kejti napisał(a):Z traumami sobie poradzę o ile nie wspominają przez pół książki o zmarłej osobie bo wtedy łzy ciurkiem mi lecą
Księżycowa Kawa napisał(a):Nadal tego rodzaju historii jest niewiele, szczególnie po polsku. A zna Gayle Forman?
kejti napisał(a):aniazlipca napisał(a):
Czytałaś cykl Men Of Honor K.C. Lynn? Gorąco polecam http://lubimyczytac.pl/cykl/7306/men-of-honor
Ja się za to zabieram od dwóch miesięcy mocno smutne czy do wytrzymania? (mam tu na myśli jakieś głupie choroby i niepotrzebną śmierć)
tully napisał(a):No to po pani Jandy Nelson sprobuje promowac niedoceniana Alison G. Bailey
@lc
Bailey porusza ten sam temat co J. Lynn we Frigid. Ten sam temat ale jakze inny odbior ksiazki. Lynn troche sie pogubila, zaciesnila akcje w zasadzie tylko do dwojki bohaterow nie zostawiajac nam przestrzeni na emocji, domysly i wybory. W dodatku Kyler jest playboyem czyli standardowym typem chlopaka u J. Lynn. Bailey napisala o niebo dojrzalsza ksiazke. Mamy wspaniala przyjazn ktora przezywamy od wieku dzieciecego. Autorka pokazuje nam wazne momenty w zyciu Amandy i Noah pokazujac wspaniale jak buduje sie miedzy nimi gleboka wiez. Wchodzimy w wiek nastoletni i zaczynaja sie klopoty. Jak poradzic sobie z przyjaznia gdy hormony buzuja, czy zaryzykowac lata przyjazni dla niewiadomego i nieznanego, czy zaryzykowac wszystko dla... Ksiazka jest cudowna cieplutka i kochana, czyta sie ja jednym tchem, zwroty o 180 stopni nie pozwalaja sie wylaczyc, bohaterowie i ich wybory czasem tak bardzo draznia ze chce sie wyc. Brawa za cudowna opowiesc o prawdziwej przyjazni, milosci i trudnych wyborach ktore musimy dokonac w swoim zyciu. Jest to perelka na miare hopeless, moze miejscami nawet ja przewyzsza choc temat jest bardziej z gatunku young adult niz new adult.
Jest to jedna z niewielu NA dorownujaca hopeless i Morzu spokoju, ktore uwazam za klasynke nurtu...
klarek napisał(a):Zna cykl - Jeśli zostanę. I bardzo jej się podobało
Znasz może inne? Warte zapoznania?
klarek napisał(a):Zna cykl - Jeśli zostanę. I bardzo jej się podobało
Znasz może inne? Warte zapoznania?
Ja od Małej dostałam w polecance na kwiecień ten cykl, ale jęczałam i jęczałam i zamieniła mi na Fangirl
aniazlipca napisał(a):Klarku lubię Aż Po Horyzont... Młodej powinno się spodobać
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość