Teraz jest 21 listopada 2024, o 14:56

Grace Burrowes

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 30 sierpnia 2016, o 12:54

Czytam Porażkę księcia i średnio mi to idzie. Bohaterowie są raczej udani, bardzo mi się podoba jak się do siebie odnoszą, jest momentami zabawnie, a męczę się podczas czytania. Szkoda, bo bardzo lubię motyw małżeństwa z rozsądku. :ermm:

Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)

Post przez giovanna » 30 sierpnia 2016, o 13:54

Dziewczyny mówią, że to wina tłumaczenia, lubię Porażkę i motyw małżeństwa z rozsądku :)

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 30 sierpnia 2016, o 19:26

#free
Obrazek
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 20 września 2016, o 07:52

joakar4 napisał(a):Czytam Porażkę księcia i średnio mi to idzie. Bohaterowie są raczej udani, bardzo mi się podoba jak się do siebie odnoszą, jest momentami zabawnie, a męczę się podczas czytania. Szkoda, bo bardzo lubię motyw małżeństwa z rozsądku. :ermm:

też mi coś tam nie zagrało, czasem taki nie spójne mi się to wydawało, a dziwne bo lubię autorkę
Obrazek
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki

Ulubiona autorka/autor: E. Hoyt, K. Byrne, R. Quasi, A. Giusti

Post przez Viperina » 2 października 2016, o 09:25

Skończyłam:

Obrazek

I powiem tak: tej serii daleko dość do Capitve Hearts, ale tom drugi był zdecycodowanie lepszy od tomu pierwszego. Gdzieś tak w połowie miałam wrażenie, że postępowanie bohatera jest całkowicie niedorzeczne, ale na końcu wyjaśniło się na tyle, że mogłabym je kupić, gdyby nie to, że w dość zżytej z sobą i dużo rozmawiającej rodzinie nagle okazało się, że facet miał całkowicie błędne pojęcie o dwóch wydarzeniach z jego przeszłości, które zdeterminowały kluczową życiową decyzję, pozostającą notabene w centrum fabuły. A wystarczyło pogadać z babcią i wszystko by się wyjaśniło. Tego nie kupuję. Ale poza tym czytało się dobrze, ogólnie na jakieś 7/10.
Przeciętna kobieta zakochuje się siedem razy w roku, w tym sześć razy w butach.

All woman desire a Mr. Darcy.
Unfortunately, all man have no idea who that is.

Post przez Lilia ❀ » 19 listopada 2016, o 00:33

Obrazek
THEY CALL HIM THE DUKE OF MURDER...

The gossips whisper that the new Duke of Murdoch is a brute, a murderer, and even worse—a Scot. They say he should never be trusted alone with a woman. But Megan Windham sees in Hamish something different, someone different.

No one was fiercer at war than Hamish MacHugh, though now the soldier faces a whole new battlefield: a London Season. To make his sisters happy, he'll take on any challenge—even letting their friend Miss Windham teach him to waltz. Megan isn't the least bit intimidated by his dark reputation, but Hamish senses that she's fighting battles of her own. For her, he'll become the warrior once more, and for her, he might just lose his heart.

December 20th 2016
Windham Brides #1, Windham #9

Obrazek
Colin MacHugh is trying to come up to scratch as the brother and heir of a newly minted duke, but Polite Society isn’t keen on a former army captain acquiring even a courtesy title. At the suggestion of an aristocratic friend, Colin takes an interest in a charitable home for urchins. Miss Anwen Windham is devoted to the same institution, and as Colin and Anwen work together to save the failing orphanage, their interest in each other becomes passionate.

When the orphanage’s troubles take a criminal turn, everybody is suspect, from Colin, to the children, to Anwen. If Colin blows retreat and heads home to Scotland, the orphanage will surely fail. If he stays to fight the accusations coming at him from all sides, he could lose a future with Anwen–and his life….

July 25th 2017
Windham Brides #2

Post przez giovanna » 19 listopada 2016, o 12:32

Przeczytałabym po polsku

Ulubiona autorka/autor: Montgomery, Palmer, Roberts

Post przez montgomerry » 19 listopada 2016, o 19:23

to samo pomyślałam ;)

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 19 listopada 2016, o 19:39

oj, ja też, ja też
Obrazek
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki

Post przez Lilia ❀ » 6 grudnia 2016, o 21:00

w promocji
Obrazek

Post przez montgomerry » 7 grudnia 2016, o 10:56

dlaczego u nas na święta tak fajnie nie wydają ? przecież to super prezenciaki mogłyby być

Post przez Lilia ❀ » 16 grudnia 2016, o 20:50

http://graceburrowes.com/store/ nowa nowela świąteczna free

Post przez montgomerry » 17 grudnia 2016, o 13:47

jakie tam śliczne okładki na stronie

Post przez Lilia ❀ » 17 grudnia 2016, o 18:25

99 centów
Obrazek

Post przez Lilia ❀ » 24 grudnia 2016, o 13:58

Obrazek
Three young, wealthy titled women decide to spend the social Season admiring the bucolic splendor of the Yorkshire Dales rather than dodging fortune hunters and scandalmongers in London. A fine plan–until the ladies’ traveling coach lands in a muddy ditch, and foul weather strands them at the estate of former officer Nathanial Stratton. As luck (or Cupid?) would have it, Nathaniel and his two friends, Kit Stirling and Greyville Trent, also have no patience with matchmaking and romance…. or so they insist.

March 14, 2017

Post przez giovanna » 3 marca 2017, o 19:51

Przeczytałam Sędziego miłości i moim zdaniem to najlepsza część z cyklu Dżentelmeni po przejściach :)

Post przez Lilia ❀ » 15 kwietnia 2017, o 20:27

Obrazek
Julian, Duke of Haverford, is barely keeping his handsome head above water amid a sea of inherited debts. His sister, Lady Glenys, decides to throw a house party Julian can ill afford in hopes of finding an heiress for him to marry. Julian tries to turn this disaster into opportunity by inviting every well-heeled bachelor in the realm, because Lady Glenys is also in want of a spouse.

Elizabeth Windham is among the guests at the Haverford house party, though her goal is to elude matchmaking from any quarter. Julian and Elizabeth are attracted, however, despite meddling siblings, financial woes, and gossips lurking behind every potted palm. Just as Julian and Elizabeth realize that they can snatch true love from the jaws of duty, Julian’s difficulties become ruinous. Which will it be? True love or true disaster?

Expected publication: November 7th 2017 by Forever
Windham Brides #3

Ulubiona autorka/autor: E. Hoyt, K. Byrne, R. Quasi, A. Giusti

Post przez Viperina » 24 maja 2017, o 08:36

Usiłowałam zmęczyć Ethana, czyli trzeci tom serii Lonely Lords:

Obrazek

Estranged from his family, widowed, and weary from fighting his troubled past, Ethan Grey now has a chance to replace loneliness with love. His sons' beautiful and stubborn governess might help him battle his ghosts, but it's been a long time since he let himself get close to anyone.

Alice Portman has more in common with Ethan than she can comfortably admit. For now, she's satisfied with helping him rebuild his life and family, but the dangerous past is about to catch up with them both.

An unforgettable Regency tale of two wounded people who get another chance at love. Award-winning New York Times and USA Today bestselling author Grace Burrowes's extraordinary writing will immerse you in a Regency world unlike any you've experienced.

Ale chyba nie dociągnę do końca (choć jestem już 2/3 książki). Wszystko razem jakieś takie nijakie. W dodatku chyba nie bardzo ogarniam zasadę tego cyklu, ponieważ w kolejnych tomach mają pojawić się bohaterowie, którzy występują w tym właśnie tomie, a rzecz ma dotyczyć ich związków z aktualnymi małżonkami. Największe zastrzeżenia mam do relacji między głównymi bohaterami, która jest całkowicie pozbawiona emocji. Szkoda, bo w sumie lubię Burrowes, wydaje mi się jednak, że ta seria i powiązana z nią bohaterami seria Jaded Gentleman są nienajszczególniej udane.
Przeciętna kobieta zakochuje się siedem razy w roku, w tym sześć razy w butach.

All woman desire a Mr. Darcy.
Unfortunately, all man have no idea who that is.

Post przez Lilia ❀ » 19 czerwca 2017, o 13:17

https://www.amazon.com/gp/product/B015T ... s_rw_dp_sw wszystkie 8 części rodziny Windham po 99 centów

Post przez Lilia ❀ » 7 lipca 2017, o 13:31

#free

Obrazek

Post przez Lilia ❀ » 25 lipca 2017, o 14:34

w promocji
Obrazek

Post przez Lilia ❀ » 29 października 2017, o 19:30

Post przez giovanna » 16 grudnia 2017, o 19:45

606151-352x500.jpg

Sir John Grace Burrowes

Oto kolejny »dżentelmen po przejściach«, który za nic nie chce wiązać się z żadną kobietą, w romantycznej powieści mistrzyni zmysłowości”. – „Romantic Times”

Sir John Fanning – dla bliskich Jack – co dzień na sali sądowej staje twarzą w twarz ze zbrodnią, lecz nie boi się niczego… poza wizytą swojej matki. Teraz, przed Bożym Narodzeniem, jej przyjazd właśnie się zbliża. I nie obejdzie się – tego jest pewien – bez prób wyswatania go z kolejną, zdaniem matki najbardziej odpowiednią kandydatką. Jednak sir John stawia zdecydowany opór. Bo po raz pierwszy od lat jego serce bije mocniej dla kobiety...

Madeline Hennessy jest śliczna, inteligentna… i zdaniem matki zupełnie nieodpowiednia na żonę Jacka. Czy rzeczywiście? Jeśli nawet tak mogło by się wydawać, to ze zgoła innych powodów…

Grace Burrowes to autorka bestsellerów „New York Timesa” i „USA Today”, uhonorowana najbardziej prestiżowym wyróżnieniem gatunku: RITA Award (odpowiednik filmowego Oscara). Ukończyła nauki polityczne, muzykologię i prawo. Porzuciła jednak praktykę prawniczą na rzecz pisania. Jej powieści są w czołówce list bestsellerów Amazonu (często na 1. miejscach) najlepszych romansów z epoki regencji

No cóż, przeczytałam i mam wrażenie, że cały ten cykl jest słabiutki w porównaniu z Córkami księcia Windham, czy nawet Porażką księcia, ale może marudzę ostatnio.
Bohaterem jest znany z poprzedniej części sir John - Jack Fanning były oficer stacjonujący w Indiach ( i tutaj się wkurzyłam, bo w poprzedniej części nazywa się sir Dewey Fanning, więc albo autorka ma sklerozę albo nie wiem :bezradny: ), który przygotowując się na inwazję (przyjazd) swojej matki prosi Madeline Hennessy damę do towarzystwa Abigail Belmont ( i w ogóle prawą ręką wszystkich w domu Axela Belmonta) aby się zgodziła pełnić tę funkcję w jego domu jak przyjedzie jego matka. Jack jest sędzią pokoju i okazuje się, że dzieją się dziwne rzeczy: ktoś przyprowadził zarodowego barana do ciotki Madeline, giną resztki węgla z podwórka handlarza, czy słój z wygranymi w rzutki w karczmie Pod Mokrą Łasicą, czy pod koniec torba miejscowego lekarza, oczywiście wszyscy zgłaszają te "kradzieże" do Jacka. Madeline zgadza się na pracę u niego, przyjeżdża matka, która przywozi ze sobą brata Jacka wielebnego Jeremyego i kandydatkę na żonę pannę Lucy Anne de Witt. Mamuśka jest wiecznie niezadowolona, ale w taki spokojny sposób ;), nie trawi hinduskiego kamerdynera Pahdiego i oczywiście wszystko wie najlepiej. Sir Fanning w ogóle nie zwraca uwagi na Lucy Anne, bo podoba mu się Madeline, która jest wykształcona, potrafi pięknie haftować i zna języki obce co frapuje go trochę, bo nie pasuje mu do jej funkcji i zaczyna się zastanawiać nad przeszłością jego pracownicy. No i jak się można domyślić mamy romans między bohaterami, taki raczej spokojny w stylu autorki. Czyta się dobrze jednak mi trochę zgrzytało jak już wcześniej pisałam inne imię i
Spoiler:
.
Napisałam w spojlerze, bo wspominałam poprzednią część, a może ktoś nie czytał, więc nie będę psuła lektury. Ogólnie polecam, jest sporo humoru takie charakterystycznego dla autorki, romans taki spokojny jak to u Grace. Nie wiem czy spodoba się osobom, które nigdy nie czytały książek Grace Burrowes.

edit. zwracam honor autorce Jack nazywa się sir John Dewey Fanning
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Ostatnio edytowano 16 grudnia 2017, o 22:55 przez giovanna, łącznie edytowano 1 raz

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 16 grudnia 2017, o 19:51

Jakie tytuły byś najbardziej polecała? Nie czytałam jej jeszcze nic :ermm:

Swoją szosą - Sir John ma ładną okładkę naprawdę tja

Post przez giovanna » 16 grudnia 2017, o 19:55

Very ja zaczynałam od tego cyklu Córki księcia Windham, jedne lubię bardziej inne mniej, ale ogólnie lubię ten cykl. Porażkę księcia bardzo lubię, ale jak widziałam mało osób ją lubi, ponoć jest źle przetłumaczona. W ogóle lubię styl autorki jej książki są takie "ciepłe", mężczyźni bardzo opiekuńczy nie brakuje też zabawnych momentów.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do B