Teraz jest 21 listopada 2024, o 17:42

Romans historyczny, XVIII-XIX wiek, walka

Nie pamiętasz tytułu dawno przeczytanej książki? Spróbujemy pomóc!
Regulamin działu
REGULAMIN DZIAŁU: zanim zapytasz - przeczytaj!
POMOC - pytania i problemy.

Archiwum czyli ZNALEZIONE! TYTUŁY.

Jeśli Twój tytuł został rozpoznany / przypomniany /odnaleziony - oznacz, prosimy, stosownie temat (dodaj ZNALEZIONY w jego tytule)!

Ulubiona autorka/autor: Johanna Lindsey, Carlyle Liz, Howard Linda

Romans historyczny, XVIII-XIX wiek, walka

Post przez Azalia » 12 stycznia 2016, o 03:51

Hej, poszukuję romansu prawdopodobnie Johanny Lindsey. Pamiętam że na okładce na czerwonym tle był mężczyzna z długimi czarnymi włosami (mogłam pomylić książki ale z tym mi się kojarzy najbardziej), Jedyne co mogę podać to fragmenty jakie pamiętam: ona wiesza chyba jakieś ciężkie zasłony, stoi na krześle i nie może sobie poradzić z ilością i wagą materiału, on- którego nienawidzi ale oczywiście odczuwa do niego absurdalny pociąg- przygląda się jej zmaganiom. Później chyba do niej podchodzi i stara się jej pomóc, ona traci równowagę i hmm osuwa się na niego, przejeżdża mu biustem po twarzy czy coś takiego.. specjalnie go uwodzi, potem gryzie go w ucho i ucieka. Zaczyna ją gonić po pokojach i to by było na tyle, jeżeli chodzi o piewrsze wspomnienie. Drugie, to jak ona przebrana za mężczyznę idzie do jakiegoś klubu. Nie jestem pewna czy towarzyszył je luby, czy szła sama bo chciała go uratować- nie chcę mylić więc tu zakończę. Ogólnie cały romans polegał na zmaganiu się ze sobą przeciwników, najpierw nienawiść, potem kiełkujące uczucie. Niestety tylko tyle pamiętam, mam nadzieję że chociaż torchę pomocne. Dzięki !

Ulubiona autorka/autor: Foley Gaelen

Post przez sari1990 » 28 stycznia 2016, o 19:35

coś mi świta hmmm
a czy ona nie była jego utrzymanką i nie zmieniała wystroju pokoju po poprzedniej kochance?

Post przez Azalia » 9 lutego 2016, o 13:04

Taaaak dokładnie !

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 10 lutego 2016, o 14:36

Może chodzi o: Obrazek (choć nie pamiętam żadnych zasłon, a i nienawiść w grę nie wchodzi),

bo mężczyzna z czarnymi włosami na czerwonym (pomarańczowym) tle to był chyba tylko tu: Obrazek, ale zdaje się nie ma tam mowy o żadnych klubach?

Jeszcze była taka okładka: Obrazek, ale treść raczej nie pasuje do opisu.

Ewentualnie może to: Obrazek, bo tu jest motyw przebierania się za chłopca, a i z zasłonami cosik mogło być.
Obrazek

Post przez Azalia » 11 lutego 2016, o 15:15

To żadne z tych :( jak znam życie to mogłam albo pomiksować kilka książek albo autora. Może z czasem sobie przypomnę, dzięki Wam bardzo za pomoc ;) :bigeyes:

Post przez sari1990 » 11 lutego 2016, o 20:28

a czy ona czasem nie miała w tym domu takiej swojej samotni? hmmm
Czyli pokój w którym, była sobą a nie kochanką. Nie wiem, czy nie mylę wątku? Opisana była scena w której ona malowała jego portret a on jej czytał?

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 11 lutego 2016, o 20:40

sari- ale to wtedy nie Johanna, tez o tym myślałam.
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Post przez sari1990 » 11 lutego 2016, o 20:49

szuwarek napisał(a):sari- ale to wtedy nie Johanna, tez o tym myślałam.

Człowiek tyle przeczyta a później się głowi :)

Powrót do Punkt Tytułów Zagubionych