Księżycowa Kawa napisał(a):W antykwariatach powinno coś być, zdarza mi się na nie natykać.
Księżycowa Kawa napisał(a):A co, masz ochotę przetestować moja teorię?
Jeśli pamięć mnie nie myli, u mnie najpierw były dwie, potem długa przerwa, a później cieszyłam się, jeśli mi się udało jedną choć na miesiąc i zwykle to było coś krótkiego, naprawdę krótkiego.
klarek napisał(a):Księżycowa Kawa napisał(a):Potter u mnie był drugi, a na pierwszy ogień poszło "Pride and Prejudice"
o ile HP jestem w stanie mniej więcej przeczytać i zrozumieć, to "Pride and Prejudice" to dla mnie wielka magia. Bez szans
Księżycowa Kawa napisał(a):Może na początek trafią Ci jakieś bajki – to powinno być prostsze.
duzzza22 napisał(a):Księżycowa Kawa napisał(a):Może na początek trafią Ci jakieś bajki – to powinno być prostsze.
O, o nich przyznam szczerze nie pomyślałam, ale to jest dobra myśl, dzięki
Agrest napisał(a):P&P to bym pewnie nikomu na początek nie polecała, niemniej to potwierdza moją teorię, że można (i warto) sobie robić ułatwienia i uprzyjemnienia, ale koniec końców nie ma jednej drogi. Można czytać niekoniecznie zaczynając od prostych i krótkich.
Zresztą co tu dużo gadać, taka jest pewnie historia znakomitej większości osób, które zaczynały czytać w obcym języku w czasach przedinternetowych - czytało się po prostu to, co było
duzzza22 napisał(a):O, o nich przyznam szczerze nie pomyślałam, ale to jest dobra myśl, dzięki
duzzza22 napisał(a):Pewnie są Tylko trzeba znaleźć
Z rosyjskim jest o tyle gorzej, że są literki inne, więc nie obejdzie się[przynajmniej u mnie] bez wypisywania sobie ich nad wyrazem.
duzzza22 napisał(a):Pewnie są Tylko trzeba znaleźć
Z rosyjskim jest o tyle gorzej, że są literki inne, więc nie obejdzie się[przynajmniej u mnie] bez wypisywania sobie ich nad wyrazem.
Lilia napisał(a):Na Kindle nie możesz ściągnąć z serwera Amazonu słownik rosyjski? Przecież do Kindle jest ich trochę.
Powrót do Kącik Porad Wszelakich
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość