Teraz jest 24 listopada 2024, o 17:10

Dobra kondycja: styl życia, ćwiczenia, diety

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 18 kwietnia 2016, o 07:35

No w tym problem ze ja jem jak ptaszek a wyglądem bliżej mi do foki. :red: Ale cały czas się staram ćwiczyć, min dwa razy w tygodniu.
Obrazek
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki

Ulubiona autorka/autor: Kristin Hannah,Paulina Simons,Elżbieta Cherezińska

Post przez tully » 18 kwietnia 2016, o 10:12

Pogoda troche dramatyczna wiec tylko 30 km w sobote, ale odkrylam bardzo fajne miejsce w srodku lasu (zrobilam maly cross ) drzewa sa tam bardzo rozlozyste mozna sie na nie wspaic i usiasc kilka metrow nad ziemia, moze nastepnym razem tam troche poczytam bylo by baaaardzo romantycznie.
Je préfère aller doucement...
"the standout in this drama is, without a doubt, Emi Takei. Eyes are her asset, and her stare is from another world in this drama. You could feel her love towards Shuji, and that passion is so strong that you could feel it coming out from your screen." Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta J-2011
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Shancai initiates the kiss: https://tenor.com/view/dont-say-anythin ... f-12266619
Tsukushi initiates the kiss: https://c.tenor.com/YC0oyiizgj8AAAAd/ha ... anadan.gif

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 18 kwietnia 2016, o 10:43

Tully - nie określiłaś czym zrobiłaś te 30 km, ale i tak jestem pod wrażeniem. Nawet rowerkiem 30 km robi na mnie wrażenie.

Aniołku - ćwiczyć trzeba co najmniej 3 razy w tygodniu, ale dobrze że i tak ćwiczysz.

Co do bycia dużą dziewczyną. Moja znajoma zawsze była właśnie taka duża. Sprawa genetyki chyba, bo wszystkie kobiety u niej w rodzinie, które znam, mają podobną figurę. Była wysoka i dość solidnie zbudowana, ale nie gruba. Miała wcięcie w talii i zaokrąglenia tam gdzie trzeba, a na dodatek śliczną buzię. Trochę przypominała mi jedną z latynoskich gwiazd. Zmierzam do tego, że ona siebie nie akceptowała mimo tego, że była śliczna i miała szalone powodzenie u chłopaków. Wciąż próbowała się odchudzać. W tym samym czasie ja miałam mniej niż 55 kg, idealną sylwetkę i generalnie nie straszyłam twarzą, ale za mną nikt się na ulicy nie oglądał z takim zachwytem. Nie zawsze bycie szczupłym jest lepsze. Obecnie ta znajoma ma męża i dzieci a wygląda jeszcze lepiej. Serio. Jak ją ostatnio widziałam to mi szczęka opadła.

Aniołku - widziałam Twoje zdjęcia. Masz zupełnie ok figurę. Jeśli chcesz walcz o jeszcze lepszą, ale przestań dręczyć się myśleniem, że jesteś duża.
Ostatnio edytowano 18 kwietnia 2016, o 10:50 przez Kawka, łącznie edytowano 1 raz
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez tully » 18 kwietnia 2016, o 10:47

Kawka napisał(a):Tully - nie określiłaś czy zrobiłaś te 30 km, ale i tak jestem pod wrażeniem. Nawet rowerkiem 30 km robi na mnie wrażenie.

Tak zrobilam w troche wiecej niz 2 h, to jest bardzo ciezki teren roznica poziomow ponad 500 m, droga w lesie wiec ciezkie podjazdy, ale nie myslisz o niczym tylko widzisz przed soba droge i ostra muza w sluchawkach...

A oto moj chlopak :) kocham go....

Obrazek
"the standout in this drama is, without a doubt, Emi Takei. Eyes are her asset, and her stare is from another world in this drama. You could feel her love towards Shuji, and that passion is so strong that you could feel it coming out from your screen." Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta J-2011
Shancai initiates the kiss: https://tenor.com/view/dont-say-anythin ... f-12266619
Tsukushi initiates the kiss: https://c.tenor.com/YC0oyiizgj8AAAAd/ha ... anadan.gif

Post przez Kawka » 18 kwietnia 2016, o 10:51

Fajny rowerek. Ja póki co czekam aż się zrobi cieplej bo na razie pogoda nie rozpieszcza w Norwegii.

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Kawka » 19 kwietnia 2016, o 20:59

Wczorajszy i dzisiejszy trening zaliczony. A u Was?

Post przez Nocny Anioł » 20 kwietnia 2016, o 07:34

Wczorajszy trening zaliczony, zwiększyłam dystans na orbitreku.
Obrazek

Post przez Kawka » 20 kwietnia 2016, o 19:10

Brawo Aniołku!

Dzisiejszy trening zaliczony. Też staram się zwiększać intensywność.

Post przez Nocny Anioł » 21 kwietnia 2016, o 07:31

Dziękować i tyż brawo. Niestety zaczynam potrzebować co raz to więcej, zmieniłam z 7 na 9 kilometrów.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 21 kwietnia 2016, o 08:19

wczoraj obejrzałam ćwiczenia Natalii Gackiej, i chyba zacznę - przynajmniej raz , dwa w tygodniu.
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Post przez Nocny Anioł » 21 kwietnia 2016, o 08:20

To trzymam kciuki :smile:
Obrazek

Post przez Kawka » 21 kwietnia 2016, o 08:38

Ja również trzymam kciuki Szuwarku.

Natalia Gacka ma świetne zestawy, mnie się z nią dobrze ćwiczyło (choć dopiero jak już byłam nieco bardziej przyzwyczajona).

Dobre zestawy dla początkujących ma Marta z Codziennie fit. Na przykład ten: https://www.youtube.com/watch?v=YiionQIlXSM Sama od niego zaczęłam ostatnio i było fajnie. Robiłam też ten: https://www.youtube.com/watch?v=eml0ECXoqKQ. Ogólnie polecam ją. Mimo, że robi błędy językowe, to jest kompetentna i mega sympatyczna. Ćwicząc z Martą czuję się jakbym ćwiczyła z koleżanką a nie trenerką.

Mel B. i Gym break też są ok. Ogólnie szukam czegoś, co da mi energię i chęć do pracy nad sobą. Niestety Chodakowska trochę zamula z gadkami motywacyjnymi, choć ćwiczenia ma zupełnie ok.

Z trenerek nie lubię tej co Onet linkuje: trenerka info. Nie wiem dlaczego ale ma coś w sobie, co mnie drażni. :wink:

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 21 kwietnia 2016, o 08:59

Ja co drugi dzień chodzę na kijki i ćw z Chodakowską. W tym tygodniu to jakiś dramat. :ermm: W poniedziałek byłam na kijkach, wtorek -Ewka, wczoraj kijki, a dzisiaj ledwo łażę. Boli mnie wszystko, ręce, nogi, brzuch, ledwo weszłam na 1 piętro do szefowej. Dzisiaj miałam robić skalpel 2, ale chyba zrobię dzień wolny. Zresztą nie wiem czy nie lepiej to rozciągnąć. :ermm:

Post przez Kawka » 21 kwietnia 2016, o 09:46

Może narzuciłaś sobie za duże tempo na początek? Robisz rozgrzewkę i rozciągasz się po ćwiczeniach? Niby wszyscy o tym wiedzą, że trzeba ale nawet ja (weteranka jeśli chodzi o ćwiczenia), czasem łapię się na tym, że zapominam o rozciąganiu, a wtedy bardzo łatwo o bóle i kontuzje.

Też zaczynam kolejne podejście do ćwiczeń. Zaczęłam od 15 minut w pierwszy dzień i stopniowo dodaję po 5 minut codziennie, żeby uniknąć szoku dla organizmu lub zwiększam intensywność. Już tydzień czasu ćwiczę i zakwasy miałam tylko raz (efekt ćwiczeń na ramiona, które mam bardzo słabe). Poza tym czuję się świetnie.

Post przez joakar4 » 21 kwietnia 2016, o 09:51

Ale ja już długo ćwiczę, nie jest to początek. Rozciągam się, nie wiem dlaczego tak mnie w tym tygodniu chwyciło.

Post przez szuwarek » 21 kwietnia 2016, o 10:18

Gacka jest dla mnie OK - jednak ćwiczyłam Pilates. Chodakowska własnie tym gadaniem mnie dobija.

Post przez joakar4 » 21 kwietnia 2016, o 10:38

Dlatego ja sobie ją puszczam, ściszam jej głos i w tle leci muzyka na yt. :hyhy:

Post przez Kawka » 21 kwietnia 2016, o 12:41

Joakar - to nie wiem co jest nie tak. Może czas na dzień lub dwa odpoczynku od treningów?

Szuwarku - mnie najbardziej rozwalała ta gadka o opasce, która coś tam miała robić (nie pamiętam co, ale to było absurdalne do tego stopnia, że chyba nawet sama Chodakowska w to nie wierzyła). Rozumiem, że tak sobie zażyczył sponsor ale są pewne granice wciskania kitu.

Post przez joakar4 » 21 kwietnia 2016, o 12:50

Teraz reklamuje Addidasa i np. ona sobie ćwiczy a na dole wyświetlają się opakowania dezodorantu. :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 21 kwietnia 2016, o 12:59

Joakar, może masz chwilowy spadek formy, jedne dzień przerwy może pomóc.
Szuwarku, trzymam kciuki.

U mnie dalej codziennie kijki. We wtorek chciałam już biegać, ale czekałam na brata ciotecznego-wystawił mnie, coś mu wypadło, wczoraj więc miał znowu przyjechać-znowu mu coś wypadło, ale przyjechał na wieczór z dziewczyną[chyba myślał, że go nie ochrzanię przy niej, no to się zdziwił, miał szczęście, że wcześniej na kijkach ze złości troszkę ochłonęłam] i posiedzieli troszkę, dziś robi kolejne podejście, ale raczej na wiele z jego strony już nie liczę, a liczę raczej na kolejne miganie więc jak coś to sama zaczynam biegać. :wink: Zobaczymy jak mi pójdzie. :wink:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez tully » 21 kwietnia 2016, o 19:55

Wrzuc sluchawki i biegaj sama, po co ci towarzystwo, ewentualnie gaz w dloni jakby sie jakis zbok przyplatal :)

Post przez szuwarek » 21 kwietnia 2016, o 20:06

a u nas dużo ludzi biega i sie pozdrawia. Jak mijamy pijaczków to zawsze kibicuja , dzisiaj jeden wołała, "wyprzedzi go Pani" :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: McNaught/Howard/Brown/Andrews/Robb

Post przez faris » 21 kwietnia 2016, o 20:11

Bieganie spoko, sama zaczęłam, ale przeciwności losu też się pojawiają. Dzisiaj idę biegać, chciałabym z 6km zrobić, bo zaczynałam od 3 :D

Post przez Kawka » 21 kwietnia 2016, o 21:13

Jak widzę biegaczy zawsze mam ochotę krzyknąć "Run Forest run" ale na szczęście się w porę powstrzymuję. :P

Mój dzisiejszy trening zaliczony.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 21 kwietnia 2016, o 22:39

6 km na kijkach i 2,2 km biegania i jednak w towarzystwie :lol:
Jutro pewnie nóg nie będę czuła, ale jutro tylko kijki, biegamy znowu w sobotę :mrgreen:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich