przez Duzzz » 17 maja 2016, o 13:28
wiedzmaSol napisał(a):oj ile niekiedy było ustalania jak dane odstąpienie zrobić.
A co do cykli w listach - kiedyś mówiłyśmy że wpisujemy wszystko co sie pojawiło, czyli powtarzane omnibusy takoż.
to nie sztywny wymóg, tylko pamiętam że coś takiego było
No właśnie
Było, było, ale i z wypisywaniem tytułu u danej autorki z danych omnibusów, antologii
Dlatego też i pytam, bo sama do końca nie wiem jak ma być, a skleroza nie boli
Zerknę jeszcze później do tego jak to w innych przypadkach było i jak coś poprawię. W autorskich na pewno nie, a w cyklach no właśnie, może na niebiesko jakąś informację o powtórkach dać.
gonia napisał(a):U Spencer wygląda tak. Powieść
A Heart Speaks (1986) to jest wspólne wydanie dwóch jej wcześniejszych powieści:
Forsaking All Others (1982) i
A Promise to Cherish (1983). Nie wiem dlaczego coś, co w blurbie ma wyraźnie napisane, że zawiera dwie jej wcześniejsze powieści, jest traktowane jako kolejna pozycja w jej dorobku
. Ja uważam coś takiego za antologie, albo zbiór, bo to przecież nie jest nic nowego. U nas zostało to wydane pt.
Głos serca, tytuł oryginalny
A Heart Speaks, tytuły poszczególnych powieści nie zostały wymienione, tylko "by LaVyrle Pencer 1982".
Hmm, a może w książce w środku są gdzieś podane dwa tytuły?
Dla mnie chyba też wypadałoby zaznaczyć, że to jednak antologia niż książka pojedyncza, pełna powieść, wprowadzić to może też troszkę w błąd. Widzę, że na lubimy nie ma nic odnośnie tytułów, ale znalazłam wypowiedź, że ktoś liczył na pełnowymiarową opowieść z dwoma wątkami, a nie dwie opowieści nie nawiązujące do siebie.
Cornick zaraz nanoszę, ślicznie dziękuję.
Edit: Naniesiona.
“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise
“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise