Janka napisał(a):Znam Cyrysię. To właśnie jedna z tych sprzedajnych lizusek ze strony Harlequina, o których wcześniej wspomniałam.
Fajne zestawienie opinii, Lucy.
Roma napisał(a):No i wykrakałam.
Z rana napisałam maila do wydawcy i mam
DużeKa.pl, Przegląd Czytelniczy, Literacki świat Cyrysi, Na regale u Marty Morowiec, Zapatrzona w książki.
Czy ktoś zna te dwa ostatnie blogi?
Roma napisał(a):Recenzentce chodziło o to, że została skrytykowana na zamkniętej dla niej grupie, gdzie nie była w stanie niczego napisać na swoja obronę.
Roma napisał(a):Jakie jest wasze zdane w tym temacie. Pisarz prowadzący bloga może czy nie powinien krytykować książek, swoich kolegów po fachu?
Fringilla napisał(a):Roma napisał(a):Recenzentce chodziło o to, że została skrytykowana na zamkniętej dla niej grupie, gdzie nie była w stanie niczego napisać na swoja obronę.
ale nie przesadzajmy - a przy kawie w kafejce też nie można krytykować, bo autorka nie ma się jak bronić?
ps essentia jest ok, przynajmniej w działach, jakie czytam (co nie znaczy, że dobre recenzje zawsze - "dobre" czyli dobre merytorycznie, zależy od osoby, ale raczej szczere...
Roma napisał(a):Fringilla napisał(a):Roma napisał(a):Recenzentce chodziło o to, że została skrytykowana na zamkniętej dla niej grupie, gdzie nie była w stanie niczego napisać na swoja obronę.
ale nie przesadzajmy - a przy kawie w kafejce też nie można krytykować, bo autorka nie ma się jak bronić?
Niby tak, ale przy kawie rozmawia kilka osób i prywatnie. I jak najbardziej krytykować można. Tu raczej chodziło o to, że dyskusja miała charakter publiczny, ponieważ dostęp miał do niej każdy, kto tylko chciał przeczytać. Jeśli ktoś ma delikatne ego to może przeszkadzać. Poza tym autorka powinna sobie zdawać sprawę, że jej książka niekoniecznie przypadnie do gustu wszystkim. Uśmiechnąć się i pocieszyć, że jest grono osób, którym się podobało i które są innego zdania o książce. Mnie jedna z recenzentek napisała, że desperatka przypomina jej odgrzewanego kotleta. I nie robiłam potem z tego afery na pól Polski.
-idealny komentarzWZIĄĆ I IM PATYKIEM DO TEGO PUSTEGO ŁBA NASTUKAC
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość