Teraz jest 23 listopada 2024, o 09:00

Young Adult + New Adult

Gatunki – rodzaje – typy - crossovery
Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+
YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki
Poza romansem... — Polska strefa

Ulubiona autorka/autor: Kristin Hannah,Paulina Simons,Elżbieta Cherezińska

Post przez tully » 21 lipca 2016, o 09:47

Sa tam jakies emocje po w horyzoncie bylo miedzy nimi slabawo delikatnie mowiac.
Je préfère aller doucement...
"the standout in this drama is, without a doubt, Emi Takei. Eyes are her asset, and her stare is from another world in this drama. You could feel her love towards Shuji, and that passion is so strong that you could feel it coming out from your screen." Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta J-2011
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Shancai initiates the kiss: https://tenor.com/view/dont-say-anythin ... f-12266619
Tsukushi initiates the kiss: https://c.tenor.com/YC0oyiizgj8AAAAd/ha ... anadan.gif

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 21 lipca 2016, o 10:05

Tully jak dla mnie są. Podejrzewam że dla ciebie niewystarczające. Mniejsze niż w poprzedniej ;)

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 21 lipca 2016, o 17:02

Na razie mi się nie udało dorwać Morgan Matson, a ciekawi…
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez klarek » 21 lipca 2016, o 18:59

Ani jednej?
Obawiam się, że będę musiała kupić Aż po horyzont. Będę mogła ci podesłać ;)

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 21 lipca 2016, o 23:02

klarek napisał(a):Morgan Matson - Odkąd cię nie ma, to kolejna bardzo miła i sympatyczna opowieść o młodych ludziach i poszukiwaniu. Śmiało mogłaby stać tematycznie obok Aż po horyzont, choć znowu jak dla mnie odrobinę niżej. Zastanawiam się czy Lato ostatniej szansy (ściga mnie biblioteka więc powinnam w końcu przeczytać) też jest tak charakterystyczne. W każdym razie Odkąd cię nie ma pokazuje, że warto być młodym, a wtedy warto czerpać z tego pełnymi garściami, a upór wcale nie musi oznaczać ślepej głupoty. W czytaniu szybka i lżejsza od poprzedniej. Ale obawiam się, że również mniej zapadająca w pamięć. Ale niezależnie od tego i tak warta przeczytania :)

kolejna książka na liście do przeczytania.. ;P czasu mi brak. :ermm:
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Księżycowa Kawa » 23 lipca 2016, o 21:42

„Tylko my wbrew wszystkim” i „Tylko my na zawsze” Jasinda Wilder – ta historia jeszcze bardziej mi przypadła do gustu i nieoczekiwanie okazała ciekawa tematycznie, odrobinę inna. Dodatkowo przy tym Jason – zarówno słowami, jak i postępowaniem parę razy przyjemnie zaskakuje. Wydaje mi się, gdyby tutaj dołożyć jeszcze jedną albo dwie warstwy, to ta historia mogłaby robić większe wrażenie. Sam opis wprawdzie nie odbiega od prawy, lecz wcale nie zachęca do zajrzenia do środka…
No cóż, Wilder jeszcze bardziej mnie zaciekawiła.

I faktycznie, w tym przypadku kolejność czytania się liczy.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez klarek » 23 lipca 2016, o 21:53

Super, że ci się spodobało :)
Kejnosc, tak :zalamka:

Post przez Księżycowa Kawa » 23 lipca 2016, o 22:17

Jakoś to mnie nie dziwi :wink:
W jedynce Jason i Becca pojawiają się w zasadzie na początku, natomiast Nell i Coltona jest tutaj trochę więcej...
Denis Diderot

*
*

Post przez klarek » 28 lipca 2016, o 00:30

Obiecałam, że napiszę dwa zdania, więc nie ma wyjścia ;)
Bestia Alex Flinn. Książka, którą polecała Sol. Zupełnym przypadkiem wpadłam na to polecenie, a potem na samą książkę w bibliotece. Przeczytałam i nadal twierdzę, że jestem pod swoistym urokiem. Historia oparta na bajce Piękna i bestia. I w sumie całkiem wiernie oddające tę historię znaną i z książek dla dzieci i z opowieści Disneya. Wpisana we współczesny świat.
Nie, to nie jest książka dla tully. Za mało się dzieje, zbyt mało tutaj zewnętrznych emocji, więcej rozgrywa się poza kartami niż na nich. Ale nadal powiem, że warto. Dlaczego? Dla mnie ta opowieść zachowała pewną dziewiczość. Temat zupełnie nie ten, fabuła jakże odmienna, ale nadal ta delikatność przywodzi mi na myśl Rowell. Myślę, że jest kilka osób, którym ta książka mogłaby się spodobać. Współczesny chłopak odpokutowujący "grzechy" lat ubiegłych. Szybko, bardzo szybko się ją czyta, więc nawet jak komuś nie podejdzie zmarnuje niewiele czasu. W sumie bardzo ciepła i miła opowieść. Sol zachęcała. I ja również ro robię :)

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 28 lipca 2016, o 01:41

jest ekhm ekranizacja.
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 28 lipca 2016, o 07:43

jest :-) obejrzałam z córką :hyhy:
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 28 lipca 2016, o 09:08

Aralku dziękuję ;)
właśnie dziewiczość i świeżość ;) pozostawia uczucie spełnienia i zadowolenia, niby dla dzieci ale nie tylko. Czytałam ją już jakiś czas temu, a nadal całkiem nieźle pamiętam, a to już coś.

ekranizacja... Przemilczmy to :P jest ale jednak do książki jej daleko ;)

Dziewczynki więc może sięgniecie?
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez tully » 28 lipca 2016, o 09:29

klarek napisał(a):Obiecałam, że napiszę dwa zdania, więc nie ma wyjścia ;)
Nie, to nie jest książka dla tully. Za mało się dzieje, zbyt mało tutaj zewnętrznych emocji, więcej rozgrywa się poza kartami niż na nich.

dzieki rurko :)
"the standout in this drama is, without a doubt, Emi Takei. Eyes are her asset, and her stare is from another world in this drama. You could feel her love towards Shuji, and that passion is so strong that you could feel it coming out from your screen." Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta J-2011
Shancai initiates the kiss: https://tenor.com/view/dont-say-anythin ... f-12266619
Tsukushi initiates the kiss: https://c.tenor.com/YC0oyiizgj8AAAAd/ha ... anadan.gif

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 28 lipca 2016, o 13:06

Może i ja się skuszę :mysli:

Czytam sobie "Tak słodko..." i zastanawia mnie skąd Webber czerpie inspiracje na nazwiska/imiona bohaterów :rotfl:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez •Sol• » 28 lipca 2016, o 13:07

Duz, skuś ;)
wiesz jaka jestem do YA a to chwalę ;) chyba to niezła rekomendacja :P

A co wymyśliła tym razem? ;)

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 28 lipca 2016, o 13:21

No nie wiem :hihi:
A tak serio to już zerknęłam na biblio i nie mają w swoich zasobach. Będę musiała się za tym dłużej porozglądać :)

W sumie to nic takiego, ale czytam i ciągle widzę nazwiska znanych pisarzy/pisarek :rotfl: Jakieś chyba spaczenie mam :rotfl:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez •Sol• » 28 lipca 2016, o 13:22

ale wiesz co, w historykach kiedyś tę zależność zauważyłam, że sobie nazwiska pożyczają :P

jak mnie pogonisz to Ci podeślę, ale musisz gonić ;)

Post przez Księżycowa Kawa » 28 lipca 2016, o 19:55

Fringilla napisał(a):jest ekhm ekranizacja.

Chyba nawet widziałam :hyhy:
Denis Diderot

*
*

Post przez tully » 28 lipca 2016, o 22:12

ktos zna moze?
Błąd na wagę złota Kinga Konicer
Wysokie oceny na lc

Ulubiona autorka/autor: hm...

Post przez KatiaBlue » 28 lipca 2016, o 22:19

Tully zdaje się, ze ta książka została mi udostępniona przez autorkę na długo przed publikacją (sprawdziłam, dwa lata temu). Strasznie się popłakałam podczas lektury. Tym bardziej gdy dowiedziałam się, ze jest inspirowana prawdziwymi wydarzeniami. Nie wiem na ile ta książka jest w takiej formie, w jakiej ją czytałam (wiadomo, została przepuszczona przez wydawnictwo), ale mi się podobała... Jest trochę dramatów, ale
Spoiler:

Post przez tully » 28 lipca 2016, o 23:47

hmm jesli plakalas to moze byc dla mnie :)

Ulubiona autorka/autor: hm...

Post przez KatiaBlue » 29 lipca 2016, o 00:07

Spróbuj, aczkolwiek reki sobie nie dam uciąć, że ci się spodoba.

Nie wiem czy jest to napisane w książce, ale napisze dla ciekawostki, że autorka jest spokrewniona z Mironem Białoszewskim

Post przez klarek » 6 sierpnia 2016, o 17:43

Matson - Lato drugiej szansy :)
Oj tak, Matson ma coś do powiedzenia. Robi to dobrze i interesująco. Lato... to podobnie jak poprzednie książki Matson, dobra książka. Trochę poszarpana, ale w taki przekonujący sposób. I po raz kolejny raz można powiedzieć, że autorka pozwala bohaterom popełniać błędy adekwatne do swojego wieku, a potem nie próbuje ich tłumaczyć. Błądzą bo wiek im na to pozwala, a po latach zwnou błądzą w przekonaniu, że robią dobrze. Lubię to. I cenię :)

Ulubiona autorka/autor: Nora Roberts

Post przez aniazlipca » 12 sierpnia 2016, o 21:29

Klarku Matson jest bardzo fajna :-D

Ja przeczytałam serię Rebeci Yarros - Odważmy się kochać - jest bardzo fajna. Dosyć typowe NA, no ale chłopaki piloci są super :bigeyes: Polecam. Są oczywiście dramy, jedne mniejsze, inne większe, ale czyta się bardzo dobrze. Polecam zwłaszcza 3 część - dla mnie najlepsza! Grayson my love adoptuję Cię :bigeyes:
“Mercy laughed. “You have to excuse them—boys suffer from an incurable disability.”
“What?”
“Testosterone.”

Nalini Singh, Branded by Fire

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 12 sierpnia 2016, o 21:56

Ah te chłopaki. :bigeyes:
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Romans + ...