Teraz jest 21 listopada 2024, o 14:34

I że Ci nie odpuszczę - Joanna Szarańska (sunshine)

Alfabetyczny spis recenzji ROMANSÓW WSPÓŁCZESNYCH

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

I że Ci nie odpuszczę - Joanna Szarańska (sunshine)

Post przez sunshine » 23 marca 2016, o 12:17

Kobiety muszę napisać opinię o świetnej książce polskiej którą wygrałam i jestem z tego powodu zadowolona, bo warto było wysyłać te kilka smsów :hyhy: Taki to leciutki romansik jest z nutą sensacyjną :D

Obrazek

Opis:
To miał być najpiękniejszy dzień w życiu Kaliny. Długa, biała suknia, ukochany mężczyzna u boku i uroczyste słowa „I nie opuszczę cię aż do śmierci”. Piękny sen pryska, kiedy przed ołtarzem okazuje się, że pan młody wkrótce zostanie tatusiem... dziecka innej kobiety. Kalina, mimo niespodzianki, postanawia wykorzystać jedyny prezent ślubny, jaki otrzymuje po przerwanej ceremonii – voucher do spa w zabytkowym dworku. Uzbrojona w walizkę fatałaszków i powieść o Bridget Jones wyrusza, by zakosztować luksusów i wyleczyć złamane serce...

Niedoszła panna młoda trafia do niezwykłego miejsca, gdzie brakuje wanny z hydromasażem i drogich kosmetyków, zaś urodę poprawia się kozim twarożkiem i kąpielami w mleku. Niespodziewany splot okoliczności sprawia, że Kalina pojawia się w dworku w zupełnie innym charakterze niż planowała, a to dopiero początek niespodzianek...

„I że ci nie odpuszczę” jest komedią z nutką kryminału i ociupinką romansu.

Poznajemy w książkę główną bohaterkę, Kalinę 27-letnią dziewczynę, która przygotowuje się do ślubu ze swym ukochanym Patrykiem
.
Jednak nie wszystko przebiega tak jak powinno jej narzeczony spodziewa się dziecka z inną kobietą, do tego bardzo bliską Kalinie. dziewczyna wpada w depresję ale jest przy tym tak niesamowita, bo jej zabawne dialogi sprawiały że non stop pękałam ze śmiechu. Kalina dostaje pocztą voucher do SPA do Dworku w Kamionce i wyjeżdża, bo przecież potrzebuje relaksu i odpoczynku od wszystkiego. Jej Patryk ją zdradził, jak mógł i jak mogła być tak ślepa. Owe Kamionki do których przybywa to urocza wieś w pobliżu Nowego Sącza. A tam spotyka ją cała komedia pomyłek :hyhy:
Zostaje ona pracownikiem SPA, które dopiero się otwiera, malarką dokładnie gdyż ma stworzyć fresk. Cała okolica jest piękna i urocza. Miła Pani gospodyni, koleżanka Szparka i Nadzieja kucharka, Pan Jan i jego Romeo czyli koń, którzy sa dla tego dworku "dyliżansem" :)
Dziwnym trafem przybywają do Dworku goście ze stolicy, dwie miłe starsze pary i tu zaczyna się zabawa, masaże, aerobic, kąpiel w kozim mleku i okłady z ogórków :hihi: i do tego ciapowaty pan komisarz i przystojny pan malarz Marek i jego lazurowe oczy :bigeyes:
Nagle Kalina zostaje okradziona z całego dobytku czyli jej walizka zostaje porwana.
A potem to już dzieje się wszystko....
Nagle przyjeżdża piękna pisarka Anna i ktoś jeszcze, eksnarzeczony bohaterki naszej z ŻONĄ :P
Co się dzieje dalej nie zdradzę :)
Ale spora dawka humoru, troszkę romansu z owym malarzem i nuta kryminału w jednym :)
Wszystko świetne opisane, książka na jeden wieczór przy lampce wina! Poprawi nastrój w mig. A bohaterów nie sposób nie polubić.

Warto przeczytać i poznać pokręcone losy bohaterki, która się nie poddaje i jest tak słodko zaradna i pomysłowa.Z czystym sumieniem i sercem polecam!
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez Dorotka » 23 marca 2016, o 12:25

Zachęciłaś mnie i zaczęłam czytać. Póki co jest ciekawie i można się pośmiać. Zobaczymy jak będzie dalej.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez sunshine » 23 marca 2016, o 12:34

Oby i dalej się Tobie podobało :)

ja się naprawdę dobrze bawiłam :)
Każdy jest jaki jest.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez Dorotka » 23 marca 2016, o 12:37

Mam taka nadzieję. Na razie jest w drodze do SPA. :hihi:

Post przez sunshine » 23 marca 2016, o 12:38

Ooo to się dopiero zaczyna zabawa :hihi:
Każdy jest jaki jest.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 24 marca 2016, o 12:51

Mam ją na swojej liście książek do kupienia.
Ostatnio, dzięki Wam, dochodzi mi bardzo dużo polskich autorek (i nawet autorów).
Chyba przyszła jakaś pozytywna fala. Jak Grochola napisała "Nigdy w życiu!", to też się nagle okazało, że Polki potrafią pisać.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: nie sposób wymienić wszystkich ;)

Post przez Kasiag » 24 marca 2016, o 17:53

Wpisuję sobie na listę 'koniecznie przeczytać'. tja
Całe życie jest jak oglądanie migawki, pomyślał. Tylko zawsze wygląda tak, jakby człowiek przyszedł o dziesięć minut spóźniony i nikt nie chce mu opowiedzieć, o co chodzi, więc musi sam się wszystkiego domyślać. I nigdy, ale to nigdy nie zdarza się okazja, żeby zostać na drugi pokaz.
Ruchome obrazki Terry Pratchett

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 24 marca 2016, o 19:17

Janka napisał(a):Chyba przyszła jakaś pozytywna fala. Jak Grochola napisała "Nigdy w życiu!", to też się nagle okazało, że Polki potrafią pisać.

Raczej powiedziałabym, że zaczęły wykazywać skłonność do podążania za modą.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Dorotka » 24 marca 2016, o 23:29

Kąpiel w mleku już "zaliczyłam", a właściwie w rozwodnionym mleku z mydlinami. I właśnie pojawił się pewien przystojny malarz, który powinien być aktorem lub stomatologiem. :mrgreen:

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 25 marca 2016, o 01:54

A przeczytałaś już o cudzie ,czyli fresku ? :evillaugh: I czym był malowany ? :evillaugh:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Dorotka » 25 marca 2016, o 19:50

I jak się zdziwiła kiedy spłynął... Tak, czytałam. :hihi:

Post przez Księżycowa Kawa » 23 kwietnia 2016, o 00:57

Faktycznie nieźle się to czyta, jest dobrze napisane, czyli lekko, jak powinno przy komedii. Niby to wszystko już było w ten czy inny sposób, lecz tutaj mimo wszystko wydaje się to dość świeże. Niezły był ten malarz :hyhy:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez sunshine » 23 kwietnia 2016, o 15:26

Noo malarz hihi :smile:

ciekawią mnie ich dalsze losy :)
Każdy jest jaki jest.

Post przez Księżycowa Kawa » 23 kwietnia 2016, o 15:32

Może autorka jeszcze nie powiedziała ostatniego słowa – jeśli będzie miała pomysł, to jest szansa na dobrą kontynuację.
Denis Diderot

*
*

Post przez sunshine » 23 kwietnia 2016, o 15:42

Mam głęboka nadzieję że kontynuacja bedzie :)
Każdy jest jaki jest.

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 23 kwietnia 2016, o 17:20

Będzie na bank

Muszę się Wam do czegoś przyznać, bo nie wytrzymam
Postawiłam kropkę. Nie będę pisać, że ostatnią, bo z pewnością ominęłam ich od groma i teraz trzeba będzie je gdzieś umieścić
Niemniej druga odsłona przygód Kaliny jest (niemal) gotowa. Teraz muszę ją przeczytać, co nieco podopisywać, coś innego skreślić, jeszcze kolejne rzeczy poprawić, posłać, czekać z drżeniem serca, czy się podoba... itp.itd.
A w międzyczasie...mogę pisać
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Księżycowa Kawa » 23 kwietnia 2016, o 17:42

To może coś o niebezpieczeństwach picia herbatki :hyhy:
Denis Diderot

*
*

Post przez Roma » 24 kwietnia 2016, o 10:08

Też się cieszę, zwłaszcza, że ostatnio czytałam i bardzo mi się podobała.
Właśnie się znalazła na mojej liście polskich autorek must have.
Ostatnio zauwazyłam, że nastała moda na patetyczna literaturę, a książek zabawnych na rynku coraz mniej, co mnie martwi.

Post przez sunshine » 24 kwietnia 2016, o 18:01

Lucy napisał(a):Będzie na bank

Muszę się Wam do czegoś przyznać, bo nie wytrzymam
Postawiłam kropkę. Nie będę pisać, że ostatnią, bo z pewnością ominęłam ich od groma i teraz trzeba będzie je gdzieś umieścić
Niemniej druga odsłona przygód Kaliny jest (niemal) gotowa. Teraz muszę ją przeczytać, co nieco podopisywać, coś innego skreślić, jeszcze kolejne rzeczy poprawić, posłać, czekać z drżeniem serca, czy się podoba... itp.itd.
A w międzyczasie...mogę pisać

Czadowo :D
Każdy jest jaki jest.

Powrót do Recenzje romansów współczesnych