Teraz jest 21 listopada 2024, o 16:41

Ogród kłamstw - Amanda Quick (Księżycowa Kawa)

Alfabetyczny spis recenzji ROMANSÓW HISTORYCZNYCH

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 25 marca 2016, o 21:30

Kawo- jak to nie czytałaś Trucizny?? myślałam, że całe Arcane masz przeczytane! Caleb jest nawet lepszy od Lucka z Długiej Nocy ! I Lucinda!! och!

ja właśnie Bestie lubię, ale czy to moja faworytka? wolę te paranormalne:-)
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 26 marca 2016, o 20:42

Nie, całe to Arcane było wydawane nie po kolei i namieszane, przez co czytałam chaotycznie.
Naprawdę potrafisz wybrać ulubiona pozycję? :evillaugh: bo ja mam z tym problem.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez szuwarek » 26 marca 2016, o 21:05

nie, takiego ścisłego topu to nie umiem, ale jest taki podział: super i świetne... i kilka słabych :-)

Post przez Księżycowa Kawa » 26 marca 2016, o 21:27

Mnie również to nie wychodzi – za dużo tego dobrego :smile:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 28 marca 2016, o 19:08

Ja tez Trucizny nie czytałam ;) a Lavinia Lake i Tobias March są dla mnie jeszcze do odkrycia ;)

Ale w temacie Ogrodu kłamstw miałam... Czy taka star i dobra Quick to nie wiem. Ale dobra. Nie czepiałabym się za bardzo. Miast tego pochwaliłabym ciąg zdarzeń, nadzwyczaj logiczny. Skonstruowany na tyle dobrze, że ja nie mogłam przerwać. Fakt, że dzisiaj nikt mi za bardzo nad głową nie gadał, ale i tak i tak czytało się bardzo dobrze. W sumie, niemal za jednym razem. Pochwaliłabym te nowe rzeczy w historycznym czasie. Ślicznie to się wpisało i było bardzo przyjemnie i niepokojąco o tym czytać. Bohaterka zasługuje na lubienie, a bohater na bohaterkę z całego serca.
Swoją drogą zawsze zastanawia mnie czemu u Quick nie przeszkadza mi, że oni tak szybko i wcześnie i w sumie jest to oczywiste ;)
Podsumowując, znam kilka lepszych autorki i więcej niż kilka gorszych :) Było dobrze :)

Post przez Księżycowa Kawa » 28 marca 2016, o 19:13

Lavinia Lake i Tobias March są rewelacyjni, w sumie to bardziej kryminały, ale trochę jest o uczuciu :wink:

Może rzecz w tym, że bohaterom nie brakuje zdrowego rozsądku, nie rozpaczają z byle powodu, a i przeszkód pomiędzy nimi tak naprawdę nie ma jakiś poważnych – raczej to bywa kwestia tego, czy jednak do siebie pasują, poznania :)
Denis Diderot

*
*

Post przez szuwarek » 28 marca 2016, o 19:15

Klarku - Lavinia jest świetna...
Prawda jak u Quick bohater zasługuje na bohaterkę...
Zostawiłam sobie jako nagrodę po kursie...

Post przez Księżycowa Kawa » 28 marca 2016, o 19:18

I dlatego ze spokojem czytam jej książki, bez żadnego ryzyka, że coś będzie nie tak.

Właśnie wpadłam na myśl, aby sprawdzić, czy są jakieś audiobooki tej autorki.
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 29 marca 2016, o 13:14

Dziewczynki, zboczyłyście z tematu. :wink: O innych książkach Quick/Krentz piszcie w Quick/Krentz, tu niech pozostanie temat tylko związany z recenzją i jedną książką :prosi:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Księżycowa Kawa » 29 marca 2016, o 15:41

Zauważyłam, że trochę zboczyło się z tematu, ale nie tak bardzo :wink:
Denis Diderot

*
*

Post przez szuwarek » 8 lipca 2016, o 07:56

Przeczytałam!

Podobało mi się. Oczywiście, że to klasyczna Quick. Bohaterka samodzielna, walcząca o przetrwanie bez koneksji i pochodzenia. Bohater z mroczna tajemnicą. Na upartego mogłabym powiedzieć, że kojarzy mi sie z Sebastianem z Fascynacji czy Lord Moncrest z Ruin ;-)
Cała akcja logiczna, poprowadzona płynnie i czyta sie jednym tchem. Bohaterowie tak bardzo na siebie zasługują i do siebie pasują! Dobra rozrywka na lato lub zimowy wieczór.

Post przez Księżycowa Kawa » 8 lipca 2016, o 21:17

Z jednej strony klasyczna Quick, z drugiej miałam wrażenie, że jednak w jakiś sposób nowa. I najważniejsze, że dobra :smile:
Denis Diderot

*
*

Poprzednia strona

Powrót do Recenzje romansów historycznych