Może ja dziwna jestem ale coraz rzadziej podobają mi się te nowe popowe i dance'owe piosenki. Z tego co zapodałyście naprawę spodobał mi się kawałek Willy'ego Williama. Faydee też niezły choć bez szału. Nie wiem co ze mną jest nie tak. Nie znam się na śpiewie ale ten nowy styl śpiewania mnie strasznie irytuje. O ile Sia była spoko (chyba jako pierwsza zaczęła stosować tę manierę), to jej liczni naśladowcy drażnią mi uszy. Brzmi to strasznie egzaltowanie. Prawie wszyscy teraz tak nagrywają i prawie wszyscy próbują być bardziej epiccy niż sama Sia.
Najchętniej słuchałabym staroci sprzed kilku lat zanim nastała era electro, trouse i innych dziwnych stylów w komercyjnej muzyce elektronicznej, których nie kojarzę nawet z nazwy. Często słucham kanałów hands up, eurodance i podobnych na Digitally Imported. Nie wszystko mi się tam podoba ale bardzo trafiają w mój gust, bo królują tam stare i dobre rzeczy a jeśli są nowości to w remiksach w klimacie. Zero wydziwiania w nowym stylu. Dobra jest też internetowa stacja muzyczna Technobase.fm. Nadaja z Niemiec i gustują w hard dance i hands up. Sporo perełek się trafia, aż czasem mam wrażenie, że słucham starej Vivy sprzed kilkunastu lat.
Może to dobrze, że już nie prowadzę programu, bo prawdopodobnie nie umiałabym grać większości nowości bez poczucia, że odstawiam manianę.
Apropos Sii przypomniał mi się utwór, który grałam u siebie w audycji na długo przed tym jak stała się sławna. Do dziś pewnie niewiele osób go kojarzy. Może warto przypomnieć:
SIA "The Girl You Lost To Cocaine" w najlepszym remiksie:
https://www.youtube.com/watch?v=OvcP_nXGoQE