Teraz jest 24 listopada 2024, o 20:46

Dobra kondycja: styl życia, ćwiczenia, diety

Zdrowie, pielęgnacja, edukacja, zakupy, podróże

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 27 grudnia 2015, o 18:27

koniec lenistwa, trening zaliczony
Obrazek
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 4 stycznia 2016, o 22:36

A ja się leniłam i obżerałam. Zawsze tak mam jak pojadę do Polski. Kompletny brak czasu na ćwiczenie i chęci też nie ma. :P O dziwo na wadze 70 kg więc bez większej tragedii i do odrobienia o ile znów wezmę się za siebie.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Nocny Anioł » 5 stycznia 2016, o 09:08

ja teraz mam przerwę :red: przeprowadzka, rowerek sie jeszcze nie przeprowadził i urwanie głowy
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Gabriel Garcia Marquez

Post przez Szczypta_Kasi » 5 stycznia 2016, o 10:40

A ja ciągle marzę, że się odchudzę. Chociaż wszyscy mówią, że mi nie trzeba. Jednak brzuch po ciążach wypukły został i mnie to boli.
Dziś w ramach odchudzania kupiłam sobie zupkę knorra ser w ziołach i wafle ryżowe z czekoladą.
A w lutym wybieram się na siłownie....chyba.

Post przez Nocny Anioł » 5 stycznia 2016, o 10:45

powodzenia, informuj nas o postępach :*
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 5 stycznia 2016, o 12:18

Obrazek

To o mnie.
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Post przez Kawka » 5 stycznia 2016, o 13:31

O mnie w sumie też, ale myślałam, że ktoś się nabierze. :evillaugh:

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 5 stycznia 2016, o 22:11

Szczypta_Kasi napisał(a):Dziś w ramach odchudzania kupiłam sobie zupkę knorra ser w ziołach i wafle ryżowe z czekoladą.

Ale to chyba nie na poważnie? Takich zupek właśnie trzeba unikać przy odchudzaniu, bo nie mają żadnych wartości odżywczych.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Gabriel Garcia Marquez

Post przez Szczypta_Kasi » 5 stycznia 2016, o 22:12

No przecież, że nie ;)
Na poważnie to na kolację zjadłam pomelo.

Post przez Księżycowa Kawa » 5 stycznia 2016, o 22:14

Dawno tego owocu nie jadłam, choć zwykle owoce jadam w dzień z pewnymi wyjątkami :lol:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Ulubiona autorka/autor: Dżuli Stefa Dżulja MeryDżoł Gejlen Maja Kristin...

Post przez tajemna » 8 stycznia 2016, o 01:46

Dziewczyny znacie jakiś sprawdzony środek wspomagający odchudzanie? Dieta to podstawa, i trzymam się jej kurczowo, jednak jako że do stracenia mam ogromną ilość kilogramów to chciałabym się wesprzeć czymś, co skutecznie przyspieszy chudnięcie.
Coś, co mocno hamuje apetyt i co pomaga w szybszym ubytku wagi - a jednocześnie nie rujnuje żołądka.
"uderz w Garwood a Tajemna się odezwie"
Sol

"Cierpię na wrodzoną wadę dysfunkcji systemu motywacji."
Wilczyca Karolina Kaim

Post przez Księżycowa Kawa » 8 stycznia 2016, o 19:17

Jeszcze czegoś takiego nie wymyślono. Po prostu trzeba być konsekwentnym…
Denis Diderot

*
*

Post przez szuwarek » 8 stycznia 2016, o 19:22

Moja Mama jak stosowała dietę z Naturhouse to dostawała do picia raz dziennie dawkę wyciągu z karczocha. Moja koleżanka kupowała to w sklepie zielarskim i piła rano rozcieńczone - syf straszny. ale obydwie uważają, że pomaga.

Post przez Alias » 8 stycznia 2016, o 19:28

Tajemna, zawsze możesz spróbować z czerwoną herbatą. Może trochę pogonić ;), więc nie można przesadzać z ilością żeby się przypadkiem nie odwodnić.
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 8 stycznia 2016, o 19:53

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Dżuli Stefa Dżulja MeryDżoł Gejlen Maja Kristin...

Post przez tajemna » 9 stycznia 2016, o 14:32

Księżycowa Kawa napisał(a):Jeszcze czegoś takiego nie wymyślono. Po prostu trzeba być konsekwentnym…

Konsekwencji mi nie brakuje, nie chcę czegoś, co za mnie odwali robotę, tylko wspomóc się, żeby kręgosłup odciążyć szybciej i sprawniej, żebym mogła bezpiecznie wprowadzać ruch, który przy odchudzaniu jest nieodzowny.
Odchudzam się zdrowo, dietą ściśle zaleconą przez lekarza więc wiem, że robię to dobrze.
Kiedyś przepisała mi lekarka mieszankę ziół, która hamowała apetyt, zmniejszała ochotę na słodycze i miałam nadzieję, że może coś podobnego znajdę np. w tabletkach czy herbatach.

Dzięki dziewczyny. Z czerwoną herbatą mogłabym spróbować, tylko u mnie bieganie do łazienki to coś na porządku dziennym, błonnik raczej pomaga przy zaparciach a u mnie zupełnie odwrotnie. Ze mnie się śmieją, że jakby ktoś inny się odchudzał i latał tyle razy dziennie do kibelka co ja, to już dawno ważyłby 20 kilo :P Ludzie często chcą coś na przeczyszczenie żeby schudnąć, a ja chciałabym uspokoić jelita. Mam tak od kilku lat, przypuszczam, że rozregulowałam sobie gospodarkę jelitową stosowaniem dużej ilości słodzika, to w końcu sama chemia. Lekarz też jakoś zaniepokojony tym nie jest, więc się przyzwyczaiłam...
Za te męki mogłabym chociaż schudnąć, ale po co ma mi być łatwiej :roll:
Czytałam trochę na ten temat i przy takich wrażliwych jelitach powinnam ograniczyć błonnik :bezradny:
Może poszukam tej mieszanki ziół, chyba je można było też przez neta kupić, nie jest to może wygodne rozwiązanie bo trzeba je parzyć i smakują średnio ;) ale jak już kiedyś trochę pomagało to warto...? :mysli:
"uderz w Garwood a Tajemna się odezwie"
Sol

"Cierpię na wrodzoną wadę dysfunkcji systemu motywacji."
Wilczyca Karolina Kaim

Post przez szuwarek » 9 stycznia 2016, o 17:31

spróbuj tego karczocha. W Naturhausie go stosują.

Post przez Księżycowa Kawa » 11 stycznia 2016, o 02:55

Lubię czerwoną herbatę, ale chyba najlepiej zacząć od smakowej, np. wiśniowa, grapefruitowa. Najwięcej wartości ma, gdy ją się parzy 2-3 min. Są jeszcze herbaty ziołowe, np. rumiankowa, z pokrzywy albo mieszanki ziołowe, choć bardziej na wyregulowanie (na jelita również coś widziałam). Na hamowanie apetytu jest ponoć morwa, ale tego nie próbowałam.
Denis Diderot

*
*

Post przez Kawka » 15 stycznia 2016, o 20:37

Na dietach się nie znam. Jedyna jaką czasem stosuję to MŻ, więc niestety nie doradzę. O czerwonej herbacie też słyszałam, ale brakło mi cierpliwości, żeby się nią katować, bo efektu po paru tygodniach nie było a to zdecydowanie nie mój klimat jeśli chodzi o smak. Słyszałam jeszcze, że warto wprowadzić do diety chilli i cynamon - bo zwiększają przemianę materii. Osobiście uwielbiam chilli ale nie wiem czy osoby z wrażliwymi jelitami mogą jeść takie ostre rzeczy.

Post przez szuwarek » 15 stycznia 2016, o 22:24

dzisiaj sie dowiedziałam, że jestem gruba... :czeka:

Post przez Kawka » 15 stycznia 2016, o 22:27

Kto Ci tak powiedział?

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 15 stycznia 2016, o 22:29

szuwarek napisał(a):dzisiaj sie dowiedziałam, że jestem gruba... :czeka:

Świat pełen jest ludzi z innym postrzeganiem świata i jego mieszkańców. Są nawet dla nich specjalnie wyznaczone miejsca :)

Post przez szuwarek » 15 stycznia 2016, o 22:32

zajawione na mega ćwiczenia i diety wychudzone koleżanki. Zrobiły mi wykład jak jestem zapuszczona i że waga 65 kg to koszmar (jedna z nich mojego wzrostu waży 54 i jeszcze walczy o 3 kg).

Post przez Kawka » 15 stycznia 2016, o 22:40

Szczerze - odpuść sobie takie koleżanki. Widać, że nie zależy im na Tobie. Czemu mają służyć takie hasła? Chyba tylko podniesieniu własnej samooceny czyimś kosztem. Trochę słabe zwłaszcza, że wcale nie jesteś gruba.

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 15 stycznia 2016, o 22:41

Ja na miejscu koleżanki powalczyła bym o szare komórki, choć nie wiem czy to nie za późno.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kącik Porad Wszelakich