klarek napisał(a):A nie wiem jaką mam serię. Płatki były w promocji, konsultantka zachęciła, że warto spróbować, to spróbowałam
Kremy z tej serii mam takie:
Jak dla mnie są dobre. Choć ponarzekałabym na dwie rzeczy. Po pierwsze, jak dla mnie długo się wchłaniają (choć rano twarz jest jak pupka niemowlaka), po drugie (i proszę się nie śmiać, mają paskudny smak, szczególnie ten na noc - znakomity środek odstraszający na faceta):)
Do kompletu z kremami dostała też krem pod oczy, taki podwójny. Myślę, że mógłby zadziałać gdybym ja nie zapominała go używać;)
A maskę, scrab do twarzy i ciała rzeczywiście z Morza Martwego - błotną. Kiedyś już miałam taki zestaw i się sprawdził, więc liczę na to też teraz Chciałam ten kawior, ale wydawał mi się za młody jak dla mnie
Nocny Anioł napisał(a):Może ktoś polecić jakiś leki krem nawilżający. ?
LiaMort napisał(a):ładny ten niebieski.
duzzza22 napisał(a):Coraz bardziej się do tych kolorów przekonuję. Zieleń taką mam podobną, ale te pomarańcze podobne do koloru liści mnie kuszą. Na niebieski chyba też zapoluję. Kupiłam sobie przy poprzednim zakupie, chyba, Emerald City i myślałam, że one będą do siebie podobne, ale nie. Ten Emerald jest emeraldowy To znaczy szmaragdowy, ale troszkę taki przytłumiony. Zakochałam się w tym odcieniu
duzzza22 napisał(a):Miałam kiedyś krem Anew z drobinkami złota i uwielbiałam go, po nim miałam zawsze skórę jak pupcia niemowlaka. A jest chyba dla osób 45+
Janka napisał(a):I ten uprany szaroburokhaki też.
Janka napisał(a):Na zdjęciu wyszedł trochę jak bardzo ciemny turkus. Też takie lubię. Wszystkie niebieskie i niebiesko-zielone odcienie są dla mnie fantastyczne.
Janka napisał(a):Podobno kremy przeznaczone dla osób starszych, które zawierają większe dawki składników aktywnych, mogą wpłynąć na skórę negatywnie, bo ją rozleniwiają.
klarek napisał(a):Duzzz, ten złoty na noc 45+ i ja mam. I uważam, że jest bardzo fajny. Rzeczywiście rano po nim buzia jak pupcia niemowlaka jest:D
Myślę, że mogłabyś tych spróbować, kiedy jest promocja, to faktycznie opłaca się je kupić, nawet po to, aby wsadzić do lodówki i otworzyć za pół roku;)
klarek napisał(a):Pod oczy mam taki:
W górnej części jest jeden krem, poniżej drugi, który wklepuje się kiedy pierwszy się wchłonie.
klarek napisał(a):Przyznam, że mi odpowiada część kosmetyków Avony. Lubię te kremy, ale często przeplatam je innymi. Za to maski, scruby i peelingi od nich bardzo lubię. Dobrze współpracują z moją skórą Nawet nie wiem czy patrzą na wiek kremu... Raczej kieruję się tym co powie mi konsultantka, czy ktoś do kogo mam w tej materii zaufanie. Ale częściej dotyczy to niższej kategorii wiekowej niż wyższej. Niestety, kiedyś kiedy nocowałam u mojej mam użyłam jej kremu i kiepsko to dla mnie się skończyło;)
duzzza22 napisał(a):A ja nie wiem jaki on jest. Na innych zdjęciach jest w ogóle jakiś szary, a tu na jednym jest jakiś beżowy
duzzza22 napisał(a):Tak, to takie właśnie pomieszanie kolorów. Wieczorem już jest zielony
Janka napisał(a):Też mam taki, tylko nieco ciemniejszy i bardzo perłowy, ale ma tak samo, że w zależności od rodzaju światła, wygląda bardziej granatowo lub bardziej ciemnoszmaragdowo. W ubiegłym roku latem używałam go nad morzem, a mój F. się cieszył, gdy czasem moje paznokcie wyglądały jak ciemne dźinsy.
Nocny Anioł napisał(a):Dziękuję Duz, zastanawiałam się kiedyś nad ta firmą.
Papaveryna napisał(a):Duz, bardzo ładne paznokcie i kolor lakieru
•Sol• napisał(a):Duz, ile Ci się trzyma ten lakier?
w kolorze Twoich paznokci na zdjęciu w Ikei są poduszki
Janka napisał(a):Ja mam w podobnym kolorze dekoracje w salonie, więc Duzz stanowiłaby u mnie przyjemny dodatek.
•Sol• napisał(a):Duz, to solidnie wytarcie na końcach najczęściej się tak nie rzuca mocno w oczy
duzzza22 napisał(a):klarek napisał(a):Pod oczy mam taki:
W górnej części jest jeden krem, poniżej drugi, który wklepuje się kiedy pierwszy się wchłonie.
I jak? Nie szczypie Cię po nim?
duzzza22 napisał(a):Jakie to jest to neutralizujące?
klarek napisał(a):A wiesz, że nie. Też się tego obawiałam, ale akurat ten zestaw uważam za bardzo delikatny. Nie mam wrażenia braku zmarszczek, bo okulary na nosie mam, ale od tych kilku razy stosowania, wydaje mi się, że skóra nie jest wysuszona. Szczególnie rano można to wyczuć podczas porannych ablucji.
Rzeczy do włosów nie tykam, kiedyś pudry i podkłady, ale teraz mam już swoje stałe
Duzzz, też polecam się z poleceniem. Od jakiegoś czasu łakoma jestem na nowinki
Janka napisał(a):duzzza22 napisał(a):Jakie to jest to neutralizujące?
Firmy "Balea" z drogerii "dm":
https://www.dm.de/balea-kuechenseife-p4010355162984.html
Teraz w sprzedaży jest cytryna-bazylia, a przed nim był grejpfrut-pomarańcza.
Widziałam w "Rossmannie", że oni też mają mydła kuchenne w swoim asortymencie.
Mam też nowe piankowe mydło:
https://www.dm.de/balea-schaumhandseife-garten-eden-p4010355171498.html
Super milusie.
Powrót do Kącik Porad Wszelakich
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości