Teraz jest 26 listopada 2024, o 06:34

Jak mieszkamy?

Dom i okolice: nasi domownicy, kulinarne opowieści, dekorowanie, ciuchy, szycie i dzierganie, domowe ogrody

Post przez Alias » 1 grudnia 2015, o 23:08

Te oryginalne do wosków (chociażby Yankee) prawdopodobnie spokojnie mieszczą cały ten wosk po rozpuszczeniu bo są całkiem duże. Ja zostosowałam w swoim małym podgrzewaczu do olejków, byłam przekonana, że da radę ;) Ale generalnie zaleca się rozpuszczać po kawałku, niektóre zapachy są zwyczajnie zbyt intensywne.
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 1 grudnia 2015, o 23:20

Alias napisał(a):Lucy, właśnie tylko kawałeczek. Ja na swój pierwszy raz walnęłam zaraz połówkę i jak się rozpuściło to zalało mi podgrzewacz (fakt, malutki był) i stolik :facepalm:

W zeszłym roku kupiłam kilkanaście tych http://2.allegroimg.pl/original/14/53/3 ... 5335095602 i mimo iż paliłam całe ,mało było czuć. Większość waliło chemią .
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 1 grudnia 2015, o 23:28

Lucy, wyglądają ślicznie. Szkoda, że tylko wyglądają.
Alias napisał(a):Te oryginalne do wosków (chociażby Yankee) prawdopodobnie spokojnie mieszczą cały ten wosk po rozpuszczeniu bo są całkiem duże.

Na oryginalny byłoby mi żal pieniędzy. Raczej będę mieć mały i na pewno niefirmowy.
Obrazek

Post przez Alias » 2 grudnia 2015, o 00:49

Niektóre wcale nie są takie drogie:

Obrazek

Lucy, pewnie trafiłaś na jakieś kiepskie podróbki. Ja dużo mam świec zapachowych tanich i niestety więcej niż połowa z nich daje znikomy zapach. Yankee (szczególnie te o większej pojemności) są niestety bardzo drogie i bardzo rzadko bardzo sobie na nie pozwalam, ale przy większości zapachów masz jednak pewność, że coś poczujesz ;)

Za to kilka dni temu kupiłam sobie wkład Ambi Pur Frosted Pine i teraz cudnie pachie mi świeżą choinką. Byłam zdziwiona jak bardzo naturalny daje to aromat.
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Post przez Lucy » 2 grudnia 2015, o 01:34

Chciałam wypróbować ,tak dużo osób się rzuciło na nie ,ale są do kitu.
Mnie starczą te małe woski Yankee .Lubię zmieniać ,więc taka duża świeca u mnie by się nie sprawdziła. Chyba ,że plułabym forsą :hyhy: ,to wykupiłabym wszystkie rodzaje.
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 2 grudnia 2015, o 09:12

Nie wytrzymałam i kupiłam właśnie 4 takie woski na allegro, jeden taki jak ma Lucy, cynamonowy, las po śniegiem i pomarańcza z żurawiną. :smile:

Post przez Alias » 2 grudnia 2015, o 12:43

Lucy napisał(a):Mnie starczą te małe woski Yankee .Lubię zmieniać ,więc taka duża świeca u mnie by się nie sprawdziła.

Mnie szkoda prawie 20£ na świeczkę, więc też raczej się małymi zadowalam.

Przy okazji pochwalę się swoim ostatnim zamówieniem, tym razem ledowe świece z efektem kory:

http://www.festive-lights.com/images/ac_product_images/product_image_data/resizeandpad:900:900/33883.jpg

Post przez joakar4 » 2 grudnia 2015, o 12:51

Ale cudne, właśnie takich szukam :bigeyes:

Post przez Lucy » 2 grudnia 2015, o 13:00

Świetne są :bigeyes:

Post przez Lucy » 2 grudnia 2015, o 14:39

joakar4 napisał(a):Nie wytrzymałam i kupiłam właśnie 4 takie woski na allegro, jeden taki jak ma Lucy, cynamonowy, las po śniegiem i pomarańcza z żurawiną. :smile:

Napisz później jak zapachy :hyhy:

Post przez joakar4 » 2 grudnia 2015, o 15:14

Jakiś mi się fajny sprzedawca trafił, bo już jest w paczkomacie, może jutro będę już miała.

Post przez Lucy » 2 grudnia 2015, o 18:53

To super. Ja powinnam mieć w następnym tygodniu http://www.goodies.pl/woski-zapachowe/3 ... ories.html i http://www.goodies.pl/woski-zapachowe/808-icicles.html i kawałeczek do spróbowania http://www.goodies.pl/woski-zapachowe/8 ... rland.html . Pierwszy raz coś biorę na olx i mam nadzieję ,że się nie przejadę :P pani jest bardzo miła ,więc zobaczymy.

Zrobiłam bombkę dla siostry. Jedna gdzieś została ,a że mam pełno cekinów z ostatniego razu :ermm:
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Post przez joakar4 » 10 grudnia 2015, o 13:52

W pracy mam już święta :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 10 grudnia 2015, o 14:09

O, Joakar, jak słodko.

My chyba w tym roku nie będziemy mieć choinki. Nie mamy na nią ochoty. W tamtym roku też nie było i żyjemy.
Będą musiały nam starczyć gałęzie w wazonie.
Obrazek

Post przez Alias » 10 grudnia 2015, o 18:07

urocza :)

u mnie w domu też już przystrojone, zresztą jak zawsze na początku grudnia

Post przez Lucy » 10 grudnia 2015, o 18:23

Ja w sobotę będę stroić :lol:

Post przez Lorelei » 10 grudnia 2015, o 18:44

A ja muszę ten moment jak najdłużej odwlekać, żeby mi koteły nie zniszczyły choinki i nie strzelały bombkami :P

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 10 grudnia 2015, o 20:41

ja też u sibie przed samymi swiętami ubieram,przynajmniej tę dużą,za to w sypialniach ubieramy wcześniej,mamy takie małe choineczki do każdego pokoju...
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 11 grudnia 2015, o 11:52

fajna choineczka.. :D
a tatuś ustroił.. nam dom i 2 choinki i oponę i garaż. :bigeyes:
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 13 grudnia 2015, o 10:34

kobitki ślicznie u was
co sadzicie o takim regale?
http://www.ikea.com/pl/pl/images/produc ... 487_S4.JPG
Obrazek
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 13 grudnia 2015, o 11:30

Aniolku, mówiłam już wiele razy. Mam taki od lat. Sprawdza się. Jest wysoki i pakowany. Można rozmontowac i ponownie złożyć. Nie ma z tym problemu. Agrest też taki posiada i chyba też jest zadowolona.

Post przez Nocny Anioł » 13 grudnia 2015, o 12:01

tylko ty go masz w pokoju z tego co pamiętam :niepewny: a ja chcę do kuchni
Obrazek

Post przez Agrest » 13 grudnia 2015, o 12:33

Zgadza się, ja też taki mam. I to w przeróżnych odsłonach, bo mam 9 elementów - wąskie, szerokie, niskie, wysokie, naróżny, na CD ;) Jak najbardziej jestem zadowolona.

A co chcesz na nim stawiać w kuchni, Aniołku? On jest dość płytki, bo przeznaczony przede wszystkim właśnie na książki.
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Nocny Anioł » 13 grudnia 2015, o 16:17

talerze i szklanki
znalazłam dzisiaj taki
http://olx.pl/oferta/kredens-kuchenny-r ... 009b58c4c6
tylko nie mam pomysłu na transport :krzyczy:
Obrazek

Post przez joakar4 » 13 grudnia 2015, o 17:13

Tamten poprzedni jest super, ale tak jak Agrest pisze nadaje się raczej na książki.
Aniołku, a patrzyłaś w sklepach z niemieckimi meblami. U mnie w mieście ostatnio jest ich wysyp i można kupić fajne meble w przystępnych cenach. Rodzice kupili w jednym wyposażenie letniej kuchni.

A u mnie już powolutku pojawiają się święta

Lucy napisał(a):
joakar4 napisał(a):Nie wytrzymałam i kupiłam właśnie 4 takie woski na allegro, jeden taki jak ma Lucy, cynamonowy, las po śniegiem i pomarańcza z żurawiną. :smile:

Napisz później jak zapachy :hyhy:

http://allegro.pl/yankee-candle-wosk-ta ... 94079.html Ten pachnie czymś kwaśnym, ale na pewno nie jest to mandarynka czy żurawina. Jak dla mnie ten zapach jest zbyt intensywny i drażniący.

http://allegro.pl/yankee-candle-wosk-ta ... 31677.html Tego nawet nie zapaliłam, śmierdzi jak najtańszy odświeżacz powietrza do wc. Sama chemia, ale ciężko określić czym on tak naprawdę pachnie.

http://allegro.pl/yankee-candle-wosk-ta ... 83138.html - pachnie jak cynamon, przyjemny. Tylko trzeba dać go naprawdę mało. Jak dałam większy kawałek, to zapach był zbyt intensywny.

http://allegro.pl/yankee-candle-wosk-ta ... 20252.html cudo, wystarczy troszkę wosku i cały dom pachnie świętami i przyprawami.

W ogóle te woski są bardzo wydajne, wystarczy troszkę odłupać i topi się kilka godzin.
Ostatnio edytowano 15 grudnia 2015, o 09:49 przez joakar4, łącznie edytowano 1 raz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pani Domu to Ja