basik napisał(a):Ja wcześniej nie czytałam w ogóle polskich autorek, bo natrafiałam na takie nudne, że szkoda czasu, całkowicie zmieniłam zdanie po przeczytaniu Klejzerowicz, Ałbeny Grabowskiej, Joanny Jax Dziedzictwo von Becków czy Jolanty Kalety Złoto Wrocławia.
Dlatego szukam autorek, które nie nudzą i są sprawdzone. Obecnie zafascynowała mnie Danka Braun, świetne powieści obyczajowo- kryminalne z romansem dotyczą jednej rodziny.
Lucy napisał(a): Kobieta dość doskonała - nie miałam styczności chyba warto nadrobić ...
basik napisał(a):Wszystkie książki Braun, są powiązane ze sobą osobami głównych bohaterów, ja zaczęłam czytać od końca , bo te były w bibliotece tzn.Nie zabijaj mnie kochanie i Zabójczy urok blondynki i mnie wciągnęły, bo i trochę sensacji i trochę romansu. I chociaż już wiem na co stać tą rodzinę i co się wcześniej działo, czekam w bibliotece na jej pierwsze powieści.
giovanna napisał(a):Sanatorium pod Zegarem Fabisinskiej przyjemnie sie czyta, jest watek kryminalny i obyczajowy, tylko jak to ostatnio " modne" beda jeszcze dwie czesci, ale kazda z inna zagadka. Polowanie Paprockiego tez calkiem fajna, tylko ja sie od razu domyslilam kto jest morderca, ale bohater policjant - rockman sympatyczny i dobrze sie czyta.
Roma napisał(a):Ja bym dała szansę. Może pojawi się jakaś perełka.
Roma napisał(a):Ktoś może coś czytał Edyty Światek? Napisała parę książek, nie jest nowa na rynku, jaki ma styl?
Janka napisał(a):Roma napisał(a):Ja bym dała szansę. Może pojawi się jakaś perełka.
Nie każdego stać na to by się bawić w mecenasa i dawać szansę każdemu początkującemu autorowi.
No i nie każdy czyta tak szybko, by móc wszystkie te nowe książki przeczytać, żeby mieć jakąkolwiek szansę na odkrycie perełek.
Boję się, że z punktu widzenia przeciętnego czytelnika sytuacja będzie podobna do szukania igły w stogu siana.
giovanna napisał(a):Wydaje mi sie, ze to chyba taka moda, z czsem pewnie pojawi sie inna tematyka. Tez lubie polskie autorki i jak mi sie spodoba opis to kupuje, tak trafilam na ksiazke Romy, a nie bylam jeszcze zarejestrowana na forum .
Roma napisał(a): ja z białymi domkami i pannami z odzysku spotkałam się tylko u Kordel i Przybyłek. Mogę prosić o inne nazwiska?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości