Teraz jest 25 listopada 2024, o 09:43

Wizaż: pielęgnacja i makijaż

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 9 stycznia 2016, o 19:49

u mnie dobrze wyglądają. ;) i niebieski z tego miałam. :mysli: i dobrze krył. ;P
Papo dlatego pokazuję tylko jedną. :hyhy:
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 9 stycznia 2016, o 19:56

Może właśnie to od koloru zależy. Bo ja z matowych mam różowy (niby) neonowy i bardzo jasny róż i ten Rich Color też różowy. I jakieś maksymalne prześwity i w ogóle dziadowo się to prezentuje po dwóch warstwach :P
Ale też prawda, że ja nie bardzo umiem malować paznokcie, więc u utalentowanej w tym kierunku osoby zapewne to dużo ładniej wychodzi i z tymi lakierami ;)

Aaaa, spryciara z Ciebie :D

Post przez LiaMort » 9 stycznia 2016, o 20:09

;D wiesz... ćwiczenie czyni mistrza... ;P może jak w końcu mi wyjdzie to i drugą pokaże. ;) ja tam i tak rzadko maluję. ;P ostatnio mnie tak nachodzi... ;P ciekawe kiedy mi się to znudzi. :P
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Papaveryna » 9 stycznia 2016, o 20:13

No ja tak samo. Jakoś nie mam kiedy, a jak mam, to mi się nie chce w tym babrać, bo muszę 10 razy zmyć, żeby wyszło jako tako :D
W tamtym roku i tak kilka razy miałam umalowane, a nawet złapałam fazę, że kilka razy pod rząd malowałam, co było naprawdę wielkim wydarzeniem :P

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 9 stycznia 2016, o 20:33

Papaveryna napisał(a): Podziwiam, bo moje zdolności manualne pozostawiają wiele do życzenia. Jedna ręka jeszcze jakoś zazwyczaj wygląda, ale druga jest totalną porażką :zalamka:

Nie może być tak źle. :rotfl:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Papaveryna » 9 stycznia 2016, o 20:37

Oj jest :P Ale w sumie to nie tylko wina umiejętności. Moje paznokcie same w sobie są badziewne i ciężkie w obróbce :P

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 9 stycznia 2016, o 20:41

Very, mam nadzieję, że on na paznokciach będzie taki jak na zdjęciach. Zresztą wszystkie z tej wiosennej serii z linku są fajne :-D To malowałaś tym różowym już? Czy to jeszcze inny?

Janko, dziękuję za informację. :padam:
Udane zakupy jak widzę :-D
Z nowej serii, znowu podoba mi się ostatni. Malowałaś już nimi? A w ogóle to jak te p2 się spisują? Ile trzymają?

Aralku, świetnie to wygląda. :-D Na czarnych są czerwone końce?

Joakar, jakie?

Lucy, śliczny :mrgreen: Co to za nr/kolor? To żelowa seria?

Lia, ślicznie :mrgreen:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Papaveryna » 9 stycznia 2016, o 20:43

Tak, Duz, wypróbowałam ten różowy, co oglądałyśmy i co na zdjęciach była taki fajny, a w rzeczywistości jest taki po prostu zwyczajny i robi prześwity jak na głowie u starego dziada :czeka:

Post przez Duzzz » 9 stycznia 2016, o 20:49

O boże :facepalm:
A może nałożyć pod niego jako bazę jakiś jaśniejszy :mysli:

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Lucy » 9 stycznia 2016, o 20:53

duzzza22 napisał(a):Lucy, śliczny :mrgreen: Co to za nr/kolor? To żelowa seria?

http://www.avon.sklep.pl/zelowy-lakier- ... -3192.html :smile:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Papaveryna » 9 stycznia 2016, o 20:54

duzzza22 napisał(a):O boże :facepalm:
A może nałożyć pod niego jako bazę jakiś jaśniejszy :mysli:

Albo ze mnie lebiega i nie umiem nim malować :-D To jest więcej niż prawdopodobne ;)
Ale! On faktycznie na zdjęciach wychodzi oszukany. Mam problem z przesłaniem zdjęcia z telefonu na komp, jak mi się uda to wkleję. Na zdjęciu wygląda o wiele ładniej niż w rzeczywistości :]

edit.

Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 9 stycznia 2016, o 21:18

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 9 stycznia 2016, o 21:21

śliczny kolo :) śliczna z niego byłaby hybryda :)

Post przez LiaMort » 9 stycznia 2016, o 21:26

cudny kolor. :D
RM 

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 9 stycznia 2016, o 21:31

Klarek, ale to jest hybryda. :ermm:
Na żywo jest troszkę inny, bardziej wpada w fiolet.

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 9 stycznia 2016, o 21:36

A myślałam, że tylko pokazujesz kolor. To tym bardziej. Nie mam jeszcze takiego na stanie ;)

Post przez Lucy » 9 stycznia 2016, o 22:22

Używaliście takiego brokatu? Fajnie się prezentuje ,ale trzeba się napracować ,żeby go zdjąć.Trza użyć acetonu ,zwykły zmywacz mało pomaga. Trzeba drzeć i
Spoiler:
można dostać ,taki trwały :evillaugh:

http://tiffanyblueline.blogspot.com/201 ... opper.html - ten też jest super ,ale już nie mam.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Post przez Duzzz » 9 stycznia 2016, o 23:02

Lucy napisał(a):http://www.avon.sklep.pl/zelowy-lakier-do-paznokci-3192.html :smile:

Dziękuję, zapisuję sobie nazwę :padam:

Papaveryna napisał(a):Albo ze mnie lebiega i nie umiem nim malować :-D To jest więcej niż prawdopodobne ;)
Ale! On faktycznie na zdjęciach wychodzi oszukany.

Obrazek

Nie wygląda źle :D Jak dla mnie ma ładny różowy kolor, ale rzeczywiście widać, że przebija. Dwie warstwy tu masz? I co to za lakier ten na pojedynczym paznokciu, śliczny jest. To Astor szuszowy?

joakar4 napisał(a):http://www.avon.sklep.pl/zelowy-lakier-do-paznokci-3241.html

Zakochałam się :-D
Jeśli jest taki jak na zdjęciu to chce też :D Daj znać jak już po stosujesz i o granatowym matowym koniecznie <robi kocie shrekowe oczy> :prosi:
Fioletowy hybrydowy też jest śliczny, ale o nim to mogę tylko pomarzyć :(

Lucy, mam podobny do tego Essence tylko że Bell, wydaje mi się, ze mój ma troszkę więcej ciemnych kropek. Też schodzi jak ... :mur:
Już chyba wolę te z proszkowych, brokatowych, foliowych, ale nakładanych, o coś takiego..
Obrazek
Tylko ja swoje mam w takich małych fiolkach. Robiłam z białym piaskiem sobie całe paznokcie i tylko końcówki, ale nie mogę znaleźć na kompie, nie wiem więc czy robiłam jakieś zdjęcia. Z niebieskiego drobnego brokatu[tu też kładłam na końcówki] i jeszcze mam takie większe złote jakby z foli kawałki[też je nakładałam na końce] :wink:

Poszukam jeszcze, ale znalazłam jak wyglądał biały pyłek na całych np.
Obrazek

Post przez Papaveryna » 9 stycznia 2016, o 23:19

duzzza22 napisał(a):
Papaveryna napisał(a):Albo ze mnie lebiega i nie umiem nim malować :-D To jest więcej niż prawdopodobne ;)
Ale! On faktycznie na zdjęciach wychodzi oszukany.

Obrazek

Nie wygląda źle :D Jak dla mnie ma ładny różowy kolor, ale rzeczywiście widać, że przebija. Dwie warstwy tu masz? I co to za lakier ten na pojedynczym paznokciu, śliczny jest. To Astor szuszowy?

No właśnie na dwóch czy trzech paznokciach mam chyba trzy warstwy. Zaraz to wszystko musiałam zmyć, bo mi się na nich odgnioty zrobiły. I kolor wyszedł na zdjęciu taki żywy, 'cukierkowy', a w rzeczywistości jest bledszy, mniej intensywny i w ogóle ma całkiem inny odcień tego różu :bezradny:
Tak, na pojedynczym mam Astror Quick & Shine 'szuszowy'. Dokładnie taki :D

Obrazek

Joakar, śliczny kolor :-D I lakiery też fajne, jestem ciekawa jak wyglądają na paznokciach :D

Post przez Duzzz » 10 stycznia 2016, o 00:15

Fajny jest :mrgreen:
Kiedy teraz promocje Rossmannowe :evillaugh:

Post przez LiaMort » 10 stycznia 2016, o 00:55

ja tam nie lubię brązów. :P
RM 

Post przez Papaveryna » 10 stycznia 2016, o 01:04

Ja raczej też, ale ten dla mnie nie jest brązowy :D Wygląda jak takie sreberko naklejone albo momentami na złoto połyskuje. Zależy jak spojrzeć :D
duzzza22 napisał(a):Fajny jest :mrgreen:
Kiedy teraz promocje Rossmannowe :evillaugh:

Nie wiem właśnie. Myślę, że w kwietniu albo w maju. Tak obstawiam ;)

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 10 stycznia 2016, o 05:06

LiaMort napisał(a):a dzisiaj mam takie:

Lio, śliczne.
Papaveryna napisał(a):Na zdjęciu wygląda o wiele ładniej niż w rzeczywistości :]

Mnie się podoba.
Srebrno-złoty też.
joakar4 napisał(a):A teraz mam taki kolor hybrydy - zdjęcie z netu

Super kolor. Pięknie się mieni.
Lucy napisał(a):http://tiffanyblueline.blogspot.com/2014/01/party-time-essence-special-effect-topper.html - ten też jest super ,ale już nie mam.

Super, nigdy nie próbowałam niczego kombinować z brokatami i innymi dodatkami. Muszę coś sobie poszukać.
duzzza22 napisał(a):szuszowy

Co to znaczy?
duzzza22 napisał(a):znalazłam jak wyglądał biały pyłek na całych np.

Fantastycznie.
duzzza22 napisał(a):JankoZ nowej serii, znowu podoba mi się ostatni. Malowałaś już nimi? A w ogóle to jak te p2 się spisują? Ile trzymają?

Oba nowe wypróbuję jutro.
Na moich paznokciach "p2" trzymają się bardzo dobrze i dość długo. Wytrzymują średnie sprzątanie, większego nie. Nie pozostawiają przebarwień. Stosunkowo łatwo się zmywają. Nigdy nie robią się odpryski, po kilku dniach ścierają się nieco na brzegach.
Maluję zawsze dwie warstwy, a druga jest bardzo solidna, wiec może dlatego długo się trzymają.
Fajnym efektem ubocznym jest u mnie mniejsze łamanie się paznokci, gdy są pomalowane. Lakier bardzo je wzmacnia, powinnam malować stale.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 10 stycznia 2016, o 13:00

A mnie dziś jedna rzecz zaczęła zastanawiać. Dziewczyny a jakby robić ten manicure hybrydowy mając tylko bazę i top hybrydowy a pomiędzy nie dać zwykły lakier? Poszłoby to?
No bo lakierów mam w pip, hybrydy mnie kuszą, ale zbieranie od nowa wszystkich kolorów już niekoniecznie ;)

Janko, powiem Ci o co chodzi z szusz: https://www.youtube.com/user/szusz1313
tylko nie wiem co w niej Dziewczyny aż tak widzą, do mnie jakoś tak średnio przemawia ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Papaveryna » 10 stycznia 2016, o 14:24

A ja nie wiem, co ludzie widzą w Red Lipstic Monster na przykład ;) Kiedyś zerkałam na nią i lubiłam, ale od jakiegoś czasu gorzej mi się robi. Chciałam obejrzeć jej filmik z ulubieńcami i ledwo przebrnęłam. Wygląda jak eksponat z muzeum figur woskowych i ma ohydne prosiakowate włosy. A ten jej okropny głos...Kiedyś Pannę Joannę oglądałam, ale teraz też nie mogę jej słuchać. Gada jak pomylona, dziwnie operuje głosem, pokrzykuje, wymachuje rękami :]
Ja tam lubię Szusz, sporo ciekawych rzeczy na jej filmikach przuważyłam i sobie kupiłam. Mam jeszcze całkiem sporą listę kolejnych. Nie wszystko, co gada czy pokazuje mnie interesuje, czasami mnie wkurza jak przesadnie na coś jęczy i marudzi. Ale to chyba jedyna babka, która wygląda w miarę przeciętnie i jak czegoś użyje, mogę to sobie wyobrazić na sobie. A poza tym lubię vlogi z nią i jej chłopem, bo są zabawne. Poprawiają mi nastrój i jakoś uspokajają mnie, więc lubię pooglądać jak mam zły nastrój.
Dla każdego coś innego i tyle.

Janka napisał(a):
Papaveryna napisał(a):Na zdjęciu wygląda o wiele ładniej niż w rzeczywistości :]

Mnie się podoba.
Srebrno-złoty też.

Mnie nie bardzo ten różowy. Latem go do paznokci u stóp poużywam. Na zdjęciu wygląda jeszcze ok, ale normalnie jakoś tak nieciekawie.
Janka napisał(a):
duzzza22 napisał(a):szuszowy

Co to znaczy?

Oglądałam filmik, gdzie Szusz miała go na paznokciach i chwaliła i rzeczywiście jest fajny :)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich