Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...
to historia o Yakumo, chłopaku-studencie, który urodził się z różnym kolorem oczu, z czego jego lewe czerwone oko pozwala mu widzieć duchy i dusze zmarłych, po przypadkowym spotkaniu zgłasza się do niego studentka Haruka z prośbą o pomoc dla koleżanki, która wydaje się być opętana. Haruka jest zainteresowana zarówno Yakumo jak i jego "pracą" i pomaga mu w rozwiązywaniu następnych zleceń.
obecnie manga wychodzi trochę ponad 2 sezon anime ale skupia się na dzień dzisiejszy na meczu przeciwnika z którym zmierzą się w półfinale jeśli dobrze pamiętam, no a potem mecz finałowy tylko zostanie
Jest rok 1983... ziemia została opanowana przez kosmitów... vel Beta (jak zwał tak zwał) i grupa ze Wschodnich Niemiec zwana Schwarzesmarken próbuję je powstrzymać... właściwie nie tylko oni... ale o nich to się opowiada. aktualnie próbują oczyścić Gdańsk. jest trochę krwawo i giną ludzie. najbardziej mnie bawi mnie to ,że to ludzie z Niemiec a mówią po japońsku..xD
RM "But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "
to ciekawe, bo oni też prowadzą/będą prowadzić "wojny" między sobą. są też frakcje, które się jednoczą aby powstrzymać tą złą. tylko to jeszcze nie skończone ale wciągnęło mnie. lubię takie. w ogóle postacie są równie ciekawe. ludzie/dzieci z traumami... to naprawdę daję do myślenia.
RM "But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "
Ja ostatnio skonczylam na Fate Stay Night... cos mnie ciagnie do odswiezenia tematu bo bleacha i naruto skonczylam ogladac bardzo dawno, moze warto zobaczyc co dalej w temacie...
Je préfère aller doucement... "the standout in this drama is, without a doubt, Emi Takei. Eyes are her asset, and her stare is from another world in this drama. You could feel her love towards Shuji, and that passion is so strong that you could feel it coming out from your screen." Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta J-2011
Je préfère aller doucement... "the standout in this drama is, without a doubt, Emi Takei. Eyes are her asset, and her stare is from another world in this drama. You could feel her love towards Shuji, and that passion is so strong that you could feel it coming out from your screen." Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta J-2011