Teraz jest 21 listopada 2024, o 17:55

Lynn Kurland

Petycja o wznowienie nakładu

Post przez Sarah » 7 lipca 2013, o 13:11

http://www.petycjeonline.com/ksiazki_ly ... ie_nakladu
Zrobiłam tą petycje, jeśli chcecie podpisujcie się, a na pewno nie pożałujecie. Im więcej podpisów tym lepiej. Jeśli będziemy działać wspólnie, to być może uda nam się przekonać wydawnictwo o wznowienie nakładu. Mam przynajmniej taką nadzieję :)

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 7 lipca 2013, o 15:00

Sarah, dwa głosy więcej masz ode mnie i od mojej mamy ;)
Ale nie zaszkodzi jeśli jeszcze napiszesz na fb, też Cię poprę.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Sarah » 8 lipca 2013, o 18:47

Na fb również napisałam, rozgłosiłam to na nk, i poinformowałam chyba ze 100 chomików na chomikuj.pl. Na fb znajdziesz mnie pod nazwiskiem Dobruch, Sara Amanda Beata Dobruch. Dziękuję za poparcie :)
I mam również nadzieję, że poinformujesz również swoich znajomych :)
Bardzo Ci dziękuję, z całego serca :)

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 8 lipca 2013, o 19:35

nie ma za co, to nie problem ;)
moich znajomych książki niewiele obchodzą, ale może Dziewczyny z forum jeszcze się bardziej zainteresują ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Sarah » 9 lipca 2013, o 18:19

Moich znajomych, to też za bardzo nie obchodzi, ale wiesz nawet jeśli się nie interesują to warto ich o tym powiadomić, może pomogą :)

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 22 sierpnia 2013, o 20:09

Tak ostatnio się zastanawiałam, czy jest coś na miarę "Przeklętych"? Bo trzy pozostałe, które czytałam, nie robią takiego wrażenia, kiedyś miałam poczytać w oryginale, ale już przestało mnie ciągnąć...
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez gabith » 6 lutego 2016, o 20:02

Księżycowa Kawa napisał(a):Tak ostatnio się zastanawiałam, czy jest coś na miarę "Przeklętych"? Bo trzy pozostałe, które czytałam, nie robią takiego wrażenia, kiedyś miałam poczytać w oryginale, ale już przestało mnie ciągnąć...

No właśnie. Mnie się też "Przeklęci" ostatnio przypomnieli. Chętnie bym poczytała coś podobnego. Dziewczyny, czy któraś z was rozkminiła o co chodzi z tymi cyklami u Kurland? Dlaczego ten sam tytuł zalicza się i do cyklu De Piaget i do cyklu MacLeod? Czy w każdej książce jest duch? I w końcu ile ich jest w cyklu?
Wg biblionetki po polsku mamy tylko cztery książki Kurland, z cyklu De Piaget, tomy 1, 2, 3 i 10. Wg goodreads ten sam tytuł to jest np. tom 1 De Piaget i równocześnie tom 5 MacLeod... Najlepiej ("najczyściej") chyba wygląda spis na fantasticfiction.co.uk - tam się chyba tytuły w cyklach nie powtarzają...
Może któraś z was przeczytała wszystko (?! po ang.) i połączymy siły, żeby to uporządkować?...

Ulubiona autorka/autor: Sandra Brown

Post przez gonia » 6 lutego 2016, o 20:26

Niczego nie trzeba porządkować. Wystarczy wejść na stronę autorki tam wszystko jest jasno i przejrzyście. Są nawet pogrupowane książki z duchami; z podróżami w czasie, historyczne z motywem paranormalnym i takie bez itd. :)

http://www.lynnkurland.com/books/reading-orders/

Post przez gabith » 7 lutego 2016, o 13:50

No tak, o wejściu na stronę autorki nie pomyślałam... :niepewny:
Dzięki! :-D

Post przez Księżycowa Kawa » 12 lutego 2016, o 02:10

gabith napisał(a):Czy w każdej książce jest duch? I w końcu ile ich jest w cyklu?

Ducha w trzech pierwszych nie ma, są inne.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez gabith » 12 lutego 2016, o 10:52

Tak, już wiem, sprawdziłam. Niestety tamtych nie mogę zdobyć... (nawet jeśli są tylko po ang.) :(

Post przez Księżycowa Kawa » 12 lutego 2016, o 18:09

Kiedyś – zanim pojawiły się te trzy po polsku – coś miałam w oryginale i miałam zaczynać, ale mi przepadły.
Denis Diderot

*
*

Post przez gabith » 12 lutego 2016, o 18:43

Trudno.
Szkoda tylko, że polskie wydawnictwo narobiło smaka...

Post przez Księżycowa Kawa » 12 lutego 2016, o 18:57

Może te części nie sprzedawały się wystarczająco dobrze? Wcześniej zdaje się było coś w rodzaju ankiety, aby zachęcić wydawnictwo do dalszego wydawania…
Denis Diderot

*
*

Post przez gabith » 12 lutego 2016, o 19:38

Miałam na myśli tę część de Piaget z duchem czyli 10. chyba. Ale możliwe, że było/jest, jak mówisz.

Post przez Księżycowa Kawa » 17 października 2016, o 22:11

Obrazek

W zasadzie ma niezłe okładki.
Denis Diderot

*
*

Post przez Księżycowa Kawa » 8 października 2022, o 23:27

Jakiś czas temu udało mi się dorwać między innymi „Love Came Just in Time”, czyli cztery opowiadania Lynn Kurland, które dotyczą pobocznych bohaterów pojawiających się w innych częściach czy też seriach.
„The Gift of Christmas Past”, w którym Abigail przenosi się w czasie oraz przestrzeni: inny kontynent, wpadając do stawu i tam spotyka Milesa, zburzywszy tym samym jego plany samotnego spędzenia świąt, co obojgu wychodzi na zdrowie.
„The Three Wise Ghosts” opowiada o trzech duchach, którzy postanawiają wyswatać swoich potomków, jako że sami sobie z tym nie dają radę zbyt zajęci karierą itp., wysyłając ich do opuszczonej gospody, a także niejednokrotnie wtrącając się.
„And the Groom Wore Tulle” – Ian MacLeod nieoczekiwanie przenosi się z czternastowiecznego lochu w Szkocji do współczesnego zakładu krawieckiego w Nowym Yorku; uznawszy, że wylądował tuż przed bramą świętego Piotra, usiłował robić za aniołka w ciekawy sposób – myślę, że ta scena niejednej z nas mogła bardzo spodobać się :hihi:
„The Icing on the Cake” – to już opowiadanie o dwójce różnych ludzi, którzy odnajduje siebie na Alasce; wyszło całkiem romantycznie i tak uroczo. I prawie na spokojnie.
Denis Diderot

*
*

Poprzednia strona

Powrót do K