Teraz jest 22 listopada 2024, o 14:35

Polska strefa

Gatunki – rodzaje – typy - crossovery
Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+
YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki
Poza romansem... — Polska strefa

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 10 czerwca 2016, o 14:45

tak czułam że chodzi o ten moment ;)
a spotkanie z duchem - to musiało być coś ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Roma » 11 czerwca 2016, o 08:50

To było dziwne. Czujesz nagle czyjś dotyk w ciemnościach.

Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)

Post przez giovanna » 11 czerwca 2016, o 10:03

Dziwne? Ja bym pewnie na zawal zeszla ze strachu :)

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 11 czerwca 2016, o 15:13

Księżycowa Kawa napisał(a):Zdecydowana większość polskich autorek ma z tym problem. Chwilami wręcz jakby chciały, ale się boją. Akurat tutaj wątek romansowy by pasował i nawet miałby szansę, gdyby nie bohaterka :roll: „Dom na skraju” mam w planach – jak dotąd był niedostępny. „Nie licząc kota czyli Kolejna historia miłosna” było w porządku, ale niczym się nie wyróżnia. „Meandry miłości” to romans historyczny (to znaczy zaczyna się historycznie, lecz później to raczej zostaje zapomniane), tyle że należy to czytać z przymrużeniem oka, bo praktycznie każda postać w pewnej chwili przechodzi fazę infantylizmu :evillaugh:

ja ten Dom na skraju czytałam i byłoby ok gdyby nie otwarte zakończenie,jak dla mnie to takie ni w pięć ni w dziewięć...Nie lubię czegoś takiego
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 11 czerwca 2016, o 15:59

Romo, ja bym chyba tak darła puszeczkę że strop by się (nomen omen) zarwał :P

Ewo, Twoje zachwyty w sumie przelały czarę - kupiłam pierwszy tom tej Korony Cherezińskiej...
Na allegro wyszło mi mało bo fajna wysyłka, a spróbuję. Może się wciągnę ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez giovanna » 11 czerwca 2016, o 20:06

ewa.p napisał(a):
Księżycowa Kawa napisał(a):Zdecydowana większość polskich autorek ma z tym problem. Chwilami wręcz jakby chciały, ale się boją. Akurat tutaj wątek romansowy by pasował i nawet miałby szansę, gdyby nie bohaterka :roll: „Dom na skraju” mam w planach – jak dotąd był niedostępny. „Nie licząc kota czyli Kolejna historia miłosna” było w porządku, ale niczym się nie wyróżnia. „Meandry miłości” to romans historyczny (to znaczy zaczyna się historycznie, lecz później to raczej zostaje zapomniane), tyle że należy to czytać z przymrużeniem oka, bo praktycznie każda postać w pewnej chwili przechodzi fazę infantylizmu :evillaugh:

ja ten Dom na skraju czytałam i byłoby ok gdyby nie otwarte zakończenie,jak dla mnie to takie ni w pięć ni w dziewięć...Nie lubię czegoś takiego

W drugim tomie Szlachetne pobudki jest tak samo, tez nie lubie, cykl Wilczynskiej Stacja Jagodno tez jest taki.

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 11 czerwca 2016, o 20:27

A zatem może drugi tom to nie był ostatni i może Bulicz-Kasprzak coś jeszcze planuje?
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez giovanna » 11 czerwca 2016, o 21:10

Planuje, jest kolejny w zapowiedziach

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 11 czerwca 2016, o 21:17

Tak czy owak, jeszcze nie dotarłam do pierwszego…
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez giovanna » 18 czerwca 2016, o 20:30

Nie ma tego zlego Katarzyny Zak calkiem niezly kryminal, chociaz brakowalo mi troche wyjasnienia przeszlosci jednego bohatera, ale moze autorka planuje dalsze przygody Zuzanny

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 20 czerwca 2016, o 21:47

Magiczne miejsca Krawczyk niezbyt mi się podobały, natomiast "Siostry" po prostu mnie oczarowały.
Maleńkie górskie miasteczko, położone pośród lasów, dookoła łąki.
Gdzie mieszkają ludzie, którzy świetnie się znają i wszystko o sobie wiedzą. Ludzie dobrzy i mniej życzliwi.

Akcja powieści toczy się powoli, leniwie i bardzo dobrze, bo można się zatracić i oderwać od rzeczywistości.
To powieść o trzech przyrodnich siostrach, pełna ciepła, humoru ale również problemów życia codziennego.
To powieść o więzach rodzinnych, siostrzanej miłości i tajemnicach rodzinnych sprzed lat.
O dążeniu do wytyczonego celu i odnajdywaniu swojego szczęścia, chociaż nieraz trzeba z wielu rzeczy zrezygnować .
O trudnych wyborach i o rodzącym się powoli uczuciu.
Bardzo wciągnęła mnie ta historia, taka życiowa, taka normalna. Po prostu samo życie.

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 20 czerwca 2016, o 22:02

Właśnie ją czytam i już przewiduje ,że na koniec będę zachwycona.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 20 czerwca 2016, o 22:31

A ja się cieszę, że to jeszcze nie koniec, bo ma być druga część :-D

Post przez Roma » 21 czerwca 2016, o 18:36

A ja mam prośbę, mam nadzieję, że się nie pogniewacie.
Chciałabym w najbliższym czasie skupić się na promocji Marianny. Na moim fanpage'u na facebooku będą się ukazywać informacje oraz cytaty z powieści. Czy jeślibym wkleiła linka to jeśli któraś z Was ma facebooka mogłaby to udostępniać dalej? Jestem totalnie nieznana, na jakaś super promocję nie mogę liczyć i pozostaje mi tylko marketing szeptany, który ma sporą siłę rażenia. Ale nie wtedy kiedy zostanę z tym sama. Naprawdę chciałabym pisać polskie powieści historyczne, bo jest ich mało a ja nie jestem beznadziejna w te klocki. Czy mogłabym liczyć na Waszą pomoc?
Ewentualnie napiszcie do mnie na prv.

Post przez Dorotka » 21 czerwca 2016, o 18:50

No jasne, że możesz na nas liczyć.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Roma » 21 czerwca 2016, o 20:33

Dziękuję.
Widzę, że protestów nie ma.
W związku z tym wklejam linka do zapowiedzi, która umieściłam na facebooku. jeśli ktoś zdecyduje się udostępnić i posłać dalej w świat będę naprawdę bardzo wdzięczna.
https://www.facebook.com/440102606191547/photos/a.447010138834127.1073741828.440102606191547/545873308947809/?type=3&theater

Post przez giovanna » 21 czerwca 2016, o 21:45

Zrobione :)

Ulubiona autorka/autor: Garwood, Nora Roberts

Post przez ewajoanna23 » 21 czerwca 2016, o 22:32

również zrobione :) powodzenia

Post przez Roma » 22 czerwca 2016, o 07:42

Bardzo dziękuję :)

Dziś znowu trafiłam na kolejną aferę w blogosferze. Facebook jest naprawę kapitalnym źródłem informacji.

W skrócie blogerka zamieściła recenzje książki, która się jej nie podobała - jej święte prawo tak jak i każdego innego czytelnika.
Autorka podzieliła się recenzją na stronie grupy fanów, którzy skrytykowali recenzentkę - to zostawię bez komentarza.
Blogerka stworzyła post, w którym skrytykowała pisarkę - też nie będę komentować.
Reasumując - samej książki o której była mowa nie miałam okazji czytać. Przeczytałam wpis i w większości punktów zgadzam się z blogerką. Przeczytałam również jej recenzję - patrząc okiem autora za dużo w niej było emocji, a za mało konkretów - ja jako autor nie umiałabym jej wykorzystać żeby doskonalić warsztat. Natomiast chwała jej za to, że napisała co myśli.

I w związku z tym mam do was kolejną ogromną prośbę. Jeśli przeczytacie Mariannę lub w przyszłości desperatkę i nie spodoba wam się moja pisanina to proszę napiszcie o tym, nie zważając na to, że jestem waszą forumową koleżanką. Jeśli któraś z Was napisze mi co jej się nie podobało i dlaczego - będę w Siódmym Niebie - ponieważ takie uwagi będę mogła wykorzystać podczas pisania następnych książek i w ten sposób doskonalić warsztat.

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 22 czerwca 2016, o 21:26

https://www.facebook.com/Proszynski/pos ... 2988150122 "Łaskun" Katarzyny Puzyńskiej - kryminał na wakacje w RMF FM
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez giovanna » 22 czerwca 2016, o 22:17

Roma napisał(a):Bardzo dziękuję :)

Dziś znowu trafiłam na kolejną aferę w blogosferze. Facebook jest naprawę kapitalnym źródłem informacji.

W skrócie blogerka zamieściła recenzje książki, która się jej nie podobała - jej święte prawo tak jak i każdego innego czytelnika.
Autorka podzieliła się recenzją na stronie grupy fanów, którzy skrytykowali recenzentkę - to zostawię bez komentarza.
Blogerka stworzyła post, w którym skrytykowała pisarkę - też nie będę komentować.
Reasumując - samej książki o której była mowa nie miałam okazji czytać. Przeczytałam wpis i w większości punktów zgadzam się z blogerką. Przeczytałam również jej recenzję - patrząc okiem autora za dużo w niej było emocji, a za mało konkretów - ja jako autor nie umiałabym jej wykorzystać żeby doskonalić warsztat. Natomiast chwała jej za to, że napisała co myśli.

I w związku z tym mam do was kolejną ogromną prośbę. Jeśli przeczytacie Mariannę lub w przyszłości desperatkę i nie spodoba wam się moja pisanina to proszę napiszcie o tym, nie zważając na to, że jestem waszą forumową koleżanką. Jeśli któraś z Was napisze mi co jej się nie podobało i dlaczego - będę w Siódmym Niebie - ponieważ takie uwagi będę mogła wykorzystać podczas pisania następnych książek i w ten sposób doskonalić warsztat.

OK, ale zdradzisz o jaka ksiazke chodzi?

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 22 czerwca 2016, o 23:54

Chyba chodzi o tę samą recenzję, o której była mowa w wątku Czatowanie:
http://romansoholiczki.pl/viewtopic.php?p=1054762#p1054762
Książka ma tytuł "Eperu", napisała ją Augusta Docher.
Obrazek

Post przez Roma » 23 czerwca 2016, o 06:51

To o ten tytuł chodzi.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 23 czerwca 2016, o 22:03

Nie mam tej ksiązki i nie będę mieć, ale z tego, co zauważyłam w opisie, chodzi o pierwszy tom serii dla młodzieży, chyba z gatunku powieści fantastycznych lub paranormalnych.
Obrazek

Post przez Roma » 24 czerwca 2016, o 06:19

Aż z ciekawości go przeczytam, żeby sprawdzić...

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Romans + ...