Gatunki – rodzaje – typy - crossovery Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+ YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki Poza romansem... — Polska strefa
Tak. Można i tak to ująć, z drugiej strony miał powód, po drugie, nie gnał na ślepo, potrafił myśleć.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu. Denis Diderot
"If you want it enough, you can always get a second chance." MM * “I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM * Zamienię sen na czytanie.
W pierwszej chwili wydawało mi się, że zbyt łatwo to mu przyszło, ale dochodzę do wniosku, że jednak jako iluzjonista był w stanie to wszystko dopracować, aby poszło po jego myśli.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu. Denis Diderot
"If you want it enough, you can always get a second chance." MM * “I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM * Zamienię sen na czytanie.
Tak, wiem. Po prostu nie zawsze coś idzie z planem, bywają nieprzewidziane czynniki. I tak Mathilda bardziej mnie interesowała.
Nie, nie miałam pojęcia. Zapewne również interesująca historia. Mam nadzieje, że to wydadzą.
Kawo, skusiłaś mnie skończę to co mam na tapecie i biorę się za "Taking Control"
“How do you always know where to find me?'' His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.” “I don’t know what you mean.” “Once he found it, everything else in the universe made sense.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
„Taking Control” to akurat druga część. Jedynki nie powtarzam, bo nie mam audiobooku, ale w sumie wolę dwójkę, gdyż tu jest sporo z punktu widzenia Iana. I teraz gdy wiem, co się wydarzyło itp., nie skupiam się już na fabule, tylko na Ianie, który wydaje się coraz bardziej zachwycający Zresztą kiedyś pisałam trochę więcej na temat tego cyklu.
joakar4 napisał(a):Dziewczyny, czytała któraś serię Driven? Czytałam w necie, że to taki szał, ale Wam bardziej ufam.
Widziałam pierwszą stronę
“How do you always know where to find me?'' His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.” “I don’t know what you mean.” “Once he found it, everything else in the universe made sense.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
To miała być najsłodsza, najcudowniejsza i najbardziej bożonarodzeniowa książka na świecie. Taaa, dla mnie to dno i wodorosty.
Noelle pracuje jako lektor audiobooków w wydawnictwie głównego bohatera. Czyta głównie romanse erotyczne, a jej szef sprawdza efekty jej pracy każąc jej czytać sobie najpikantniejsze fragmenty przez telefon. Zgadnijcie co przy tym robi. Akcja zaczyna się w wigilię, kiedy to Noelle ma oddać plik z książką i pada jej internet. Boi się, że straci pracę, więc postanawia zawieźć nagranie osobiście do domu szefa. Alex, bo tak ma na imię główny bohater, mieszka samotnie w górskim domku. Nie wychodzi prawie z domu i unika ludzi. Kilka lat temu miał wypadek i połowę ciała pokrywają mu blizny, na początku jest więc przerażony gdy na jego progu pojawia się bohaterka. No, ale później od razu idą do łóżka i nic innego się nie dzieje. Dla mnie ta książka była odrażająca;
Spoiler:
1. Okazuje się, że bohater wcale nie wydawał audiobooków z głosem bohaterki. On je nagrywał żeby móc się przy nich onanizować. A później zatrudniał innego lektora i to jego nagranie wydawał. A ta idiotka ani razu nie sprawdziła jak brzmi jej głos w oryginalnej płycie. 2. Pierwszy seks od razu był bez zabezpieczenia, bo musi ją oznaczyć i zapłodnić żeby nie uciekła. 3. Widzieli się pierwszy raz i od razu wielka miłość i na końcu oświadczyny. 4. Zanim się jeszcze spotkali to Alex wynajął kogoś żeby śledził i pilnował dziewczyny.
5. Bohaterka była po prostu głupia, inaczej tego nie umiem określić. 6. O świętach nie ma tam nic oprócz tego, że u bohatera stoi choinka, i wiemy, że jest wigilia. Ogólnie jedyna zaleta tej książki to to, że ma tylko 60 stron.