Teraz jest 25 listopada 2024, o 10:04

Wizaż: pielęgnacja i makijaż

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 2 stycznia 2016, o 16:37

Super sprawa :)
Szalenie podoba mi się ten matowy. I bardzo lubię połączenie matu z błyszczącym :)
Teraz mam czarno-czerwone, matowo-błyszczące :)

W poniedziałek zakupię sobie :) Dzięki Duzzz.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 2 stycznia 2016, o 17:47

To jak widzę nie jestem sama :-D
Super kochana :-D Mam nadzieję, że będziesz zadowolona :)
A podobają Ci się te Louboutinowe? Czarne paznokcie, a czerwone pod paznokciem?
Zbieram się i zbieram by sobie zrobić, ale kiedyś usiądę i sobie takie sprawię :mrgreen:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez klarek » 2 stycznia 2016, o 17:58

Jak ktoś ma ładne, długie paznokcie, to może to wyglądać bardzo dobrze. Ale ja nie mam takich długich. Za dużo pracuję przy klawiaturze, abym mogła pozwolić sobie na tak długie jakbym chciała, a na krótkich to efekt nie ten, a i trudno byłoby to zrobić.
Duzzz, jak zrobisz to pochwal się :)
Ja bardzo lubię zestawienie czerni z czerwienią. To co mam teraz na palcach, to nie tylko mat i błyszczące, czerwone i czarne, ale czerwone z końcówkami czarnymi i jeden czarny z czerwoną :evillaugh: Moja kosmetyczka poszalała :evillaugh: A jako, że miałam króciuteńkie paznokcie pozwoliłam jej na wiele ;) I tak nie mogło być gorzej ;)

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 2 stycznia 2016, o 20:16

joakar4 napisał(a):ObrazekObrazek

Te dwie rzeczy mnie zaciekawiły :)

Janka napisał(a):Mam teraz pazurki różowe w wersji na ostro. Metallikowe oczywiście, bo ostatnio tylko do takich lakierów sięgam.
Obrazek
Efekt jest bardzo rzucający się w oczy.

W buteleczce wygląda świetnie :bigeyes:
Ja latem kupiłam sobie dość intensywny róż z Golden Rose, tylko że matowy, ale nie jestem z niego zadowolona. Jakoś nie podoba mi się efekt jaki daje i ten kolor wcale nie jest intensywny, tylko jakby kredą pomazał. Może trzy warstwy wyglądałby lepiej, ale u mnie by to raczej nie chciało zaschnąć, więc nie próbowałam :| Napaliłam się wtedy na ten lakier, ale lipton z tego wyszedł :|
duzzza22 napisał(a):Śliczny jest ten różowy :bigeyes: Przypomniałaś mi, że powinnam ruszyć do Hebe na polowanie na te lakiery p2 :hyhy: Ciągle o tym zapominam, dlatego że nie po drodze mi ta drogeria. :facepalm:

Jak już tam w końcu trafisz i zobaczysz ten różowy Jankowy, to mi kup :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 2 stycznia 2016, o 23:07

hm.. to matowanie nawet fajnie wygląda.. może se kupię takie coś..;D
ten różowy Janko.. wymiata normalnie. :bigeyes:
a ja mam dzisiaj turkusowe. :P
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 2 stycznia 2016, o 23:31

Ślicznie dziękuję.

Bardzo ładne. Fajnie, że je połączyłaś. Musiało wyglądać ciekawie.
duzzza22 napisał(a):Przypomniałaś mi, że powinnam ruszyć do Hebe na polowanie na te lakiery p2 :hyhy: Ciągle o tym zapominam, dlatego że nie po drodze mi ta drogeria. :facepalm:

"P2" jest w Hebe?
Wszystko, cały asortyment, czy tylko niektóre produkty?
Papaveryna napisał(a):Jak już tam w końcu trafisz i zobaczysz ten różowy Jankowy, to mi kup :hyhy:

To nie jest nowość, swój kupiłam pod koniec marca. Niektóre kolory już wycofano ze sprzedaży. Różowy jeszcze jest, ale nie wiadomo czy długo pobędzie. Dlatego lepiej się pośpieszyć z tymi zakupami.
LiaMort napisał(a):a ja mam dzisiaj turkusowe. :P

Moim marzeniem od lat jest, żeby mieć tutkusowy dokładnie w kolorze turkusu, tego kamienia. Niestety oprócz "Chanel" i ich Nouvelle Vague nr 527 z 2010 roku, żadna inna firma nie umiała trafić idealnie w odcień, a lakiery "Chanel" chodziły na czarnym rynku po 60 euro, więc podziękowałam. Nadal marzę.
Obrazek

Post przez LiaMort » 3 stycznia 2016, o 14:44

mam taki Janko. ;)
Obrazek
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Duzzz » 3 stycznia 2016, o 19:07

Lia, świetny kolor :mrgreen:

Aralku, pochwal się :-D
Jak mi się uda to zrobię, czekam aż jeden paznokieć mi wreszcie odrośnie i zrówna się z resztą.
U mnie pomimo pracy na klawiaturze trzymają się do pewnej długości, potem się dopiero ścierają :)

Papaveryna napisał(a):Jak już tam w końcu trafisz i zobaczysz ten różowy Jankowy, to mi kup :hyhy:

Nie ma sprawy kochana, na razie nie widzę tej serii Metal na stronie, ale może w sklepie będzie. :mysli:
Tylko Janko mogłabyś mi podać jaki nr ten lakier ma? :prosi:

Janka napisał(a):
duzzza22 napisał(a):Przypomniałaś mi, że powinnam ruszyć do Hebe na polowanie na te lakiery p2 :hyhy: Ciągle o tym zapominam, dlatego że nie po drodze mi ta drogeria. :facepalm:

"P2" jest w Hebe?
Wszystko, cały asortyment, czy tylko niektóre produkty?

Tak jest. :-D Od listopada chyba, pisałam na pewno w temacie. :wink:
Sprawdzę jeszcze w ich magazynie, bo gdzieś jeszcze ten numer z info o wprowadzeniu p2 do Hebe mam. :wink:
Kochana nie wiem czy cały asortyment, niestety nie byłam w sklepie i nie widziałam, na stronie jednak możesz sobie zerknąć.
Tylko musisz wchodzić w każdą kategorię w zakładce makijaż i zaznaczać markę, której szukasz. Mam nadzieję, że stronka pójdzie u Ciebie.
http://www.hebe.pl/makijaz/oczy

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Janka » 3 stycznia 2016, o 22:35

Na stronie Hebe ich nie ma. Żadnych z serii Metal reflection.
Są za to jeszcze lakiery z serii Sand Style, których nie ma już od dawna w drogeriach niemieckich, bo zostały wyparte właśnie przez serię metalikową. Możliwe więc, że metalikowe dopiero nadejdą do Hebe w przyszłości.

Różowy nazywa się "pink electro", nr 060.
https://www.dm.de/p2-cosmetics-nagellack-metal-reflection-polish-pink-electro-060-p9008189291050.html

W tej serii jest więcej pięknych i żywych kolorów, np. błękitny:
https://www.dm.de/p2-cosmetics-nagellack-metal-reflection-polish-blue-punk-020-p9008189290930.html

Tutaj są wszystkie kolory marcowe:
http://www.aufgepinselt.de/wp-content/uploads/2015/03/metalreflectionpolish.jpg
Trzech z nich już nie ma, a zamiast nich są nowe:
http://www.beautyandmore-blog.de/wp-content/uploads/2015/08/p2-Sortimentswechsel-August-2015-Neuheiten-Preview-metal-reflection-polish-690x250.jpg
Obrazek

Post przez Duzzz » 5 stycznia 2016, o 14:05

Hebe wprowadziło do asortymentu p2 dokładnie 1.11.2015, tak jest w gazetce. :wink:

Może to i lepiej, szybciej nam powiesz za czym mamy się rozglądać :-D Oni co pół roku zmieniają kolekcje?

Zapisuję ten róż chodź pewnie ja się nie skuszę na niego[ale kupię dla Very jak będzie], bardziej podobają mi się ciemne. :mrgreen:
Ostatnia trójka mi się podoba, chodź bardziej pierwszy i trzeci, mogłabym malować sobie po jednym bądź dwa do innego spokojniejszego lakieru dla urozmaicenia :mrgreen:
I z poprzedniego linka pierwszy fiolet też fajnie może wyglądać :-D
Tylko takie lakiery u mnie sprawdzają się w okresie karnawałowym, potem o nich zapominam i jakoś mi nie pasują :ermm:

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 5 stycznia 2016, o 15:18

Duz a orientujesz się jak te p2 cenowo będą stać?
no bo nie ukrywam lakierów drogich to nie kupuję i nie ma opcji bym zaczęła, a wypróbować te mam chęć po pianiach pochwalnych Janki ;)

i mam jeszcze jedno pytanie. Dziewczyny widujecie jeszcze gdzieś lakiery pękające?
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Duzzz » 5 stycznia 2016, o 15:37

Jeśli chodzi o lakier Last Forever 11 ml z p2 to w gazetce cena jest 13,99 :wink:
Tylko, że to pewnie jest bez promocji etc., a w Hebe co chwila na coś są obniżki :wink: Dostałam ostatnio info na mail, że są jakieś wyprzedaże nawet do 70 % do 27.01 :wink: Może trafi na p2 akurat :P

Ten magazyn, o którym mówię to ten
http://www.hebe.pl/publikacje/112015

A teraz jest nowy
http://www.hebe.pl/publikacje/012016

Powinny się w nim znaleźć informacje na temat promocji na dane produkty asortymenty w danych dniach, tak było w poprzednim.
Ten magazyn jest dla mnie lepszy niż Skarb Rossmannowy :wink:

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 5 stycznia 2016, o 15:46

bardzo dziękuję :przytul:
czyli pewnie cena taka normalna będzie koło 2 dyszek.
Będę się musiała jakoś do tego Hebe dostać jak lakiery wejdą, może zaprzęgnę B. Tylko że wyjazd z nim to jest długi proces...

kusi mnie też własny zestaw do hybryd. Naoglądałam się RLM i tak to wychodzi :red:

a rossmannowski Skarb przejrzałam raz. Nie ma tam nic ciekawego ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Papaveryna » 5 stycznia 2016, o 15:55

Skarb jest szajsowy. Nigdy go nie biorę :P
duzzza22 napisał(a):Zapisuję ten róż chodź pewnie ja się nie skuszę na niego[ale kupię dla Very jak będzie], bardziej podobają mi się ciemne. :mrgreen:

Jakoś nie liczę, że na niego trafisz ;) Na razie przez Twoje gadanie kupiłam ten różowy: http://pieceofmoris.blogspot.com/2014/04/golden-rose-rich-color-swatche-nowy-kolor-63.html :)
Ciekawa jestem go. Wydaje mi się, że powinien mieć pędzelek taki, jak lubię. No i nie jest matowy, bo ten poprzedni róż matowy z Golden Rose w dwóch warstwach, to była tragedia :zalamka:

Post przez Janka » 5 stycznia 2016, o 17:12

duzzza22 napisał(a):Oni co pół roku zmieniają kolekcje?

Serie samych lakierów mają zmiany co pół roku.
Są 3 stałe serie podstawowe, Color Victim, Last Forever i Volume Gloss Gel Look (te, co są na stronie Hebe, oprócz lakierów piaskowych), do nich dwa razy w roku dochodzi po kilka nowych kolorów.
Oprócz tego są 3 krótsze serie z bajerem, te znikają całkiem jeśli drogerie uznają, że za słabo się sprzedają i zastępowane są nowym pomysłem. A jeśli idą dobrze, to dochodzą nowe kolory zamiast tych gorzej się sprzedających. Piaskowe były przez trzy sezony, metalikowe przez dwa. Satynowe, matowe tylko przez jeden. Skórzane też tylko jeden. Były jakieś farfoclowe i różne rodzaje brokatowych, i coś co w świetle miało jakoś działać itd. Tu nigdy nie jest nudno, zawsze są tam jakieś cuda, zgodnie z tym co akurat modne na świecie.

Dodatkowo są kilka (kilkanaście) razy w roku krótkie serie tematyczne całego makijażu. W zestawie są wtedy 3-4 kolory specjalne, pasujące do szminek, pudrów, kredek itd. z danej krótkiej serii. Mają inny kształt buteleczek i są ciekawsze pod jakimś względem niż stały asortyment. Tutaj trzeba się szybko decydować, bo najpóźniej po miesiącu całkiem znikną i nigdy nie wrócą.
duzzza22 napisał(a):Ostatnia trójka mi się podoba, chodź bardziej pierwszy i trzeci, mogłabym malować sobie po jednym bądź dwa do innego spokojniejszego lakieru dla urozmaicenia :mrgreen:
I z poprzedniego linka pierwszy fiolet też fajnie może wyglądać :-D

Fioletu nie kupiłam. Planowałam kupić wszystkie kolory, ale potem pożałowałam kasy na te, których bym na pewno nie używała, dlatego odpuściłam sobie fiolet, zieleń i pomarańczowy, a z ostatniej trójki nie mam pierwszego.
Obrazek

Post przez klarek » 5 stycznia 2016, o 19:37

duzzza22 napisał(a):Aralku, pochwal się :-D

To jest zdjęcie ściągnięte ze strony salonu. A hybrydę sobie ściągnęłam i nie mam jak zrobić swojego zdjęcia. Zresztą u mnie wyszłyby już odrosty. Miałam krótkie paznokcie o czym opowiadałam, i zamiast ślicznie było śmiesznie ;) Nie bardzo widać matowe, ale były dwa - kciuk i wskazujący. Jak sama sobie zrobię to wkleję samoróbkę ;)
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Post przez Janka » 6 stycznia 2016, o 22:14

W drogeriach "dm" jest nowa seria specjalna kosmetyków, a w niej nowe lakiery do paznokci. Dwóm nie mogłam się oprzeć, nad trzecim i czwartym się jeszcze zastanawiam.
Moje nowe to nr 010 silver lining i nr 030 polar light, pierwszy srebrny jak żywe srebro, drugi blado miętowy. Oba metalikowe.
Trzeci jest biały perłowy i nazywa się Droga Mleczna, a czwarty ciemno szary.
Obrazek
Niestety zdjęcie nie oddaje dobrze kolorów, a w internecie nie znalazłam niczego idealnie oddającego.
Chyba tu jest najlepiej:
Obrazek
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 8 stycznia 2016, o 14:55

A ja właśnie kupiłam dwa lakiery żelowe z Avonu i jeden matowy. zobaczymy co to będzie.

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 8 stycznia 2016, o 23:14

Ja mam czerwony i jak na razie nie mam problemu z odpryskiem.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 9 stycznia 2016, o 00:21

a ile dni trzyma?

Post przez Janka » 9 stycznia 2016, o 01:45

Lucy, piękny odcień.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Gabriel Garcia Marquez

Post przez Szczypta_Kasi » 9 stycznia 2016, o 09:37

Ładny ten czerwony, taki nie bardzo jaskrawy.

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 9 stycznia 2016, o 12:42

joakar4 napisał(a):a ile dni trzyma?

4-5 dni u mnie bez odprysków.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez LiaMort » 9 stycznia 2016, o 18:18

też mam podobny. :)
a dzisiaj mam takie:
Obrazek
RM 

Post przez Papaveryna » 9 stycznia 2016, o 19:46

Bardzo ładne, Lia :) U Lucy też ładne :) Podziwiam, bo moje zdolności manualne pozostawiają wiele do życzenia. Jedna ręka jeszcze jakoś zazwyczaj wygląda, ale druga jest totalną porażką :zalamka:

Chciałam powiedzieć, że chyba nie dogadam się z lakierami Golden Rose. Mam dwa z serii matowej, wczoraj przyszedł jeden taki zwyczajny z serii Color Rich. Dwie warstwy zostawiają straszne prześwity, a trzy nie chcą zasychać. I te kolory w necie wyglądają ładnie, a później już nie bardzo. Więcej nie kupię.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich