Teraz jest 25 listopada 2024, o 13:41

Ciucholandia

Dom i okolice: nasi domownicy, kulinarne opowieści, dekorowanie, ciuchy, szycie i dzierganie, domowe ogrody

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 22 kwietnia 2016, o 16:52

Ja mam właśnie problem z kupieniem takich na mniejszym obcasie ale ładnych. Na obcasach powyżej 10 cm to bym się zabiła.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 22 kwietnia 2016, o 16:55

jak noszę niższe to brakuję mi czegoś.. :P i dziwnie mi się chodzi. ;) chociaż latem zazwyczaj trampki noszę i nic mi nie przeszkadza. ;) właściwie to jak już podobają mi się jakieś buty, to nigdy nie ma mojego rozmiaru.. ;P
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Kawka » 22 kwietnia 2016, o 17:01

Wiesz, ja mam bardzo typowy rozmiar buta (39), a jak chcę coś kupić, to zazwyczaj właśnie brakuje tych typowych rozmiarów, bo już wybrane. :P Na szczęście obkupiłam się ostatnio więc nie planuję na razie nowych butów

W czerwcu jestem zaproszona na wesele kuzynki i waham się czy iść. Nie utrzymujemy w zasadzie kontaktów, a poza tym jak sobie pomyślę, że znowu muszę kupić jakąś kieckę i do tego buty, to mi się odechciewa. Poszłabym w jakiejś swojej starej sukience ale utyłam i będę wyglądać jak Pudzian. :roll:

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 22 kwietnia 2016, o 17:06

Przecież Pudzian dobrze wygląda.

Też mam 39 (adidasy itp. wolę 40, żeby było luźniej). Zawsze znajdę buty w swoim rozmiarze, jeżeli się na jakieś zdecyduję. Gorzej z tą decyzją.
Obrazek

Post przez LiaMort » 22 kwietnia 2016, o 17:07

właśnie też mam 39 i ciężko coś dostać. ;)
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Janka » 22 kwietnia 2016, o 17:09

Bo to zależy od sklepu. Jak kierownictwo jest mądre, to zamawia więcej par w chodliwych rozmiarach i ich nie zabraknie.
Obrazek

Post przez Kawka » 22 kwietnia 2016, o 18:50

Z tym to różnie bywa.

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 22 kwietnia 2016, o 20:33

LiaMort napisał(a):właśnie też mam 39 i ciężko coś dostać. ;)

Ja również mam 39 i ten sam problem :D
W dodatku mam jakieś dziwne giry. Każdy but mnie pije, uwiera i ciśnie. Jedynie klapki nie.
Kupiłam sobie w niedzielę buty i dla odmiany gniotły mnie w duży palec u lewej nogi :disgust:

Post przez Janka » 23 kwietnia 2016, o 18:28

Byłam wczoraj w kilku sklepach z butami. Nawet nie było co mierzyć. Nie mam pojęcia, w czym będę chodzić, jak się zrobi cieplej.
Obrazek

Post przez Lorelei » 25 kwietnia 2016, o 18:46

A ja mam 36, przeważnie jest jedna sztuka z danego modelu i prawie zawsze na mnie czeka :shades: A butów mam tyle, że nie wiem kiedy to znoszę :evillaugh:

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 26 kwietnia 2016, o 00:02

Kupiłam sobie dwie pary spodni dresowych[jedne szare, drugie granatowe], czarne leginsy, dwie polarowe piżamy, zielonkawy sweter-narzutkę, szary sweter z białymi elementami z przodu i szaro-zieloną taką uniwersytecką bluzę[zawsze chciałam mieć taką, ale jakoś nigdy trafić nie mogłam] :lol: Do tego troszkę bieliźniarki. W końcu miałam udane zakupy :-D

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Dorotka » 26 kwietnia 2016, o 00:19

Chciałabym kupić sobie sportowe buty, ale najchętniej takie podwyższone, jakby na koturnie, nie mam jednak pojęcia czy są praktyczne i wygodne. I bezpieczne, bo ja miewam zaburzenia błędnika, a poza tym często chodzę z psem, a mój Heniuś do malutkich nie należy i zdarza mu się szarpnąć mnie na tyle mocno, że niemal frunę w powietrzu. Za bardzo lubię swoje zęby, żeby ryzykować ich utratę. Pamiętam, że któraś z was kupowała takie buty. Aniołku, czy to byłaś ty? Jeśli tak, to napisz, proszę, czy to dobry zakup? Są stabilne?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Janka » 26 kwietnia 2016, o 12:16

Duzz, a pokażesz nam coś z tych ciuszków? Chociaż bluzę uniwersytecką.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Gabriel Garcia Marquez

Post przez Szczypta_Kasi » 26 kwietnia 2016, o 12:52

Ja weszłam dziś do Sinsay, żeby sobie coś na górę kupić. Wzięłam do przymierzalni trzy bluzki, bluzę, koszulę. Ponieważ byłam w sukience złapałam jeszcze spodnie żeby móc do czegoś przymierzyć i oczywiście ze sklepu wyszłam jedynie ze spodniami.
Obrazek

Post przez Janka » 26 kwietnia 2016, o 12:58

Fajne.
Na dżinsy w takim kolorze w tej chwili się właśnie czaję, ale kupię dopiero w nagrodę, jeśli trochę schudnę. Miało być 5 kilo, ale już zjechałam w marzeniach na 2.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Gabriel Garcia Marquez

Post przez Szczypta_Kasi » 26 kwietnia 2016, o 13:04

Na żywo wyglądają nawet lepiej.
Ta modelka na zdjęciu jakby przepraszała że w kadr weszła.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 26 kwietnia 2016, o 13:12

Janko, postaram się zrobić zdjęcia i wrzucić, ale to pewnie bliżej weekendu jak znajdę więcej czasu. :wink:

Dżinsy wyglądają świetnie, podoba mi się kolor, też na takie choruję :)

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez LiaMort » 26 kwietnia 2016, o 16:18

Kolor nie dla mnie. ;) ale jeansy fajne. :)
RM 

Post przez Kawka » 26 kwietnia 2016, o 17:17

Janka napisał(a):Fajne.
Na dżinsy w takim kolorze w tej chwili się właśnie czaję, ale kupię dopiero w nagrodę, jeśli trochę schudnę. Miało być 5 kilo, ale już zjechałam w marzeniach na 2.

To ja chciałam 20 kg ale jak będzie 10 też się nie zmartwię. Niestety znając życie zejdę do 65 (o ile zejdę) i waga znowu stanie w miejscu. W sumie to pocieszam się faktem, że cyfry na wadze są dobre, tylko kolejność pomylona. :P

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 26 kwietnia 2016, o 17:29

ja kupiłam ostatnio dwie bluzki i sukienkę z koronki
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez Kawka » 26 kwietnia 2016, o 17:30

Uprasza się o dokumentację foto. :P

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 26 kwietnia 2016, o 17:52

służę uprzejmie :hyhy:
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez Kawka » 26 kwietnia 2016, o 18:38

No proszę jaka laska. :cheer: Chyba powinnaś chodzić w sukienkach zawsze. Bluzeczki też fajne, zwłaszcza ta z panterą (gepardem?), no z dzikim kotem. :P

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 26 kwietnia 2016, o 19:52

Sukienka jest świetna i pierwsza bluzka :) Jak dla mnie :)

I koniecznie muszę sprawić sobie takie spodnie jak szczypta. To na wiosnę dla mnie najlepszy strój ;)
Ostatnio edytowano 26 kwietnia 2016, o 19:58 przez klarek, łącznie edytowano 2 razy

Post przez Janka » 26 kwietnia 2016, o 19:54

Ewo, gratuluję przepięknej sukienki i tego jak wspaniale w niej wyglądasz.
Mnie też korcą koronki. Mam nadzieję, że jeszcze długo nie wyjdą z mody, bo niektóre koronkowe ciuchy są naprawdę fantastyczne.
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pani Domu to Ja