Teraz jest 25 listopada 2024, o 18:54

Wizaż: pielęgnacja i makijaż

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 23 kwietnia 2016, o 00:14

Janka napisał(a):
Papaveryna napisał(a): Lubiłam niebieski, turkusowy, fioletowy, ale tylko tak zimny (?), bo śliwkowy już nie dodawał mi uroku, jaśniutki róż, lilowy, srebrny, złotawy :)

Ja mam dokładnie tak samo.
Zimny fioletowy przejdzie, ale śliwkowy to koszmar.
Złotawy nie może być za blisko złotego, musi być bardziej rozmyty.

Jak tak myślę, to i mnie nie każdy złoty pasował. Kiedyś miałam taką paletkę cieni z bazarku i z niej jeszcze całkiem ok sprawdzał się u mnie perłowy biały. Teraz się boję, że bym dziwnie z takim cieniem na powiekach wyglądała.
W ogóle miałam tam cień, który był jakby różowo-złoty. On spoko się prezentował. Teraz nie mogę znaleźć takiego.

Znowu dziś byłam na drogeriach, bo Rossmann mi napisał, że już moje zamówienie jest do odbioru :-D Rano zamówiłam i popołudniu już było. Wcześniej mi tylko maila wysłali, bo jednej z zamówionych rzeczy jednak nie mieli już na stanie i zapytywali czy nadal chcę resztę czy rezygnuję. Chciałam, bo ta rzecz (rozświetlacz) była najtańsza i sobie ją na spokojnie nawet po promocjach nabędę :)
Także polecam zakupy internetowe w Rossmannie :D

Wlazłam też do Natury kupić lakier, który mnie od dawna korcił, a w Rossmannach stacjonarnych i na stronie tego koloru nie ma. Zauważyłam go wczoraj w Naturze, a dodatkowo w nocy ich strona pokazywała mi, że te lakiery powinny być w promocji. Normalnie ok 20 zł kosztują i mi było do tej pory szkoda kasy. Zaryzykowałam i na szczęście była na niego promocja. Niecałą dychę dałam Obrazek

Spoiler:

Sol, dziękuję :padam: Ciekawe czy ten olejek z Evree również zalicza się do promocji paznokciowych :mysli:

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 23 kwietnia 2016, o 00:37

Śliczny.

Mnie w tej chwili bardzo korcą jedne cienie, tylko że z perfumeryjnych. Wszystkie kolory w tej paletce są dokładnie takie, jak dla mnie byłyby najlepsze. A wszystkie inne cienie, które kupowałam w ostatnich latach, to zawsze był kompromis, że np. dwa cienie w pudełku były dla mnie dobre, a pozostałych nie używam i niepotrzebnie zapłaciłam za tę część paletki.
Obrazek

Post przez Papaveryna » 23 kwietnia 2016, o 00:51

Dzięki :-D

A na jaką paletkę masz ochotę?

Ja na tę :D

ObrazekObrazek

Post przez Janka » 23 kwietnia 2016, o 00:56

Na taką:
http://www.temptalia.com/wp-content/uploads/2015/12/dior_bluegarden001.jpg

Była niedawno w pewnej perfumerii promocja minus 25 procent, tylko skończyła się, zanim mi się przypomniało, że chciałam te cienie. A teraz mi szkoda wydać całą sumę. Tylko że muszę się z nimi już pośpieszyć, bo to wiosenno-letnia seria limitowana i na stałe nie wejdą do asortymentu. Lada dzień ich może zabraknąć.
Obrazek

Post przez Papaveryna » 23 kwietnia 2016, o 01:03

Jak ładnie wyglądają :bigeyes:
Tylko przez te kwiatkowe wytłaczanki ciężko mi dobrze obczaić kolory :P

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 23 kwietnia 2016, o 10:56

Very, nie mam pojęcia.Ona leży z odżywkami i topami, więc może i tak. Koniecznie sprawdź ;)
w ogóle sama z siebie kosztuje coś koło 14 zł więc no nie majątek. Z tym że ona nic specjalnego nie robi, więc jak znajdziesz inny olejek taniej to się nie zastanawiaj.

Dior, fiu fiu :P
Ja to bym wszystkie te cienie chciała, tylko nie wiem po co mi skoro nie maluję paczałek, albo robię to raz na ruski rok :P
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Janka » 23 kwietnia 2016, o 11:57

Papaveryna napisał(a):Jak ładnie wyglądają :bigeyes:
Tylko przez te kwiatkowe wytłaczanki ciężko mi dobrze obczaić kolory :P

Tu widać lepiej:
http://swatchandreview.com/dior-glowing-gardens-spring-2016-collection-review/
wiedzmaSol napisał(a):Dior, fiu fiu :P

Wcale nie żartuję, gdy mówię, że na kupowaniu droższych kosmetyków bardzo oszczędzam. Po wydaniu dużej sumy na jeden kosmetyk, nie mam ochoty na kupienie dziesięciu tańszych, które bym kupiła, gdybym nie kupiła tych drogich. I zostaje mi dużo kasy.
Mniej sztuk zabiera też mniej miejsca w szufladach, więc dodatkowo oszczędza się na meblach.

Właśnie sobie policzyłam, ile wydałam na taniutkie lakierki do paznokci przez ostatnie dwa lata. Gdybym zamiast nich kupiła cztery drogie, jeszcze by mi zostało dużo na książki.
Obrazek

Post przez •Sol• » 23 kwietnia 2016, o 11:59

Janko, ale to z pewnością ma też sens pod innym względem - na ogół za taką marką idzie jakość, czyli nie jest tak że po godzinie od malowania kosmetyk wchodzi w zgięcia skóry i się wygląda jak by się nie malowało tylko fugowało ;)
no i rozsądne kupowanie.
Ja wszystko rozumiem, ale nadal wrażenie robią takie drogie rzeczy ;)

Post przez Janka » 23 kwietnia 2016, o 12:28

To prawda. Jakość jest nieporównywalnie wyższa. Maluje się oczki raz i ma się spokój na cały dzień. Jakby się nie zmyło wieczorem, to po tygodniu byłyby nadal tam gdzie się je położyło.
Uważam cienie Diora i Estee Lauder za najlepsze (ale tylko spośród firm, które wypróbowałam, bo przez to, że są drogie, nie próbuję nawet wypróbowywać zbyt wielu), a z kolei Clinique ma dla mnie najpiękniejsze kolory.
Ta nowa paletka Diora to byłoby wreszcie dwa w jednym, czyli i jakość, i moje kolory, więc byłyby to prawdopodobnie ostatnie cienie, jakie w ogóle kiedykolwiek kupię.
Poza tym w życiu różnie bywa, różne fazy przychodzą i nie zawsze można sobie pozwolić na droższy zakup. Więc chyba skorzystam teraz, dopóki mogę.
Obrazek

Post przez Papaveryna » 24 kwietnia 2016, o 23:15

Cienie bardzo ładnie wyglądają na tych dodatkowych zdjęciach :D
Kupuj, Janko, udzielam Ci błogosławieństwa swego :P

Dzięki, Sol. Skoro mówisz, że on nic nie robi, to w Biedronie widziałam coś bardzo podobne, innej firmy, po 8 zł chyba :)

Post przez Janka » 24 kwietnia 2016, o 23:57

Very, dziękuję za błogosławieństwo, bo się kręciłam wokół tych cieni od tygodni i dotąd nie mogłam się zdobyć na zakup. W sobotę wcale nie pojechałam na zakupy, żeby mnie nic nie korciło.
Teraz klamka zapadła. Kupię na pewno.
Obrazek

Post przez •Sol• » 25 kwietnia 2016, o 10:25

tylko na mnie szkoda takich drogich cieni skoro tak rzadko się maluję ;)

Very, jeśli nie będzie szkodził, a nie powinien to jasne że kupuj tańszy ;) tu jest fajny ten pędzelek od razu w tubce, ale to jedyne co powoduje że jest lepszy od takich olejków w butelkach jak lakiery

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 25 kwietnia 2016, o 10:36

Kupiłam sobie zestaw do hybrydy. W sumie po złożeniu się z siostrą i mamą wyszło mi nie wiele więcej niż za zrobienie paznokci u kosmetyczki. Tylko pewnie efekt będzie dużo gorszy. :ermm:

Post przez •Sol• » 25 kwietnia 2016, o 10:41

Joakar, daj znać jak Ci to wychodzi ;)
a pochwalisz się jakie kolory wybrałaś? ;)

kurczę kusi mnie też zakup tego zestawu...

Post przez joakar4 » 25 kwietnia 2016, o 10:46

Jak wybiorę to się pochwalę, na razie się ostro waham :hyhy:
Jeden na pewno taki zachowawczy beżowy, a reszta to wielka niewiadoma. Chcę kupić takie podstawowe w necie, a na bieżąco będę już dokupować w sklepie stacjonarnym. Nie do końca wierzę zdjęciom na allegro.
Mnie właśnie taki zestaw nigdy nie kusił, nie lubię malować paznokci ani odsuwać skórek. Wolę iść do kosmetyczki, która mi to szybko i ładnie robi. Ale moja siostra o tym marzyła i tak długo nas przekonywała, że w końcu się z nią złożyłyśmy.

Post przez •Sol• » 25 kwietnia 2016, o 10:50

okej :P

a ile taka przyjemność u kosmetyczki?

Post przez joakar4 » 25 kwietnia 2016, o 10:57

60 zł hybryda, można tez trafić po 40 zł
A za zestaw dałam 216 zł.

Post przez •Sol• » 25 kwietnia 2016, o 11:01

ale czy to po 40 to tak jakościowo ok ;)
kurczę, to ja jednak chyba wolę malować co 2-3 dni sama :P

Post przez joakar4 » 25 kwietnia 2016, o 11:15

Dziewczyny w pracy sobie chwalą. Wygląda też w porządku. Po prostu robione są inną marką lakierów. U mojej kosmetyczki koszt jednego lakieru to ok. 75 zł, a te inne są po 30 zł. Dlatego też trochę się boję tych domowych hybryd.
Wybrałam kolorki
https://www.google.pl/search?q=semilac+ ... hHgF_dM%3A
https://www.google.pl/search?q=semilac+ ... lYJv4fM%3A

Post przez •Sol• » 25 kwietnia 2016, o 11:20

a w ten sposób.

ten nude jest śliczny :bigeyes: takiego koloru właśnie szukam, myślałam że trafiłam z essie ale jednak jeszcze to nie to.

Post przez joakar4 » 25 kwietnia 2016, o 14:13

Tych Nude było bardzo dużo do wyboru, ale stwierdziłam, że wezmę perfekcyjny. :hyhy:

Post przez Lorelei » 25 kwietnia 2016, o 18:56

Papaveryna napisał(a):
Janka napisał(a):
Papaveryna napisał(a): Lubiłam niebieski, turkusowy, fioletowy, ale tylko tak zimny (?), bo śliwkowy już nie dodawał mi uroku, jaśniutki róż, lilowy, srebrny, złotawy :)

Ja mam dokładnie tak samo.
Zimny fioletowy przejdzie, ale śliwkowy to koszmar.
Złotawy nie może być za blisko złotego, musi być bardziej rozmyty.

Jak tak myślę, to i mnie nie każdy złoty pasował. Kiedyś miałam taką paletkę cieni z bazarku i z niej jeszcze całkiem ok sprawdzał się u mnie perłowy biały. Teraz się boję, że bym dziwnie z takim cieniem na powiekach wyglądała.
W ogóle miałam tam cień, który był jakby różowo-złoty. On spoko się prezentował. Teraz nie mogę znaleźć takiego.

Znowu dziś byłam na drogeriach, bo Rossmann mi napisał, że już moje zamówienie jest do odbioru :-D Rano zamówiłam i popołudniu już było. Wcześniej mi tylko maila wysłali, bo jednej z zamówionych rzeczy jednak nie mieli już na stanie i zapytywali czy nadal chcę resztę czy rezygnuję. Chciałam, bo ta rzecz (rozświetlacz) była najtańsza i sobie ją na spokojnie nawet po promocjach nabędę :)
Także polecam zakupy internetowe w Rossmannie :D

Wlazłam też do Natury kupić lakier, który mnie od dawna korcił, a w Rossmannach stacjonarnych i na stronie tego koloru nie ma. Zauważyłam go wczoraj w Naturze, a dodatkowo w nocy ich strona pokazywała mi, że te lakiery powinny być w promocji. Normalnie ok 20 zł kosztują i mi było do tej pory szkoda kasy. Zaryzykowałam i na szczęście była na niego promocja. Niecałą dychę dałam Obrazek

Spoiler:

Sol, dziękuję :padam: Ciekawe czy ten olejek z Evree również zalicza się do promocji paznokciowych :mysli:

Olejek powinien się zaliczać do promocji, bo jak była promocja na cienie itp. to tusz do brwi też się w promocję wliczał ;-)
A coś chyba mówiłyście o korektorach, polecam ten: http://www.ezebra.pl/pol_pl_ASTOR-KOREK ... 7282_1.jpg ma gąbeczkę, fajnie się nakłada, zakrywa co trzeba i aż tak szybko się nie ściera :P

Post przez Papaveryna » 26 kwietnia 2016, o 13:17

Dobra. Promocja 'oczowa' odfajkowana. Z godzinę temu zamówiłam na internetowym Rossmannie dwa tusze. Przed chwilą dostałam maila, że już są do odbioru :happy1:
Aaaa! Tę paletkę z cieniami, co wrzucałam wyżej, też sobie zakupiłam wczoraj na jakiejś stronce. Pewnie najwyższych lotów nie będzie, ale jestem bardzo ciekawa. Baba, której filmiki oglądam, dość mocno ją chwaliła.

Przed chwilą zamówiłam też (przez gadanie Duz) ostatnio popularną czarną chińską maskę. Pewnie się zejdzie zanim przybędzie. Nie wiem też czy nie będę się bała jej użyć :facepalm:

Zakupy nieco poprawiły mój zrujnowany nastrój ;)

Post przez •Sol• » 26 kwietnia 2016, o 13:21

joakar4 napisał(a):Tych Nude było bardzo dużo do wyboru, ale stwierdziłam, że wezmę perfekcyjny. :hyhy:
i jest śliczny ;)
Papaveryna napisał(a):Przed chwilą zamówiłam też (przez gadanie Duz) ostatnio popularną czarną chińską maskę. Pewnie się zejdzie zanim przybędzie. Nie wiem też czy nie będę się bała jej użyć
też ją strasznie chciałam ale odstrasza mnie cena...
Skąd zamówiłaś i ile dałaś? ;)

Post przez Janka » 26 kwietnia 2016, o 13:28

Oba śliczne. Jeden bardzo elegancki, a drugi wakacyjny.
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich