•Sol• napisał(a):u nas jeszcze w trakcie
padło na to z papryką i kolejną dawkę soków. Mama stwierdziła że jednak nie będzie przekombinowywać.
mnie kusiło żeby namówić na suszone, ale jakoś moja mama na suszenie krzywo patrzy
teraz jeszcze wino winogronowe, ale to ja będę sama robić i ewentualnie grzyby marynowane. I to tyle
•Sol• napisał(a):pastę
wiesz gdyby nie to że wcześniej były wiadra pulpy to też by się bardziej chciało. A tak wcześniej nie wiem, 10 litrów pulpy jak nie lepiej, teraz 20 kg całych, to tak no można się zapomidorować
tak, ale mama jęczy że prądu za dużo zużywa i o. Taki argument.
•Sol• napisał(a):te nasze to dostane są
ale masz rację, gdyby bardziej w ciepłe dni to na słońce i tyle a tak to kicha.
a ogórki lipnie. W ogóle było mało, nie zdążyłam sałatki Ewowej zrobić.
teraz jeszcze zostałam uszczęśliwiona nowiną że nas dynia czeka tylko nie wiem co z niej ma być.
Dorotka napisał(a):Duzzz robię ją bardzo prosto, o tak:
PAPRYKA W MIODOWEJ MARYNACIE:
1. Przygotowujemy ZALEWĘ:
- 10 szklanek wody
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka oleju
- pół szklanki miodu
- 4 płaskie łyżki soli
- 2,5 szklanki octu 5%
- 5 listków laurowych,
- 10 ziaren ziela angielskiego,
- kila ziarenek pieprzu czarnego,
- odrobina gorczycy.
2. A następnie:
- do wyparzonych słoików wkładamy pokrojoną na większe kawałki paprykę [dość ciasno]
- gotujemy zalewę z podanych wyżej składników, po czym ją studzimy [ta ilość zalewy starcza na około 5 litrowych słoików].
- zalewamy nią paprykę w słoikach
- wekujemy ją około 10-15 minut.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości