Hejka po przerwie.
Dawno mnie w temacie nie było.
Joakar - skoro nie lubisz ruchu to chyba nic na to nie poradzę, ale może to po prostu źle dobrana aktywność fizyczna. Chodakowska wcale nie jest taka fajna do ćwiczenia. Mnie po kilku tygodniach strasznie się znudziło ćwiczenie z nią. Te smętne gadki motywacyjne i ćwiczenia nadwyrężające stawy kolanowe
To chyba nie dla mnie - przynajmniej nie Skalpel. Nikomu bym Skalpela nie poleciła teraz. Zbyt nudny i może zniechęcać do ćwiczeń. Jeśli już to Killer albo coś żywszego od Chodakowskiej ale to już dopiero jak się jest trochę wytrenowanym.
Duzz - Szuwarek już pisała, że fajna jest Natalia Gacka. Bardzo profesjonalnie prowadzi trening, jest sympatyczna i nie zamula. Tak samo Marta z kanału Codziennie Fit. Z Martą czuję się jakbym ćwiczyła z koleżanką, choć dziewczyna też jest profesjonalna. Mnie się z nimi świetnie ćwiczy. Tak samo jak ekipa Gym Break. Moja ulubione trzy kanały fitnesowe na Youtube. Treningi są zróżnicowane, krótsze niż Ewy Chodakowskiej (przynajmniej te najbardziej znane Ewy), a przede wszystkim prowadzący mają jakąś ikrę w sobie, czego z całym szacunkiem, ale Ewie brak. Kolejny minus u Ewy to fakt, że jej niektóre ćwiczenia strasznie katują kolana. Dla mnie najgorsze były właśnie te w Skalpelu, gdzie pozycją wyjściową był półprzysiad. A u wyżej wymienionej trójki też są ostre ćwiczenia tylko bez katowania. Są też przerwy między seriami, co naprawdę daje wiele. Wydaje mi się, że większość osób zaczyna ćwiczyć od Ewy bo jest popularna, ale niekoniecznie jest to dobry wybór. Wydaje mi się, że warto spróbować treningów mniej znanych trenerów i zobaczyć czy to Ci pasuje a nie kierować się popularnością. Ja np. nie znoszę Ani Lewandowskiej, Fitappy i Trenerki Info. Jakoś mnie ich programy nie przekonują.