gonia napisał(a):Anne Barbour - nie wiem skąd BBN wzięła cykl Nie kochaj łotra, według ff i GR żadnego cyklu u niej nie ma. Z tego co pamiętam Da Capo też żadnymi cyklami nie wydawało
Zmieniłam zapis i usunęłam wznowienie w Omnibus i Collection
Omnibus
The Wooing of Lord Walford (1994) (in From the Heart)
Melody (1997) (in A Regency Christmas Carol)
The Castaway (2000) (in The Grand Hotel)
Collections
And a Sixpence for Her Shoe (1996) (in A Wedding Bouquet)
gonia napisał(a):Anne Barbour - ja tych książek nie czytałam, ale poszperałam teraz w necie i wygląda to tak
Na BBN jest cykl u Barbour:
Nie kochaj łotra
1. Nie kochaj łotra
2. Nareszcie w domu
Na ff i GR (wyrocznia według Sol) te książki nie należą do żadnego cyklu. Poszperałam i na innej stronie niż ff i GR znalazłam te książki zapisane jako cykl:.
Cykl Jam January
1. Lady Liza's Luck (1993)
2. Lord Glenraven's Return (1994)
Z tego co wywnioskowałam z różnych fragmentów książek i wypowiedzi osób, które czytały postać Jema January pojawia się w książce Lady Liza`s Luck i jest on głównym bohaterem drugiej powieści Lord Glenraven's Return.
Moim zdaniem jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że te książki są cyklem, choć na ff i GR nie jest to zaznaczone.
Na stronie, gdzie te książki są ujęte w cykl są również zapisane dwa inne cykle u Anne Barbour:
Cykl Talents:
1. A Pressing Engagement (1992)
2. My Cousin Jane (1995)
Cykl Time:
1. Step in Time (1996)
2. Lady Hilary's Halloween (1998)
Na GR i ff oczywiście te cykle nie są zaznaczone. Z liczby ocen wnioskuję, że na GR ta autorka nie ma dużo fanek.
Powrót do Warsztat: Romansoholiczne Listy i Spisy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości