ciebie nie znudzi. Dla mnie jedyna gwiazdeczka wśród coraz większej gromady zaczynanych i porzucanych książek. Wiadomo, nie wyrywa jakoś specjalnie z butów, ale jest napisana przystępnie, lekko i z humorem i mi to w momencie czytania bardzo odpowiadało.

PS. Uwielbiam koszulki Matta! 'JA - taki jak ty, tylko lepszy' :evillaugh:

Ulubiona autorka/autor: hm...

Post przez KatiaBlue » 19 listopada 2016, o 19:54

Kto lubi Promyczka ręka w górę! :)

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 19 listopada 2016, o 19:55

Ja!. :bigeyes:
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez KatiaBlue » 19 listopada 2016, o 19:56

A powiesz mi cos fajnego o nim?

Post przez LiaMort » 19 listopada 2016, o 20:05

jak już mówiłam to piękna, wzruszająca historia, pełna miłości i ciepła... chociaż końcówka jest smutna. :(
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: Nora Roberts

Post przez aniazlipca » 19 listopada 2016, o 21:42

Ja!!!! i Gusa wielbię :bigeyes:
“Mercy laughed. “You have to excuse them—boys suffer from an incurable disability.”
“What?”
“Testosterone.”

Nalini Singh, Branded by Fire

Post przez LiaMort » 19 listopada 2016, o 21:45

ja też ale od drugiej części..xD :P
RM 

Post przez KatiaBlue » 20 listopada 2016, o 02:29

Kupiłam sobie Promyczka i się zastanawialam czy teraz czytać czy potem. Na razie jeden rozdział

Post przez aniazlipca » 20 listopada 2016, o 13:24

Lia jak to? Gus jest według mnie najlepszym bohaterem Promyczka :bigeyes:
“Mercy laughed. “You have to excuse them—boys suffer from an incurable disability.”
“What?”
“Testosterone.”

Post przez LiaMort » 20 listopada 2016, o 13:27

nie wiem ale nie podeszedł mi w pierwszej części. ;)
Katiu chusteczki masz?. ;) pod koniec się przydadzą. ;P
RM 

Post przez KatiaBlue » 20 listopada 2016, o 14:18

Mam kilka paczek w pogotowiu...

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 20 listopada 2016, o 15:05

Papaveryna napisał(a):Ja o dziwo dość długo się nie domyślałam, ale w pewnym momencie załapałam. To znaczy wcześniej niż się wydało, oczywiście :evillaugh:

Nawet nie wiesz jak trudno mi było trzymać język za zębami :hihi: Szczególnie, że w każdej chwili mogłaś się domyślić. Jednak ogólnie było to dość dobrze rozpisane, gdzieś przebłyski, podobieństwa się pojawiały między Mattem i Finnem i ja tak zaczęłam się dopatrywać. Coś mi śmierdziało :hihi:

Papaveryna napisał(a):A Celeste i tak mi się podobała. Taka jaka była :) Ja początkowo myślałam, że ona ma jakieś zaburzenia, bo tak mi to pasowało, ale prawda okazała się całkiem inna ;)

Troszkę tak. Bo jednak to wszystko było dziwne. No i ten papierowy Finn wszędzie z nią.

Papaveryna napisał(a):PS. Uwielbiam koszulki Matta! 'JA - taki jak ty, tylko lepszy' :evillaugh:

Koszulki miał świetne i przy okazji świetne poczucie humoru. Jak na młodego geniusza :hyhy:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Papaveryna » 20 listopada 2016, o 16:32

Okazuje się, że młodzi geniusze wcale nie muszą być nudni. A Matt ogólnie coś w sobie miał :hyhy:
Podobała mi się Julie. Nie była jakąś mendzącą beksą, tylko taka sensowna, ironiczna, charyzmatyczna :D

Odnośnie "Promyczka", oczywiście nie czytałam go i nie mam zamiaru, ale irytuje mnie ostatnia faza w NA na
Spoiler:
Aż się boję wziąć coś nowego do czytania :zalamka:
Spoiler:
Po grzmota jeszcze mam o tym czytać i nabijać sobie do głowy. Rozumiem, że niektórym osobom takie książki nie przeszkadzają, wypowiadam się wyłącznie w swoim imieniu. Ja mam ogólnie problem z tą tematyką. Nie jest moim celem nikogo urazić :padam:
Ostatnio znalazłam tytuł, który prawdopodobnie zostanie wydany w przyszłym roku u nas. Nie jest to jednak oficjalna, potwierdzona informacja, także może coś się zmienić. W każdym razie okładka oryginalna śliczna, kilka opinii o oryginale na naszym LC, ocena ogólna wysoka. Podjarałam się i czytam te opinie, oczywiście wszędzie, że cudowna książka, ale trzeba chusteczki, coś tam o płakaniu. Myślę - okej, może taka wzruszająca po prostu. Czytam te opinie, zachwalenia aż doszłam do pojedynczej opinii osoby rozczarowanej tą książką. I wreszcie dane mi się było dowiedzieć, że
Spoiler:
Dziękują bardzo, do widzenia, jeśli rzeczywiście u nas wyjdzie, na pewno jej nie kupię i na pewno nie przeczytam :P
Teraz muszę 50 razy każdą pozycję prześwietlać :disgust:

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 20 listopada 2016, o 17:54

Zgadzam się z Tobą w 100%. :paluszki:

Post przez KatiaBlue » 20 listopada 2016, o 19:59

Rzeczywiście były mi potrzebne chusteczki... Czuje się jakby przejechał po mnie czołg. Chyba idę spać.

Post przez aniazlipca » 20 listopada 2016, o 22:18

Katia współczuję :przytul: ja bardziej ryczałam na Kiedy Pada Deszcz Jong - to dopiero było... :smutny:

A co do krytyki Promyczka - dla mnie ta historia nie była o umieraniu. Była o wykorzystywaniu każdego dnia. O ludziach, którzy pojawiają się w naszym życiu nie bez powodu. O tym ,że po deszczu przychodzi słońce. Dla mnie była to piękna książka o życiu.
“What?”
“Testosterone.”

Post przez Papaveryna » 20 listopada 2016, o 22:24

Ja nie krytykuję Promyczka, ponieważ nie czytałam go. Mówię tylko, że coraz częściej natykam się w książkach na motyw, którego nie lubię i unikam jak ognia.
joakar4 napisał(a):Zgadzam się z Tobą w 100%. :paluszki:

Heh, dzięki :paluszki:

Post przez aniazlipca » 20 listopada 2016, o 22:32

Wiem wiem Very :wink: mogłabyś przeczytać :twisted:
“What?”
“Testosterone.”

Post przez Papaveryna » 20 listopada 2016, o 22:37

Zdecydowanie nie :-D
Nie mam potrzeby nad książką chlipać. Życie mi wystarczające powody do tego daje, więc wolę jednak o czymś innym czytać ;)
Ogólnie zwróciłam uwagę na ten 'trend', bo ostatnio znowu jakoś mało ciekawych dla mnie tytułów. Jak coś się wreszcie nowego pojawi na horyzoncie, to zaraz wychodzą jakieś kwiatki i nie mogę przeczytać. Frustruje mnie to :P

Post przez KatiaBlue » 20 listopada 2016, o 22:40

aniazlipca napisał(a):Katia współczuję :przytul: ja bardziej ryczałam na Kiedy Pada Deszcz Jong - to dopiero było... :smutny:

A co do krytyki Promyczka - dla mnie ta historia nie była o umieraniu. Była o wykorzystywaniu każdego dnia. O ludziach, którzy pojawiają się w naszym życiu nie bez powodu. O tym ,że po deszczu przychodzi słońce. Dla mnie była to piękna książka o życiu.

Ja przy Promyczku bardziej, bo jeszcze sobie jakieś nienormalne historie wymyślałam przy tym... :red:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Romans + ...