Teraz jest 25 listopada 2024, o 17:45

Wizaż: pielęgnacja i makijaż

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 14 kwietnia 2016, o 14:01

nie słyszałaś o tym strasznym wpływie formaliny, na odłażeniu paznokci i rakotwórczości?
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 14 kwietnia 2016, o 14:02

wiedzmaSol napisał(a):Kawko, a robisz jedną grubą czy dwie cienkie warstwy? ;) Druga opcja jest lepsza ;)

Na moich paznokciach najlepiej się sprawdza metoda malowania taka, że pierwsza warstwa jest bardzo, bardzo cienka, a druga bardzo gruba.
To daje mi aż dwa dodatkowe plusy.
Po pierwsze cienka pod spodem ma szansę łatwiej wyschnąć, a ja się z drugą zwykle za bardzo śpieszę. Gdyby nie wyschła do końca warstwa pod spodem, to druga też mi nie wyschnie. Już nigdy. Nie wiem, czy tak jest u każdego, ale ja tak mam.
Po drugie bardzo cienka warstwa się nie rozlewa na skórki. Jestem więc pomalowana tam gdzie chcę. Natomiast druga warstwa lakieru trzyma się pierwszej i też się nie rozlewa, dlatego może być gruba.
Kawka napisał(a): bez konieczności przekopywania się przez 200 stron wątku.

Miałam na myśli, że nie warto się przekopywać, bo i tak się pewnie nic nie znajdzie absolutnie idealnego dla wszystkich.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 14 kwietnia 2016, o 14:06

Sol - nie słyszałam. Pierwszy raz od Ciebie tutaj.

Janko - wypróbuję Twój sposób.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez •Sol• » 14 kwietnia 2016, o 14:08

nawet tu była o tym rozmowa ;)
formalina jest szkodliwa, ale jeśli się trzyma zaleceń - niezalewanie skórek, odstawienie przy pojawieniu się jakichkolwiek niepokojących objawów, to nie powinno być problemu. No ale wiadomo jacy bywają ludzie ;)
a formaldehyd jest w wielu odżywkach - czynnik drażniący który powoduje pogrubienie płytki. Tylko widocznie w tej konkretnej jest jego większe stężenie i dlatego tak jej się obrywa ;)
ale nie na każdego ma taki zły wpływ ;) używam od ok. miesiąca i nic mi nie jest. A Ty jak długo ją masz?

Post przez Kawka » 14 kwietnia 2016, o 14:34

No już dłuższą chwilę, bo mi nie leży za bardzo i rzadko stosuję. Zauważyłam, że jak często nakładałam ją, to mi po jakimś czasie paznokcie zrobiły się strasznie giętkie zamiast mocniejsze. Nie wiem jak to inaczej napisać.

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez •Sol• » 14 kwietnia 2016, o 14:35

o to dziwne. A próbowałaś innych odżywek? Jakaś Ci wybitnie służy?

Post przez Kawka » 14 kwietnia 2016, o 14:38

Tak, próbowałam. Teraz mam dwie - Simple beauty z keratyną (taka zwykła), która się sprawdza bardzo dobrze i Eveline 3w1 - o dziwo ta też jest ok.

Post przez •Sol• » 14 kwietnia 2016, o 14:39

muszę sobie poczytać, dzięki ;)
jak byłam w Rossmannie to mnie kusiły odżywki Sally Hansen. Macie jakieś doświadczenia z nimi?

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 14 kwietnia 2016, o 14:58

Miałam testować odżywkę 8 w 1 (kiedyś ją już miałam, ale raczej byłam na nie), ale póki co nie mam czasu na takie zabawy i leży :ermm:
Janko, ten puder do ust wygląda, jakby fajny efekt dawał. Chciałabym coś takiego choć ostatnio matowe rzeczy na ustach raczej za mną chodzą :)
Duz, mnie te szminki z Avonu chyba do końca nie pasują. Ta czerwono-różowa (Melon coś tam) w sumie jest ok i może ją nawet kiedyś kupię, bo jara mnie ten kolor, ale ta druga brudno-rózowa (Pure Pink) jakoś słabo kryje i w ogóle nie wzbudza zaufania :ermm:

Poczytałam Waszą rozmowę i odechciało mi się bronzera, różu i rozświetlacza próbować :evillaugh: A ostatnio pod wpływem youtube'a miałam sobie zakupić i zacząć eksperymentować :D

Wczoraj odebrałam paczuszkę z dwoma lakierami i pomadką. Choć raz dostałam dokładnie to, co chciałam tja

Post przez Janka » 14 kwietnia 2016, o 15:07

Very, a co dokładnie dostałaś? Pokaż.
wiedzmaSol napisał(a):
Janka napisał(a):Myślę, Sol, że byś lubiła pudry, bo nie mają wad szminek. Nic się nie lepi, nie przesuwa i nie brudzi.
pewnie tak ;) tylko że nie ma kolorów dla mnie :smutny:

Very niedawno pisała o jakichś pudrach do ust, albo mam omamy.
Może jest jakaś inna firma, która je robi i ma lepszy wybór kolorów.
Obrazek

Post przez Papaveryna » 14 kwietnia 2016, o 15:34

Nie do końca tak :lol: To znaczy pisałam o tej pomadce: http://www.ezebra.pl/product-pol-17647-BOURJOIS-POMADKA-ROUGE-EDITION-VELVET-06-PINK-PONG.html, że ją mam i na ustach jest jakaś taka wkurzająco tępa, jakby je pokrył farbką albo jakimś mocno suchym cieniem :P

Coś takiego :)

Obrazek

Post przez Janka » 14 kwietnia 2016, o 15:53

Prześliczne lakierki. I kolory, i buteleczki. Ach i och!
Obrazek

Post przez Papaveryna » 14 kwietnia 2016, o 16:10

Dzięki :D Tego koloru szminki nieźle się naszukałam. Chyba wyjątkowo popularny był, a ja jak zwykle z opóźnieniem ;) W końcu znalzłam tutaj: http://www.e-glamour.pl/ W dodatku bardzo tanio :) Lakiery tak samo tanio u nich i na pewno zamówię sobie więcej. Zwłaszcza, że przesyłka do paczkomatu kosztowała całą złotówkę! :shock: I jeszcze próbkę perfum dostałam w gratisie, ale nimi akurat nieźle się załatwiłam :evillaugh:

W ogóle lubię lakiery z Rimmela. Mają fajne, szerokie pędzelki i z moimi kiepskimi umiejętnościami i częstotliwością malowania w sumie jedynie nimi jestem w stanie jako tako ładnie paznokcie umalować. I kolory są naprawdę fajne. Te róże mi się rzeczywiście podobają. Nawet ciemny, bo nie wygląda na fuksjowy. Cholernie ciężko jest znaleźć odpowiednio różowe lakiery :P

Post przez Janka » 14 kwietnia 2016, o 16:30

Poszłam sprawdzić, jakie mam lakiery Rimmela i zobaczyć ich pędzelki i się okazało, że nie mam żadnego. Ani jednego. Dziwne, bo pamiętam, że kiedyś lubiłam tę firmę.
Obrazek

Post przez Papaveryna » 14 kwietnia 2016, o 16:49

Ja mam w sumie 5. Jeden w morskim kolorze zakupiony ze 3 lata temu. W tamtym roku na promocji -49% nabyłam dwa - błękitny (wysyłałam Ci zdjęcie paznokci nim pomalowanych i wydaje mi się, że były spoko) i drugi niby jasny fiolet, ale to chyba jest jednak również odcień niebieskiego, z tej serii Rita Ora. Wczorajsze róże też z tej serii są. Pozostałe z Rita Ora również sobie planuję kupić, bo podobają mi się praktycznie wszystkie kolory :)

Post przez Lorelei » 14 kwietnia 2016, o 16:51

W rossmannie na dniach znowu będzie promocja -49% ;-) Tylko nie wiem kiedy konkretnie, musicie sobie sprawdzić :P

Post przez Janka » 14 kwietnia 2016, o 16:55

U mnie bardzo, bardzo często jest minus 20%, a czasem minus 30% na kosmetyki kolorowe. Ale tylko w "Rossmannach". W drogeriach "dm" nie ma nigdy, a bym wolała.
Obrazek

Post przez Papaveryna » 14 kwietnia 2016, o 17:07

Lorelei napisał(a):W rossmannie na dniach znowu będzie promocja -49% ;-) Tylko nie wiem kiedy konkretnie, musicie sobie sprawdzić :P

Ojej, ojej! :-D Ja się właśnie zastanawiałam czy będzie, a jeśli tak to kiedy. Idę szukać informacji :D
Mam parę rzeczy na liście. No i może sobie ten bronzer jednak kupię :hahaha:
Ostatnio edytowano 15 kwietnia 2016, o 14:45 przez Papaveryna, łącznie edytowano 1 raz

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 14 kwietnia 2016, o 18:27

sprawdziłam. promocja ruszy 20 kwietnia i potrwa do 9 maja. na wszystkie artykuły "kolorowe", czyli do makijażu.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Kawka » 17 kwietnia 2016, o 19:29

Śliczne te kolorki Very. Aż nabrałam ochoty na nowy lakier do paznokci. Kupię sobie coś Rimmela jak będę w Polsce.

Post przez Papaveryna » 21 kwietnia 2016, o 13:23

Dzięki, Kawko :) Ostatnio kupiłam sobie jeszcze jakiś taki teges do brwi i bazę pod cienie. Nigdy nie miałam czegoś takiego, ale planuję sobie w bliskim czasie jakąś większą paletę cieni zanabyć i w tym celu ta baza, aby je lepiej prezentować :P

Byłam wczoraj w Rossmannie. I normalnie szok. Miałam karteczkę z powypisywanymi z filmików na yt i nie tylko produktami, które mnie zainteresowały. I tak stoję pod szafą Wibo, jakieś baby tam się kłębią, więc spokojnie czekam. Widzę tam podkład, który mam wynotowany, już jestem cała happy, ale nie ma tam ani jednego testera. Matka z córką zawołały jedną z tych pań, które zawsze do człowieka lecą i chcą pomagać, jak sobie coś spokojnie oglądasz. Myślałam, że pęknę ze śmiechu. Dziewczyna pyta czy są paletki, takie potrójne. Ta pani pyta do czego te paletki mają być. Dziewczyna mówi, że do konturowania. Pani pyta: - Do konturowania czego? Ja się w duchu śmieję, że do konturowania tyłka, dziewczyna taka już spłoszona mówi, że no do konturowania twarzy. Babka jej podaje coś okrągłego, że może to, dziewczyna zaczyna grzebać w telefonie i szukać tego. W końcu ja się odzywam, choć normalnie nie gadam z nieznajomymi, że wiem o co chodzi. Że to taka prostokątna czarna paletka i w niej jest bronzer, róż i rozświetlacz, że sama się za tym rozglądałam. Dziewczyna przytakuje, pani idzie po klucz do szuflady i jakąś swoją koleżankę. Mama dziewczyny mówi: - Czemu ta pani wie o co chodzi, a tamta pani pracująca tu nie wie? Ja stękam, że nie ma tu testerów, matka na to: - Tu niczego nie ma.
Wraca pani z koleżanką, dziewczyna im pokazuje na telefonie czego poszukuje. Druga pani wskazuje jej na to coś okrągłego :evillaugh:

Poszłam do Rimmela. Znalazłam dobry tester, ale nie znalazłam takiego podkładu. U Maybellie nie znalazłam testerów do korektorów. Może ich tam nie ma z zasady i trzeba się samemu domyślać jaki człowiekowi pasuje. No nie wiem :niepewny:
Znalazłam u Maybelline dobry tester i odpowiadający mu fluid, który akurat miałam na kartce, więc zagarnęłam go do koszyka. W samochodzie chciałam mu się lepiej przyjrzeć, maznęłam rękę i przechyliłam. Fluid z tubki wylał się na mnie i na siedzenie. Mąż powiedział, że mam tam nic więcej nie ruszać. Mam obawę, że z się z tym fluidem nie polubimy.

Chyba takie promocje nie są dla mnie :evillaugh:

Post przez •Sol• » 21 kwietnia 2016, o 14:03

Very, Ty to jednak talent jesteś wybitny :hahaha:

lakiery rimmela i ja nabyłam, nawet bez promocji są tanie ;)
a dziś mi przyszły jeszcze zamówione z Essie, pokazać? :hyhy:

Post przez Papaveryna » 21 kwietnia 2016, o 14:59

E no co! Ja tylko chciałam z promocji skorzystać :P

Pokaż :) No Rimmel są dość tanie, ale zawsze lepiej kupić jeszcze za mniej :D Wczoraj taki śliczny fioletowy widziałam :D

Post przez Janka » 21 kwietnia 2016, o 15:01

wiedzmaSol napisał(a):pokazać? :hyhy:

Koniecznie.
Obrazek

Post przez •Sol• » 21 kwietnia 2016, o 15:32

jak wrócę do domu to okażę ;)

na fioletowe też zaczynam mieć fazę a kiedyś tego koloru nie lubiłam :zalamka:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich