Teraz jest 24 listopada 2024, o 21:07

Sport

Gdzie możecie gadać, o czym tylko Wam się podoba, a na co nie ma miejsca w innych działach?
Tutaj!

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 14 czerwca 2016, o 09:59

To co Polsat odwala to jest zwykłe świństwo. W ogóle uważam, że wielkie imprezy sportowe (MŚ, ME, IO) z udziałem polskiej reprezentacji w każdym sporcie powinny być ustawowo bezpłatne. Jak tv chce sobie zarabiać, to ma bloki reklamowe. Dzięki pazerności Polsatu prawie wszystkie miasta zrezygnowały ze stref kibica, bo zaryczeli sobie pół miliona za każdą. O ile rozumiem chęć zarobienia (mieli koszty wykupując prawo do transmisji), to nie jestem w stanie pojąć jak można być takim wrednym sknerą, żeby żądać dodatkowych opłat od własnych klientów. Poza tym to wcale się dobrze nie odbije wizerunkowo na Polsacie i prawdopodobnie stracą po mistrzostwach sporo klientów. Taką mam nadzieję, bo żerowanie na własnych abonentach to jest szczyt chamstwa.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 14 czerwca 2016, o 10:04

Dla mnie to ta cała "misyjna" telewizja powinna to transmitować. Po coś ten abonament ludzie płacą. Polsat jest prywatną stacją i tak naprawdę może robić co chce. Zresztą już raz tak u nich było, że jakieś wydarzenie sportowe było zablokowane. Potem prezes łaskawie jeden mecz(?) puścił dla wszystkich. Tylko, kurcze, co to było. :mysli:

Post przez Kawka » 14 czerwca 2016, o 10:23

Chyba mistrzostwa świata w siatkówce mężczyzn, których gospodarzem była Polska w 2014 r.

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: hm...

Post przez KatiaBlue » 14 czerwca 2016, o 10:30

Tak i polska grała w finale i Komorowski poprosił żeby wszyscy mogli zobaczyć na otwartym Polsacie

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 14 czerwca 2016, o 10:33

Czyli dobrze mi się kojarzyło, ze już taka zadyma wcześniej była. :hyhy:

Post przez Kawka » 14 czerwca 2016, o 10:35

Prawie w ogóle telewizji nie oglądam, ale gdybym oglądała, to zbojkotowałabym Polsat, bo to nie pierwszy ich chamowaty numer.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 14 czerwca 2016, o 10:53

Szczypta_Kasi napisał(a):dziewczyny jeśli chcecie oglądać wszystkie mecze a macie telewizję satelitarna to niemiecki ZDF transmituje bez opłat.

W Niemczech transmitują na zmianę, co drugi dzień na kanale Das Erste (dawne ARD), co drugi dzień na ZDF. Gdy będą grane mecze o tej samej porze, to dołączy się kanał Sat.1.
Dziś będzie na ZDF, jutro na Das Erste.

Dokładniej mówiąc, będzie tak:
wtorek, 14.06.16 - ZDF o 18:00 i o 21:00
środa, 15.06.16 - Das Erste o 15:00, 18:00 i o 20:15
czwartek, 16.06.16 - ZDF o 15:00, 18:00 i o 21:00
piątek, 17.06.16 - ZDF o 15:00, 18:00 i o 21:00
sobota, 18.06.16 - Das Erste o 15:00, 18:00 i o 20:15
niedziela, 19.06.16 - Sat.1 o 19:30 i ZDF o 21:00
poniedziałek, 20.06.16 - Sat.1 o 19:30 i Das Erste o 21:00
wtorek, 21.06.16 - Sat.1 o 17:00 i o 20:20 i Das Erste o 18:00 i o 21:00
środa, 22.06.16 - Sat.1 o 17:00 i o 20:20 i ZDF o 18:00 i o 21:00

Jeśli mecz zaczyna się o 21:00, to transmisja zwykle już o 20:15.

W następnych dniach jeszcze nie wiadomo, kto będzie transmitował mecze, bo to zależy od tego, czy niemiecka reprezentacja przejdzie dalej.
joakar4 napisał(a):Dla mnie to ta cała "misyjna" telewizja powinna to transmitować. Po coś ten abonament ludzie płacą.

No właśnie. Najważniejsze wydarzenia sportowe, o dużej oglądalności, automatycznie powinny iść do nich.
Obrazek

Post przez Kawka » 14 czerwca 2016, o 10:58

Też tak uważam, że tego typu imprezy powinny lecieć w tv (najlepiej publicznej), za darmo, no ale nie mamy na to wpływu niestety.

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 14 czerwca 2016, o 12:53

Niestety Polsat przebił ofertę TVP i stąd tak jest. Liczy się kasa, a Polsat ma jej więcej. Teraz wiecie dlaczego, skoro każą sobie za wszystko płacić. Gdy TVP wykupuje jakieś mecze to przynajmniej masz pewność, że obejrzysz za darmo, na wszystkich platformach.
Słyszałyście, że ma być pozew zbiorowy przeciwko Polsatowi? Każą sobie płacić za Iplę 99 złotych, a oglądać się tego w ogóle nie da.
http://naekranie.pl/aktualnosci/interna ... pla-883985
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 14 czerwca 2016, o 13:17

KatiaBlue napisał(a):Mój brat gdzieś w internecie ogląda, ale zapomniałam na jakiej stronie :bezradny:

Ja oglądam na ADR tu :

Spoiler:

Nie zacina się i można powiększyć obraz.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez KatiaBlue » 14 czerwca 2016, o 13:22

O dzięki bardzo ;)
Z tego co mi się po łepetynie odbija to on mówił cos z polska nazwą strony... Ale w sumie nie wiem po co on to ogląda :zalamka: ostatnio dzwonił do mnie, ze ogląda mecz Niemcy Ukraina, to go poprosiłam, żeby mi w smsie wynik przysłał... To zasnął w pierwszej połowie

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 14 czerwca 2016, o 14:28

Przegięli już teraz. :facepalm:
Wcale się nie dziwię, że idą pozwy, w końcu płacą za to, to oczekują dobrej jakości.
My się z tego wyłączyliśmy, powiedziałam mojemu, że nawet niech nie myśli o wykupowaniu tego pakietu za 99zł :evil:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Kawka » 14 czerwca 2016, o 21:05

KatiaBlue napisał(a):Z tego co mi się po łepetynie odbija to on mówił cos z polska nazwą strony...

Może chodzi o Telewizjada.net?

Post przez KatiaBlue » 14 czerwca 2016, o 21:13

Nieee chyba. Bardziej po meczowemu brzmiało...
Ale proszę ile od razu adresów zagarnęłam ;)

Post przez KatiaBlue » 15 czerwca 2016, o 11:06

http://www.eska.pl/hotplota/news/joachi ... ja/n/94509

Dobra dziewczyny, skończyła się pierwsza kolejka.
Przypomnę wyniki:

GRUPA A:
Francja - Rumunia (2:1); Albania - Szwajcaria (0:1)

GRUPA B:
Walia - Słowacja (2:1); Anglia - Rosja (1:1)

GRUPA C:
Polska - Irlandia Pn (1:0); Niemcy - Ukraina (2:0)

GRUPA D:
Turcja - Chorwacja (0:1); Hiszpania - Czechy (1:0)

GRUPA E:
Irlandia - Szwecja (1:1); Belgia - Włochy (0:2)

GRUPA F:
Austria - Węgry (0:2); Portugalia - Islandia (1:1)

Jakieś zaskoczenia? Czy byłyście zadowolone, rozczarowane jakimś meczem?
No i najważniejsze:
Zaprezentowały się już wszystkie drużyny, więc... Może jakieś typy przystojnych piłkarzy?

Post przez Lucy » 15 czerwca 2016, o 11:54

Portugalia i Szwecja mnie rozczarowały. :zalamka:

Co do piłkarzy :bigeyes:

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/arc ... 87736b.jpg - Graziano Pelle (Włochy)
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez KatiaBlue » 15 czerwca 2016, o 12:07

No mnie też Portugalia rozczarowała. Ale też czuję taki niedosyt wynikowy w meczu Niemcy - Ukraina. Coś tam nasi południowowschodni sąsiedzi powinni strzelić... Beligia miała być takim czarnym koniem, a przegrała...

Fajny facet :d

Post przez Lucy » 15 czerwca 2016, o 23:27

Masz jakiegoś faworyta po pierwszej turze ? Nikt mnie nie zachwycił :zalamka:

Co do piłkarzy ,to ja kocham niezmiernie od lat Zlatana :red:

Facet strzela niesamowite gole :drool: gol nr.1 ,to poezja . :dribble:

Post przez KatiaBlue » 15 czerwca 2016, o 23:50

Oj ten pierwszy to rzeczywiście piękny. Pamiętam jak go oglądałam w kółko, bo nie mogłam uwierzyć, że to się stało...

Myślę, że Francja może wygrać Euro, ale to nie są moje wrażenia po pierwszej turze, a takie ogólne

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 16 czerwca 2016, o 09:13

Francja dobra jest :)

Dzisiaj się będę stresować o 21 :hyhy:
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 16 czerwca 2016, o 09:21

tak w kwestii dzisiejszego meczu :P

LIST OTWARTY DO PANA BOGA

Szanowny Panie Boże,

piszemy do Pana w sprawie dzisiejszego meczu Polaków z Niemcami. Nie wiemy, czy śledzi Pan piłkę, ale dla nas ten mecz to jak dla Pana Wielkanoc i Boże Ciało w jednym. Niestety, odkąd pamiętamy, mamy nieodparte wrażenie, że od zawsze miał Pan do Niemców słabość.

Niemcy dostali Beethovena, my dostaliśmy Piotra Rubika. Kiedy w latach 90-tych niemieccy nastolatkowie zajadali się czekoladą z okienkiem, my suche bułki przegryzaliśmy rozczarowaniem w tubce. A kiedy dziś przeciętny mieszkaniec Hamburga za swoją średnią pensję może polecieć na dwutygodniowe wakacje na Bora Bora, kupić golfa szóstkę i zjeść tyle pistacji, aż mu spierzchną wargi - my za nasze 2100 brutto możemy co najwyżej zapłacić za mieszkanie, kupić miesięczny na autobus i zorganizować sobie wypad na środy z orange do multikina.

Słowem, Niemców zawsze traktował pan jak swojego ulubionego wnuczka, któremu nigdy nie żałował Pan werther's original, podczas gdy my byliśmy dla Pana bardziej jak przygłupi parobek ze wsi, który co prawda rozkosznie merda ogonem na widok kostki cukru, ale nie na tyle, żeby dostać pod stołem kawałek kiełbasy.

A przecież tak bardzo się staramy. Postawiliśmy Jezusa w Świebodzinie, lewica nie weszła do sejmu i już nawet Nergal nie jest jurorem w The Voice of Poland. Mimo to ciągle mamy wrażenie, że na nasz widok wywraca Pan oczami. Nie chcemy tu niczego sugerować, ale mamy teorię, że Pan po prostu nie lubi Polaków. Tak między nami mówiąc, my za sobą też jakoś niespecjalnie przepadamy, ale przecież było mówione, że kocha Pan wszystkich po równo, więc wydaje nam się, że coś tu jest jednak niehalo.

Podsumowując, sądzimy, że dzisiejszy mecz byłby idealną okazją na gest dobrej woli z Pana strony. To nie musi być nic spektakularnego, nikt tu nie mówi, że zaraz Kapustka z przewrotki na 3:0 i Polska mistrzem świata. Ale takie, dajmy na to, 2:1 po wyrównanym meczu byłoby naprawdę okej. Wie Pan co, remis, 2:2 i jesteśmy kwita. Miłym gestem byłaby kontuzja stawu skokowego u Thomasa Mullera, ale to jak już Pan uważa.

Jeśli przychyliłby się Pan do naszej prośby, to my z naszej strony możemy obiecać, że już nie będziemy dokuczać Terlikowskiemu i jeszcze dziś wieczorem po uroczystym odśpiewaniu barki wrzucimy Nergala do wulkanu.

Pozdrowienia dla małżonki.

Z poważaniem,
Polacy
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez KatiaBlue » 16 czerwca 2016, o 09:43

Pozdrowienia dla małżonki XD
To o Nergalu jest dobre :P
Nie wiem czy podawali juz skład, ale mam wrażenie ze Kapustka nie powinien grac z Niemcami. Zajeździe siee chłopak

A tak a pro po to juz dziś machnelam dziesiątkę różańca za mecz

Post przez Dorotka » 16 czerwca 2016, o 10:30

Nie będę tego oglądała, bo to nie na moje nerwy. Będę się musiała zaszyć z książką w wannie i głośno nastawić radio, żeby nie słyszeć telewizora, bo M. pewnie sobie tego meczu nie odpuści. :facepalm: Chciałabym żeby dali łupnia Niemcom, albo żeby chociaż zremisowali, ale niestety Niemcy są świetni. I obawiam się też, że będą próbowali "uszkodzić" nam Lewego, żeby ułatwić sobie zwycięstwo.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 16 czerwca 2016, o 10:33

ja też nie mam zamiaru oglądać ;)
i cieszę się że chłopa nie mam dzisiaj bo by tego nie popuścił.

Ale na pewno wynik będzie mi znany - okrzyki rozpaczy cudnie się niosą po osiedlu...
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez KatiaBlue » 16 czerwca 2016, o 10:35

Jakie okrzyki rozpaczy! Nie będzie żadnych okrzyków rozpaczy :krzyczy:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do O wszystkim innym