Dorotka napisał(a):Pewnie wyda wam się to dziwne, ale ja nigdy nie piekłam żadnego ciasta z rabarbarem. A kompot z rabarbaru piłam może raz w życiu i to naprawdę bardzo dawno temu. W moim rodzinnym domu rabarbaru się nie używało i jakoś tak mi zostało. Ale wiem, że wiele osób bardzo go lubi.
Twoje ciasto, Joakar, wygląda apetycznie. Lubię drożdżowe dla leniwych, bo właściwie samo się robi i zawsze wychodzi, ale dawno go już nie robiłam. Ale jak już je robię, to w formie bułeczek z masą twarogową i rodzynkami. Mniam, pyszne są. Za to moja mama robi ciasto drożdżowe na oko i jest ono po prostu boskie. Ośmielę się twierdzić, że nikt nie robi lepszego. Ja nie potrafię takiego zrobić i już nawet nie próbuję.
Lilia napisał(a):Wpisywałam status na FB, że jadłam ciasto i wyskakuje pierwsza podpowiedź 'ciasto z rabarbarem'
joakar4 napisał(a):O losie, to moi jeszcze tego etapu nie osiągnęli.
Mnie trochę denerwuje to oznaczanie miejsc. Niektórzy codziennie informują gdzie się znajdują; jestem w barze pn..., jem obiad w..., jadę do..., wchodzę na prom do..., wysiadłem na przystanku...
Rozumiem jak ktoś pojedzie do jakiegoś szczególnego miejsca, ale jak dziewczyna pisze, że jedzie rowerem i oznacza każdą mijaną miejscowość, to dla to jest głupota.
duzzza22 napisał(a):U mnie dziś na szybko cytrynowe Dorotki w wersji grejpfrutowej Równie smaczne jak cytrynowe [jak ogarnę jak się zrzuca na ten laptop zdjęcia, to pewnie coś wrzucę]. Rabarbarowe z przepisu Joakar planuję na weekend
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość