Teraz jest 23 listopada 2024, o 17:47

O pielęgnacji i stylizacji włosów

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 30 maja 2016, o 21:31

ja myję co drugi dzień albo po półtora... ;) a rozczesywanie włosów to katastrofa bez odżywki. :zalamka: a schną bez suszenia 3 godziny.
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez kejti » 17 czerwca 2016, o 16:13

Dziewczyny, co myślicie o zastosowaniu "Plex" ? Fryzjerka mi to zaoferowała razem z farbowaniem aby odżywić włosy (razem 160zł). Opinie są bardzo dobre. Mówiła, że to wystarczy raz, ewentualnie przy prostowaniu keratynowym, na który też będę chciała kiedyś pójść.
Muszę ogarnąć włosy bo lekko ręką przejadę i od razu gubie kosmyki...

.
.

Let's find some beautiful place to get lost.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 3 lipca 2016, o 21:24

Od wczoraj mam krótkie włoski.
Przyszła do mnie przyjaciółka, była prosto od fryzjera i zamiast długich włosów miała fryzurę na chłopaka. Wyglądała uroczo i słodko.
Więc jej pozazdrościłam, ale nie aż tak radykalnie. Moje teraz prawie sięgają do ramion. Będzie mi wygodnie nad morzem, bo krócej będę je musiała suszyć, a dłużej będzie mi się trzymała fryzura.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: hm...

Post przez KatiaBlue » 3 lipca 2016, o 21:40

Super, Janko ;) krótkie włosy maja swoje plusy ;)
W czwartek idę podciac swoje. Jeszcze mnie nie denerwują, ale jeszcze chwila i mi się zaczną wywijać jak u lalki

Post przez Janka » 3 lipca 2016, o 21:57

A wywijanie jak u lalki nie jest ładne? Dlaczego nie lubisz wywijania?
Obrazek

Post przez KatiaBlue » 3 lipca 2016, o 22:01

Janka, ja juz i tak wyglądam młodziej niż powinnam. Wygladałabym totalnie jak dziewczynka

Post przez Dorotka » 3 lipca 2016, o 22:05

Ja też muszę odwiedzić moją fryzjerkę, tylko, że tym razem mam ochotę ciachnąć się znacznie krócej, niż zwykle, a jesienią może zaryzykuję i skrócę je jeszcze bardziej. :mysli: Teraz kiedy bywa tak koszmarnie gorąco muszę mieć możliwość spięcia włosów albo związania ich gumką, ale jak nie będzie upałów i będą przez tydzień na Mazurach [z dala od ludzi i miasta] to spróbuję ich nie układać i nie prostować [co ostatnio robię niemal codziennie i co zaczyna doprowadzać mnie do szału], bo zauważyłam, że zaraz po kąpieli fajnie mi się kręcą. Może z takim artystycznym nieładem będzie mi dobrze? Mój brat ostatnio ciągle mi wierci dziurę w brzuchu, żebym zrobiła coś z włosami.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Janka » 3 lipca 2016, o 22:10

Dorotko, ale Ty chyba nie musiałabyś prostować, bo masz delikatne fale, które mogą same z siebie ładnie wyglądać.
KatiaBlue napisał(a):Janka, ja juz i tak wyglądam młodziej niż powinnam.

Ja też wyglądam młodziej niż mam w metryce, tylko że ja to lubię.
Obrazek

Post przez KatiaBlue » 3 lipca 2016, o 22:17

Nie chce wyglądać jeszcze mlodziej. Juz i tak muszę chodzić z dowodem po alkohol, a kominiarze pytają mnie czy jest ktoś dorosły w domu...

Post przez Dorotka » 3 lipca 2016, o 22:22

Niestety Janko - takie fale robią mi się nawet po prostowaniu, wystarczy im odrobina wilgoci. Ale jeśli ich nie wyprostuję, to mam istne fale Dunaju, a czasami to nawet prawdziwy sztorm na morzu. :-D

Katiu - nie przejmuj się kominiarzami. Miałam kiedyś takiego sąsiada staruszka, który zawsze, kiedy to ja mu otwierałam drzwi pytał: "co, nie ma nikogo w domu?" :hihi:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez KatiaBlue » 3 lipca 2016, o 22:26

Przekleństwo i błogosławieństwo mojej rodziny z tym ze wyglądamy młodziej niż mamy w dowodzie...
No nie mogę zapomnieć tego kominiarzowi.
Ale teraz sobie ciachne jeszcze krócej, tak żeby mi było cala szyje widać z tylu, w sumie to do linii włosów

Post przez Janka » 3 lipca 2016, o 22:30

KatiaBlue napisał(a):Juz i tak muszę chodzić z dowodem po alkohol, a kominiarze pytają mnie czy jest ktoś dorosły w domu...

Fajnie. Takich atrakcji nie miałam nawet w dzieciństwie, bo zawsze byłam dużo, dużo wyższa niż to wynikało z mojego wieku.
Alkohol bez sprawdzania dowodu pewnie by mi sprzedano jeszcze w podstawówce.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 9 lipca 2016, o 00:19

Janka napisał(a):Przyszła do mnie przyjaciółka, była prosto od fryzjera i zamiast długich włosów miała fryzurę na chłopaka. Wyglądała uroczo i słodko.
Więc jej pozazdrościłam, ale nie aż tak radykalnie.

Mam tak samo :rotfl:
Zapatrzyłam się u kumpeli na wygolone boki :evillaugh: I powiem wam, że serio myślę nad tym u siebie, tak jej cholernie zazdrościłam w te upały :rotfl: Ma to zrobione delikatnie, do tego ma grzywkę i wiąże włosy na bok, że nawet tego wygolenia dobrze nie widać, a ma wygolone naokoło głowy. Nie jest to też wygolone na bardzo krótko co mi bardzo odpowiada. :-D
Poczekam jeszcze i zobaczę jak będzie jej to odrastać :hihi:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez KatiaBlue » 9 lipca 2016, o 12:15

Tez mam znajomą która na wygoloną jedną stronę i jeżeli chce to to pokazuje, a jak sytuacja czy humor mówi, żeby wyglądała grzeczniej to zaczesuje i wcale nie widać ;)

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 9 lipca 2016, o 12:45

też już widziałam to wygolenie ;)
fajnie to wygląda i miałam chwilę że korciło, ale potem sobie uświadomiłam że kiedyś mi się odwidzi i będę na nowo zapuszczać, a włosy takie ni do związania ni do czegokolwiek (a ten etap przychodzi i długo trwa) jest najgorszy i nie chce tego przechodzić :P
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 9 lipca 2016, o 18:44

A mi się te fryzury ni w ząb nie podobają. :ermm:
Poza tym taki trend był kilka lat temu.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez •Sol• » 9 lipca 2016, o 18:45

to albo się utrzymuje albo wrócił bo teraz widzę to plus kolory ;) i to kolory nie blond, czy czernie tylko cała tęcza :P

gdyby to się tak szybko nie zmywało też bym sobie zrobiła

Post przez Duzzz » 9 lipca 2016, o 21:45

Bo to musi być dobrze zrobione. Pooglądałam zdjęcia w necie i w sumie nie widzę nic co by przypominało to jak ma moja koleżanka. U niej to jest naprawdę mało widoczne, trzeba się przyjrzeć albo musi mieć związane wszystkie u góry. Nie ma na bardzo krótko tego wygolonego :)

A kolory to i mi kiedyś w głowie były ;)
Ostatnio Kotosu ma fajne rozjaśnione :wink:
Obrazek
http://polki.pl/work/privateimages/sour ... n76cDM.jpg

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez •Sol• » 9 lipca 2016, o 22:12

na lekko siwo ;)
ten siwy kolor też ostatnio modny. I mnie też się mega podoba ale do mnie nie pasuje.

te kolory fajnie na jasnych włosach się przyjmują, swoje bym pewnie musiała rozjaśniać.

Post przez Duzzz » 9 lipca 2016, o 22:17

O właśnie, siwizna mi się podoba :hihi:

Różnie to bywa. Trzeba dobrze ufarbować, kilka razy. Co na pewno zniszczy włosy. Dlatego też mi się to odwidziało. :lol:

Post przez •Sol• » 9 lipca 2016, o 22:25

oglądałam jakieś filmiki o tym farbowaniu na siwo i to też mega długo trwa. Cięzko jest uzyskać ten zimny odcień ;)

też odpuszczam ;) ewentualnie mogę sobie pianką zrobić jak mnie przyciśnie, albo lakierem ;)

Post przez Lorelei » 9 lipca 2016, o 23:01

Te siwe włosy też mi się podobają, ale ja to se mogę :evillaugh: Chyba bym musiała przez rok nie farbować, żeby się dało coś na moich włosach zrobić jaśniejszego :evillaugh: A te wygolone włosy to kojarzę, że parę lat temu było, ale jakoś mnie nigdy nie korciło, od razu mi przyszło na myśl, jak to zapuścić kiedy się znudzi :evillaugh:

Post przez KatiaBlue » 9 lipca 2016, o 23:42

Ja miałam jakiś miesiąc temu rozjaśniane końcówki... Ale na złocisto czy hugo wie na jaki (miał być karmelowy), ale nie na siwy

Post przez Janka » 10 lipca 2016, o 13:22

Ja jestem całkiem nienormalna, bo mi się siwe już od dawna podobają i nie mogę się doczekać porządnej siwizny u siebie. Nadal mam tylko pojedyńcze kudły i chyba tylko na grzywce. Jak w złym miejscu zrobię przedziałek, to całkiem się chowają.
Myślę o zrobieniu siwych pasemek, tylko się boję, że znowu wyjdą u mnie żółte, jak przy każdej próbie rozjaśniania włosów, niezależnie od koloru farby.
Lilia napisał(a):A mi się te fryzury ni w ząb nie podobają. :ermm:

Mnie też wydają się nieatrakcyjne i nie kuszą.
duzzza22 napisał(a):Bo to musi być dobrze zrobione.

Edyta Górniak miała fajnie. Potrafiła całkowicie ukryć łyse placki, jeśli chciała. Ale ona pewnie ma zawsze fryzjera pod ręką.
Obrazek

Post przez Duzzz » 10 lipca 2016, o 17:11

Ja dopiero co pozbyłam się jaśniejszych końcówek. Tylko no właśnie one mi się już żółte zaczęły robić i przez to miałam ich dość. Powinnam stosować specjalny szampon, tyle że za nim nie przepadam ;)

Mnie kusi, upały dają mi się we znać i chętnie bym się troszkę włosów pozbyła :rotfl: A włosy odrosną, tylko się troszkę obawiam jak one będą odrastać :hihi:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich