Teraz jest 21 listopada 2024, o 21:05

J.K. Rowling => Robert Galbraith

Ulubiona autorka/autor: hm...

Post przez KatiaBlue » 16 czerwca 2016, o 11:13

Nieee... Po co?

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 16 czerwca 2016, o 11:14

dla Amerykanów którzy kamień filozoficzny zamienili na kamień czarownika :P
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez KatiaBlue » 16 czerwca 2016, o 12:07

Ci Amerykani to tylko hamburgery maja w głowach

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 23 sierpnia 2016, o 22:40

Obrazek

‘No Muggle Prime Minister has ever set foot in the Ministry of Magic, for reasons most succinctly summed up by ex-Minister Dugald McPhail (term of office 1858-1865): “their puir wee braines couldnae cope wi’ it.”’ – J.K. Rowling

Pottermore Presents is a collection of J.K. Rowling’s writing from the Pottermore archives: short reads originally featured on pottermore.com with some exclusive new additions. These eBooks, with writing curated by Pottermore, will take you beyond the Harry Potter stories as J.K. Rowling reveals her inspiration, intricate details of characters’ lives and surprises from the wizarding world.

These stories of power, politics and pesky poltergeists give you a glimpse into the darker side of the wizarding world, revealing the ruthless roots of Professor Umbridge, the lowdown on the Ministers for Magic and the history of the wizarding prison Azkaban. You will also delve deeper into Horace Slughorn’s early years as Potions master at Hogwarts - and his acquaintance with one Tom Marvolo Riddle.

September 6, 2016
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez KatiaBlue » 24 sierpnia 2016, o 00:18

Z tęgi co wiem, to Rowling oprócz tej wydaje jeszcze dwie

Post przez •Sol• » 24 sierpnia 2016, o 10:05

tak, będą trzy.
ale czy mnie się dobrze roi że tylko ebook?

ciekawe czy u nas też :hyhy:

Post przez KatiaBlue » 24 sierpnia 2016, o 10:08

A nie mam pojęcia.
Chyba wydadzą... No jak nie jak tak

Post przez •Sol• » 24 sierpnia 2016, o 10:14

skoro tego fanfika teatralnego wydają to to chyba też ;)

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 15 września 2016, o 16:12

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 15 września 2016, o 16:57

czołówka świetna :smile:

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 22 września 2016, o 15:52

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez joakar4 » 24 października 2016, o 07:41

KatiaBlue napisał(a):Nie wiem czy już się takiego pojawiło na forum, ale znalazłam na fejsiku:

'Harry Potter i Przeklęte Dziecko'

*SPOILERY*
Spoiler:

Przeczytałam prawie całą książkę i wszystko się zgadza. Z tym, że dla mnie to nie jest kolejny tom serii, ale ff.
Scenariusz nie jest zły,czyta się błyskawicznie, ale jak dla mnie można by połowę z niego wywalić. Brakuje tam magii Hogwartu, opisów szkoły, zajęć, zaklęć itp. Z tym, że Albus szkoły nie znosi, więc pewnie by się nie zachwycał. Wydaje mi się, że Rowling miała tam minimalny wkład. W niektórych scenach są przedrukowane dialogi z oryginału. Reszta wydaje się stworzona przez scenarzystę.

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 24 października 2016, o 09:53

Brzmi mało zachęcająco :P Scenariusz został napisany na podstawie książek, więc mogę się mylić, ale nie wiem czy Rowling się poza tym mocniej przykładała do jego treści confused1
Niech teraz wydają inne fanfki :evillaugh:

Macałam Przeklęte dziecko w Biedronce, ale odłożyłam. Miałam w planach zamówić z innymi książkami, więc chyba tak zrobię ;)

Post przez joakar4 » 24 października 2016, o 10:03

Tutaj fajne było spotkanie po raz kolejny niektórych bohaterów, zwłaszcza Snape'a. Fajny jest też Draco i jego syn. Za to ciężko mi polubić syna Harrego.

Post przez •Sol• » 24 października 2016, o 10:12

naprawdę średnio to zachęcające.
FF jest taki ogrom a oni wydali ten jeden z gorszych :P skoro te spoilery są prawdą to tak myślę.

Ale i tak przeczytam i kupię - razem z innymi książkami z nieprzeczytane ;) specjalnie nie będę zamawiać.

Post przez joakar4 » 24 października 2016, o 10:16

Mnie dziwi, ze Rowling na to poszła. Naprawdę aż tak brakuje jej kasy żeby psuć serię? Temat był dobry i gdyby sama napisała o tym książkę i powywala trochę bzdur byłoby to naprawdę fajne zakończenie serii.

Post przez •Sol• » 24 października 2016, o 10:30

tak to jest dziwne.
Ona kasy ma furę, przecież teraz za te Magiczne Zwierzęta na pewno znów zgarnęła pulę.
może chciała jakoś ulec ludziom którzy prosili o kontynuację, a jednocześnie nie chciała złamać danego słowa że już skończyła z serią? To chyba jedyne co może przekonywać :bezradny:

Ulubiona autorka/autor: .brak.

Post przez emily temple » 24 października 2016, o 10:52

Powiem tak.. Ja czytałam . kawałki po angielsku.Powinno to ksiazkowe wydanie traktować jako dodatek do seri..
fanfik
On jest napisane wyznacznikami fanfikowymi oraz napisany tropami.... romansu :bigeyes:
I chce by jeszcze dała histori Albusa i Scorpiusa :inlove:
Spoiler:

Tu najsłabszym elementem jest... fabuła.. Sa dziury i takie wtf nie przeczycze ale bohaterowie się bronia..
Ja emocjonalnie poruszona Draco Malfoy'em to juz cos znaczy..

A to ze Albus nie znosi Hogwartu .. to jest na plus.. Sorry H to w koncu zwykla szkoła nie każdy musi kochac i czuć się jak w domu..

I bardzo ale to bardzo duzo daje sztuka.. Ona jes magiczna no poprostu.. na papierze niektore scene sa mdle i nawet inna interpetacje .. Tak patrze na kilka scen Scorpius/Albus i ostatnia ich scena ktora wrecz rozgnewała interent .. hejt zlosć a w teratrze..o wiele lepiej wypada..

I tak ..Moje emocje wobec Harry Potter i Przeklete dziecko opieram tylko na widzianej sztuce..( tu nastepuje rzut na podloge i placz ja chce jeszcze raz zobaczeć. czemu biletów brak i jak sa to po 200 funtów)

Ona jakoś mowiła ze wiedziała piszac epilog ze Albus Potter jest najbardziej ciekawy/skomplikowanym dzieckiem potterow i byś z nim chciała.. A czemu napisała. Ludzie prosili zapewne. Niby zarzeka się i wytwornia ,co ma prawa do Pottera jak i ona ze filmu nie bedzie.choć nie byłabym pewna. Tylko wydaje mi ze jeli by coś to za kilka lat. teraz za duzo o Fantastycznych bestiach bedzie oraz HEJT na HPTCC troszku ucichnie.
Obrazek

Perhaps I became a magic user so I can touch his heart

Post przez joakar4 » 24 października 2016, o 11:19

Spoiler:
Moja siostra też miała takie przeczucia.

Post przez emily temple » 24 października 2016, o 11:27

wiem. W sztuce az tak się nie rzuca w oczy. Przynajmniej jak ja była. Wiedziałeś ze darzą się miłością przyjacielską braterką. To sa wrecz bratnie dusze..ale wiesz napięcia seksualnego tako jakiego by kroić nozem nie było. To raczej widzisz ze cos moze być na rzeczy i sprry nikt nie pokocha A ja S.. I to slow burn jak już cos. W koncu maja 14 lat i odkrywają seksualność..
I nie to jestes Drarry 2.0. oj nie..
Jak pomysle o tych twoj mlodzieńcach :bigeyes:

Ale Rowling na z tym problem .wiec możliwe ze nic z tego. ja bym bardzo chciała by byli razem . i tyle.
Sama napisała ich relacje w tropach romansu i nawet recenzenci gadali e bardzo latwo ich shipować.
Obrazek

Post przez •Sol• » 24 października 2016, o 11:34

to już chyba zostanie w domysłach fanów ;)
bo kontynuacja kontynuacji... Jakoś nie wiem, nie widzę tego.

Post przez joakar4 » 24 października 2016, o 11:39

To nie było jakieś napięcie seksualne, tylko pojedyncze zdania. Te przyjacielskie uściski.
Chociaż ja w sumie od początku przeczuwałam, że coś będzie na rzeczy z Rose i Scorpiusem. Kto się czubi ten się lubi. :hyhy:

O broń Boże żadnej kontynuacji tego ff. Lepiej by napisała porządnie 8 tom.

Post przez emily temple » 24 października 2016, o 11:50

Rose i Scorpius . Przed tym. To był moj ship jak by. Teraz. nie.. Rose jest dla Scorpius'a wyobrzeniem. Kazdy miał jakis obiekt westchnień ktory sobie "wmówił 'ze wielbi kocha . I jak dla mnie ten crush na Rose nie jest prawdziwy :bezradny:

I Rose w sztuce nie jest zasadzie kto sie czubi.. ona go nie znosi, wręcz nim gardzi. I jest uprzedzona ( to mieszanka rodzicow niespecialnie dobrych cech). Nie wiem co by musiała zrobic by mnie przekonać ze mogla by z nim skonczyc w parze.. Sorry.. Scorpius zasługuje na wszystko co najlepsze. Wystarczy dostał w kość.

Sol. ona może dać coś na pottemore ale nie szybko. Sztuka jeszcze do grudnia 2017 bedzie grana. i jeszcze tour do USA

Jak choć o uściski. Wiesz maja ona racjonalne podłoza , choć mowie. wiem daje spektakt. ( czasem sa dluższe usciski, czasem wiecej sie dotykają i tp)
Obrazek

Post przez joakar4 » 24 października 2016, o 18:59

Skończyłam książkę. Nie było tam nic o oświadczynach. Chyba ktoś nie zrozumiał co autor miał na myśli. :P

Post przez emily temple » 24 października 2016, o 20:54

oczywisic eze nie.. Oni sami sie z tego nabijali :D i szczerze like i said to sie nie liczy bo zawsze wybierze Albusa.. sorry ..

Choć o to ze wg niektorych. duzej ilosci osob. budowali mocną piękna relacje miedzy A x S a poznie i jak dali przekaż ze Scorpius i jego crush na Rose jest mocny bardzo :facepalm: . I u tez wysuneli zarzut ze zwiła najpopularniejszy ship z nowego pokolenia i dała do scenariusza

Mowiłam wczesniej Rose a Sc. jest tu klasycznym crushem,w wyobrzeniu o niej /lubie miec crush na nią. To kazdy nastolatek przewywał choć mówie . Rowling mogla by iść w ren paring, czego nie chce.

i szczerze to ja być takiego Albusa i Scorpiusa dla siebie :red:
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do R