Teraz jest 25 listopada 2024, o 19:44

Wizaż: pielęgnacja i makijaż

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 27 kwietnia 2016, o 13:46

Właśnie znalazłam ten utwardzacz i odkryłam przy tym, że kilka dni temu wprowadziłam Was w błąd, pisząc że mam dwie odżywki do paznokci. Mam jedną - Simple Beauty, a to drugie od Eveline to właśnie ten utwardzacz, wysuszacz (dobre słowo do potrenowania po alko :P ) i nabłyszczacz. Nie wiem jak na to patrzyłam, że tego nie zauważyłam wcześniej i wzięłam za odżywkę :bezradny: Rozwiązała się też tajemnica zniknięcia mojego utwardzacza. :hyhy:
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 27 kwietnia 2016, o 13:47

no to wszystko jasne :P

w ogóle chwalą jeszcze jakiś Top z Sally Hansen. Też muszę zrobić rozpoznanie w terenie dokładniejsze :P
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Lorelei » 27 kwietnia 2016, o 17:24

Wiecie co, kupiłam sobie ten mazak granatowy do oczu... Pomalowałam wczoraj co by zobaczyć jak będę wyglądać, nie mogłam tego dziadostwa zmyć :evillaugh: Wodą, peelingiem i płynem do demakijażu to nie zeszło, myślałam, że w nocy wytrze się w poduszkę, ale nic z tego :evillaugh: Na ręce, co miałam próbkę, zeszło mi dopiero w przedszkolu po kilkukrotnym myciu rąk :evillaugh:
A miałam jeszcze mówić o cieniu w kolorze złoto-różowym czy coś takiego Very pisała ;-) Możliwe, że znajdziesz taki z serii Bell, cień w kredce, hypoalergiczny ;-)

Post przez Kawka » 27 kwietnia 2016, o 17:32

Niezła trwałość. Może spróbuj delikatnie przetrzeć spirytusem salicylowym. Oczywiście o ile nie masz alergii.

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Lorelei » 27 kwietnia 2016, o 17:39

Dzisiaj zamalowałam czarną kredką :evillaugh: Na oku oczywiście, na ręce sie w to nie bawiłam :evillaugh: Mam nadzieję, ze dzisiaj zejdzie :evillaugh:

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 27 kwietnia 2016, o 17:43

Makijaż permanentny, mówisz? :evillaugh:

Dzięki :padam: :padam: :padam: W sumie cieni w kredce jako takich nie używałam nigdy, ale rozejrzę się za tym :)

Post przez Lorelei » 27 kwietnia 2016, o 17:48

Tak jakoś wyszło, nie spodziewałam się, ze się będzie tyle trzymać :zalamka:
Kupiłam sobie dwa z tej serii, a nawet trzy i fajnie się trzymają i fajnie się nimi mazia po oku :evillaugh:

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 27 kwietnia 2016, o 19:09

ja sobie ostatnio kupiłam lakier do paznokci w kolorze koparalowym i zamówiłam dwa z orifleme jeden biały z czarnymi drobinkami i drugi jasnoniebieski z granatowymi drobinkami,moja córa zamówiła sobie jeszcze różowy z białymi drobinkami
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 27 kwietnia 2016, o 21:42

Dziś mi się ładnie udały zakupy kolorowe.
Wzbogaciłam się o cienie srebrno-różowe, których zdjęcie pokazywałam wcześniej i z rozpędu o błyszczyk do ust.
A wcześniej jeszcze zaszłam do drogerii po mydło i jakoś tak mi wpadły do koszyka dwa lakiery do paznokci. Nie wiem sama, jak to się mogło stać. Dziwne. (Srebrny i miedziany.)
Obrazek

Post przez Lorelei » 27 kwietnia 2016, o 21:44

Żywe były, wiedziały że ci się spodobają to i do koszyka wskoczyły :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 27 kwietnia 2016, o 21:46

Chyba tak to musiało być.
I jeszcze zapomniałam powiedzieć o pudrze. To jest w buteleczce miękkiej typu gruszka, jak się naciśnie, to pstryknie z tego perłowa mgiełka. Mam zamiar używać latem np. na włosy lub dekolt lub na to, gdzie sam se poleci.
Obrazek

Post przez •Sol• » 28 kwietnia 2016, o 10:28

pierwsze słyszę o takiej buteleczce ;)
Janko to jest puder czy raczej rozświetlacz?

Post przez Kawka » 28 kwietnia 2016, o 12:06

Janka napisał(a):A wcześniej jeszcze zaszłam do drogerii po mydło i jakoś tak mi wpadły do koszyka dwa lakiery do paznokci. Nie wiem sama, jak to się mogło stać. Dziwne. (Srebrny i miedziany.)

Janko, mnie też lakiery do paznokci same wpadają do koszyka. :evillaugh: Też nie wiem jak to się dzieje. :P

Post przez •Sol• » 28 kwietnia 2016, o 14:37

właśnie dostałam maila że moja maseczka jest wysłana ;) ciekawe ile sobie na nią poczekam :P

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 28 kwietnia 2016, o 16:06

Zamówiłaś tam, gdzie ja? Bo ja chyba nic nie dostałam :mysli:
Janka napisał(a):I jeszcze zapomniałam powiedzieć o pudrze. To jest w buteleczce miękkiej typu gruszka, jak się naciśnie, to pstryknie z tego perłowa mgiełka. Mam zamiar używać latem np. na włosy lub dekolt lub na to, gdzie sam se poleci.

Bardzo mnie zaciekawił ten produkt. Ciekawe czy jest coś takiego 'na nasze' :)
Gratuluję udanych zakupów, Janko :smile:

Jakiś czas temu kupiłam sobie skarpetki do których się coś z saszetki wlewa , jakiś konkretny czas nogi w nich trzyma i po kilku dniach stara, brzydka skóra złazi i ma się pięty jak u niemowlaka :P Miał ktoś coś w ten deseń?
Na razie patrzę z obawą, ale mam zawsze pięty paskudne, które w rezultacie nawet pękają :|

Post przez •Sol• » 28 kwietnia 2016, o 16:09

Very zamawiałam stąd: http://allegro.pl/show_item.php?item=6149167195 więc chyba ta sama stronka. Dostałam dziś maila:
Witamy

Dziękujemy za wybór naszej oferty.

Informujemy iż zakupiona przez pana/nią "(1x) CZARNA MASECZKA, Black Mask, AFY, 60g - NA WĄGRY" zostały właśnie wysłane.

Jeśli przesyłka nie dotrze w przeciągu 35 dni od otrzymania tego maila, bezzwłocznie skontaktuj się z nami !

Jednak ponad 95% przesyłek dociera w przeciągu 18-25 dni.

Pamiętaj żeby po dostarczeniu produktu ocenić nas wystawiając komentarz, bardzo nam na tym zależy.

W razie pytań, prosimy o zachowanie ciągłości korespondencji.

nie miałam takich skarpet, jak popróbujesz to daj znać czy coś robią dobrego ;) bo ostatnio i moje pięty jakoś lubią się szorstkie robić :ermm:

Post przez Kawka » 29 kwietnia 2016, o 10:37

Ja do stóp mam pilnik elektryczny czy jak to się tam nazywa więc nic nie wiem o tych skarpetkach.

Post przez •Sol• » 29 kwietnia 2016, o 10:38

ten ze Scholla?
i to daje radę bardziej suchej skórze czy tylko tak lekko?

Post przez Kawka » 29 kwietnia 2016, o 11:02

Nie. Z firmy Sanitas. Mam cały zestaw do stóp i rąk, ale maniucure wolę robić ręcznie. Do stóp sprawdza się rewelacyjnie. Ostatnio będąc w Polsce musiałam ręcznie usuwać naskórek taką tarką i mi zeszło sporo czasu, a tym sprzętem mam zrobione stópki w maksymalnie 10 minut.
Ostatnio edytowano 29 kwietnia 2016, o 11:31 przez Kawka, łącznie edytowano 1 raz

Post przez •Sol• » 29 kwietnia 2016, o 11:20

o to mnie zainteresowałaś.
Manicure próbowałam sobie kiedyś robić maszyną elektryczną, moja mama ma, ale porobiłam sobie paznokcie w fale i jednak zrezygnowałam :P wolę klasyczny papierowy pilniczek-banan. Najwygodniej mi się piłuje ;)

Post przez Kawka » 29 kwietnia 2016, o 11:34

Mnie też. Maszynką strasznie dużo się piłuje na raz i łatwo przedobrzyć. 2 sekundy za długo i pół paznokcia nie ma, więc też wolę wolniej a dokładniej. Zazwyczaj piłuję paznokcie u rąk bardzo mało, tylko tyle ile muszę. Mam słabe i trudno mi zapuścić, żeby były długie więc każdy milimetr jest dla mnie cenny.

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 29 kwietnia 2016, o 11:37

Przyszedł mój zestaw do hybryd. Zrobiłam paznokcie sobie i mamie. Nie jest to jakoś strasznie trudne. Sobie niestety zalałam skórki na dwóch placach, więc pewnie lakier długo nie wytrzyma, ale u mamy wyszło lepiej. :hyhy:
Gdybym jeszcze potrafiła tak ładnie usuwać skórki jak moja kosmetyczka. :smutny:

Post przez •Sol• » 29 kwietnia 2016, o 11:46

Kawko, spróbuj tego Eveline 8w1 ;)
i piłuj w tzw migdałka, mniej się wtedy kruszą i łamią.

Joakar, poćwiczysz to będziesz usuwała ładnie ;) przecież kosmetyczka na pewno też się musiała nauczyć ;)

Post przez Kawka » 29 kwietnia 2016, o 11:56

Joakar - może niepotrzebnie je usuwasz? Odkąd przestałam usuwać często skórki (bo robiłam to bardzo źle, wiecznie jakieś zadziory były, czasem polała się krew i ogólnie nie wyglądało to dobrze), wreszcie mam ładne paznokcie. Wolę mieć małe ale równe skórki niż rozmamlane paznokcie. Nawet jak maluję to zostawiam skórki. Lepiej to wygląda niż z usuniętymi. Jak już takie strasznie duże narosną, to staram się delikatnie usunąć ale nie zawsze mi wychodzi. Koleżanka kosmetyczka, pokazała mi jak to zrobić ale i tak nie umiem dobrze się za to zabrać. Podobno trzeba namoczyć palce i delikatnie odsunąć skórki drewnianym patyczkiem, a potem wyciąć specjalnymi cążkami. Nigdy nie używaj tzw. radełka bo bardzo niszczy płytkę.

Sol - nie wiem czy ćwiczenie coś da. Ja ćwiczyłam wiele razy i nadal nie idzie tak jakbym chciała.

Co do piłowania w kształt migdała, u mnie się nie sprawdza. Im bardziej szpiczaste, tym szybciej się łamią. Teraz mam takie owalne, bardziej pod kwadrat podchodzą ale są zaokrąglone i ten kształt ma największą szansę u mnie przetrwać długo.

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 29 kwietnia 2016, o 11:59

Moje skórki czy usuwane czy nie rosną masakrycznie. Do hybryd skórki powinny być idealnie usunięte, bo inaczej lakier się zapowietrza, odchodzi od paznokcia i nie wygląda to ładnie.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich