Teraz jest 26 listopada 2024, o 09:01

Jak mieszkamy?

Dom i okolice: nasi domownicy, kulinarne opowieści, dekorowanie, ciuchy, szycie i dzierganie, domowe ogrody

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 10 listopada 2015, o 08:20

Tutaj mamy o ubieraniu drzewka, bardzo podobają mi się te cuda do bombek

I filmiki z poprzednich lat
https://www.youtube.com/user/robesondes ... shelf_id=9

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 10 listopada 2015, o 21:33

Piękna ta choinka, podoba mi się, że ona jest taka ośnieżona :mrgreen:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez joakar4 » 10 listopada 2015, o 21:59

Jeszcze podoba mi się u niej ten wyłącznik do lampek i spinner do ozdób. Szkoda, że u nas tego nie ma :ermm:

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 11 listopada 2015, o 09:05

choinka mi sie podobała tylko z lampkami, wiem mam cos nie tak
Obrazek
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 11 listopada 2015, o 22:23

Nocny Anioł napisał(a):podoba mi się regał

Oj tak, cudny. Wiem, gdzie takie sprzedają i czasem chodze je odwiedzać.
Nocny Anioł napisał(a):choinka mi sie podobała tylko z lampkami, wiem mam cos nie tak

A ja myślę, że Ty masz tak, a pani, która ją stroiła, ma nie tak.
Choinka jest strasznie przesadzona z dekoracjami. Nawalone tam jest jak na kompoście.
To wszystko, co wisi nad nią z sufitu, jest przepiękne, ale starczyłoby tego do obdzielenia co najmniej piętnastu domów.
Dekoracja, którą pani z wielką dumą walnęła na czubku choinki, lepiej pasowałaby na dupie panienki z rewii - takiej, gdzie się wymachuje nogami.
Ogólnie przesada, przesada, przesada i brak umiaru.
(Dodam, że też lubię kicz i filmik oglądałam z wielkim zachwytem, ale tylko filmik. Widok tak ustrojonej choinki w naturze chyba by mnie zabił.)
Obrazek

Post przez joakar4 » 12 listopada 2015, o 00:07

Wg mnie ani Aniołek ani ta Pani nie ma niczego nie tak, gusta są różne. Jak dla mnie to są takie dekoracje typowo do sklepów, ale i tak lubię je oglądać. Na jej kanał trafiłam 3 lata temu i trochę od niej podpatrzyłam w tym czasie - np. nasza choinka teraz ma o wiele więcej ozdób, no i w końcu zmieniliśmy kolorystykę :hyhy:

Post przez Janka » 12 listopada 2015, o 00:38

Mnie takie różne ozdóbki domowe strasznie do siebie przyciągają. A najbardziej właśnie Bożonarodzeniowe.
Ciągle łażę po sklepach z bibelotami i ozdobami i napawam me piękne oczka ich widokiem. Cały czas przy tym świerzbią mnie ręce, żeby kupić wszystko, albo chociaż połowę.
A najgorsze, że koło mnie są nie tylko sklepy z takim towarem, ale nawet dwa domy towarowe w całości poświęcone tej tematyce. No i niestety bywam w nich o wiele za często.
A to jest ciągła walka o przetrwanie, bo już mało brakuje, żeby u mnie w domu wyglądało jeszcze bardziej naciamkane niż u tej pani z filmików.
Właśnie przyszło mi do głowy, że do takich sklepów powinno się mnie wpuszczać z rękami na plecach skutymi kajdankami. (Tylko, błagam, nie mówcie o tym mojemu F., bo on by mi to od razu zrobił. I to z wielką przyjemnością.)
Obrazek

Post przez Nocny Anioł » 12 listopada 2015, o 08:05

no właśnie ja lubię tak prosto i z umiarem
Słoneczko, nie powiemy :*
Obrazek

Post przez joakar4 » 12 listopada 2015, o 10:36

Ja z kolei nie lubię łańcuchów, kokard ani kolorowych lampek na choince. I broń boże żeby migały. Za to bombki lubię takie mocno biżuteryjne. Na bogato :hyhy:

Post przez Nocny Anioł » 12 listopada 2015, o 10:57

ja jeszcze nigdy nie miałam choinki, to nie wiem co mi się podoba
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 12 listopada 2015, o 11:10

W pierwszym odruchu stawiam na zapach. Jak dla mnie nic nie może się równać zapachowi drzewka. Wiem, że to bezpodstawne i pewnie głupie, ale kiedy powiesi się na nim bombki już tak nie pachnie ;) Ja swoją trzymam przez kilka godzin nieubraną :)

Post przez Nocny Anioł » 12 listopada 2015, o 11:13

tys mi siostra, ja kiedyś wymyśliłam że powinny być odświeżacze powietrza o zapachu świeżego drewna. Ja bym kupiła.
Obrazek

Post przez Janka » 12 listopada 2015, o 20:06

joakar4 napisał(a):Ja z kolei nie lubię łańcuchów, kokard ani kolorowych lampek na choince. I broń boże żeby migały. Za to bombki lubię takie mocno biżuteryjne. Na bogato :hyhy:

O rany, ja to wszystko mam tak samo. I też uwielbiam biżuteryjne i bardzo bogato zdobione. Tylko że ich nie mam, bo są za drogie i mnie skręca na samą myśl, że taką straszną kasę miałabym wybulić.
Nocny Anioł napisał(a):ja kiedyś wymyśliłam że powinny być odświeżacze powietrza o zapachu świeżego drewna. Ja bym kupiła.

Są już takie.
Mam zapach choinkowy. Dostałam kiedyś w prezencie od koleżanki. W tamtym roku psiukałam dużo, bo nie miałam choinki, tylko gałęzie w wazonie i słabo pachniały samoistnie.
Obrazek

Post przez joakar4 » 12 listopada 2015, o 20:10

Też mam mało, ale co roku kilka staram się dokupić. W zeszłym roku kupiłam 4 w AlmiDecor na przecenie po świętach. W tym oku zrobię chyba tak samo, bo obecnie ceny mają z kosmosu. :hyhy:

Post przez Janka » 12 listopada 2015, o 20:17

Dwa lata temu kupiłam dwie przecudne sztuki na wyprzedaży poświątecznej, ale nie typowe bombki, tylko figurki prawdopodobnie gipsowe czy jakieś inne ceramiczne. To jest królewna Kopciuszek w sukni z balu, a druga to przecudny pałac a na jego tle małe figurki królewny i królewicza. Boskie są. Niestety są strasznie ciężkie. Nie nadają się na choinkę, a na jakiś stojaczek lub trzymadełko. Muszę coś takiego wykombinować, bo w tamtym roku wisiały na ścianie na gwoździach, a to nie jest dokładnie taki efekt, jakiego bym sobie życzyła.
Obrazek

Post przez Duzzz » 16 listopada 2015, o 00:56

Uwielbiam oglądać wszelakiego rodzaju dekoratorskie filmiki, wiadomo każdy dostosowuje coś pod siebie. Dla mnie też choinka jest przesadzona, ale jednak jest na swój sposób piękna :-D

A ja się zastanawiam czy śniegiem w sprayu zrobię sobie taką ośnieżona i czy ona wytrzyma :wink:

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Janka » 16 listopada 2015, o 01:22

Wydaje mi się, że śnieg w sprayu nie da takiego efektu jak był na filmiku.
U mnie nie dał. Efekt był płaski, zbliżony do psiukania farbą.
W tamtym roku kupiłam sztuczny śnieg sypki, pakowany w woreczku. Wyglada jak wiórki. Białe, lekko przezroczyste. Bardzo lekkie, bardzo puszyste. Dało efekt zupełnie inny niż śnieg z puszki. Właśnie taki przestrzenny.
Ponieważ chciałam uzyskać efekt tylko lekkiego przyprószenia śniegiem, to narzucałam tego mało na gałązki, ale dałoby się więcej. Żeby nie spadało należałoby to popsiukać czymś, co wiąże. Wypsiukałam swoje gałązki z tym śnieżkiem lakierem do włosów i u mnie to starczyło.
W tym roku trochę poeksperymentuję z tym śniegiem. Spróbuję ustroić nim gałęzie na bogato, żeby był efekt jak na filmiku.
Obrazek

Post przez joakar4 » 16 listopada 2015, o 08:14

A choinkę macie żywą czy sztuczną? Bo jeśli sztuczną to może warto dokupić kilka takich ośnieżonych gałązek i powtykać. Teraz np bardzo ładne są w Carrefourze, bodajże po 9 zł za sztukę. Są albo tylko ośnieżone albo ośnieżone z szyszkami albo jeszcze z czerwonymi jagodami. Naprawdę ładnie wyglądają, sami kupiliśmy 10 do wianka.

Post przez Duzzz » 16 listopada 2015, o 16:01

Joakar, u nas jest żywa, duża w salonie :bezradny:
Janka napisał(a):Wydaje mi się, że śnieg w sprayu nie da takiego efektu jak był na filmiku.
U mnie nie dał. Efekt był płaski, zbliżony do psiukania farbą.
W tamtym roku kupiłam sztuczny śnieg sypki, pakowany w woreczku. Wyglada jak wiórki. Białe, lekko przezroczyste. Bardzo lekkie, bardzo puszyste. Dało efekt zupełnie inny niż śnieg z puszki. Właśnie taki przestrzenny.
Ponieważ chciałam uzyskać efekt tylko lekkiego przyprószenia śniegiem, to narzucałam tego mało na gałązki, ale dałoby się więcej. Żeby nie spadało należałoby to popsiukać czymś, co wiąże. Wypsiukałam swoje gałązki z tym śnieżkiem lakierem do włosów i u mnie to starczyło.
W tym roku trochę poeksperymentuję z tym śniegiem. Spróbuję ustroić nim gałęzie na bogato, żeby był efekt jak na filmiku.

No właśnie tego efektu pomazania farba się obawiam.
Może znajdę podobny śnieg gdzieś u siebie, dzięki kochana za informację :* :padam:

Post przez Janka » 16 listopada 2015, o 20:12

Duzz, swój sypki śnieg kupiłam w drogerii, ale widziałam takie cuda też w sklepach z ozdobami świątecznymi.
joakar4 napisał(a):może warto dokupić kilka takich ośnieżonych gałązek i powtykać.

Dobry pomysł. Kupię sobie coś takiego do dekoracji na mniejszy stół. Teraz mam tam prostokątną tacę, a na niej same szyszki i kilka świeczek w szklaneczkach. Będzie wyglądało świątecznie, jeśli powtykam coś w tym stylu pomiędzy szyszki.
A szyszki w tej chwili są całkiem naturalne, a na zimę chyba je pomaluję na srebrno.
Obrazek

Post przez Duzzz » 22 listopada 2015, o 01:58

Janko, czy to jest w takich torebkach?
Obrazek

Post przez Janka » 22 listopada 2015, o 22:25

Nie jestem całkiem pewna, ale na oko wygląda, że to jest to samo.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: J. Lindsey, SEP, J. Garwood, J. McNaught,Bishop

Post przez monia0303 » 26 listopada 2015, o 11:43

W moim domu pomalutku wprowadzamy atmosferę świąt:
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Więcej niż wczoraj, mniej niż jutro.

Ulubiona autorka/autor: J. Lindsey, SEP, J. Garwood, J. McNaught,Bishop

Post przez monia0303 » 26 listopada 2015, o 11:46

A poza tym kilka dodatków do domu:
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Więcej niż wczoraj, mniej niż jutro.

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 26 listopada 2015, o 11:53

szybko :hyhy:
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pani Domu to Ja