emily temple napisał(a):mhm skończyłam nowa ksiażke. Podobała mi sie bardzo ale nie pokochałam
Postacie dobre oj West No uwielbiam faceta i moj serce znow skradłchoc ja wiem ze to ckliwe było ale a Teraż miałam ochotę kopnąc do kapciem w leb, choc w tym myśleniu o sobie troszkę przypominałm mi Aline z Again the magic.Spoiler:
Bohaterka świetna.Chemia jest i rozmawiają ze sobą i nie tylko czuć fizyczną aktacyjnosć ale i szacunek i zaufanie
W przed ostatniej ksiażki tak ciezko mi uwierzyc był w uczucie
"złoczyńca i konflikt taki . Mozna by powiedzieć ze.. malo tak zwrotów akcji. Dla mnie spoko ale moze wydawać sie fabuła.. nudna i zakończenie mocno przyspieszone
West dostał dobra historie jednak czegoś mi brak/
Moze to ze twojjest bardziej absorbujący i pociagajacy niz ty bohaterze . Tak. Fanservis w tej ksiasce jestSpoiler:
I z jednej strony chce wiecej ooooa z drugie.. jakośSpoiler:
Karina32 napisał(a):
"Witaj, nieznajomy" to czwarta, najnowsza część, serii Ravenel. Tym razem historia skupia się na Garret i Ethanie. Pierwsza w Anglii lekarka i tajny agent z zamiłowaniem do konstruowania zamków
Ta część jest trochę inna od poprzednich, gdyż ani jedno ani drugie nie pochodzi z arystokracji. Oboje pracują ciężko na swoje utrzymanie i na swoje dobre imię. Garret i Ethan spotykają się przy okazji spraw związanych z Ravenelami i od razu coś między nimi iskrzy. Ethan wie jednak, że nie może pozwolić sobie na miłość czy zakładanie rodziny. Garret nie jest płochą panienką z dobrego domu, która rumieni się na widok mężczyzny. Jest lekarzem, a więc jest doskonale zaznajomiona z ludzką anatomią. Swój sukces jednak przypłaca samotnością i niezrozumieniem. W końcu kobieta nadaje się jedynie do siedzenia w domu i szydełkowania. Nie powinna być myśląca i mądrzejsza od mężczyzny. Na szczęście trafia na swojej drodze na mężczyznę, którego to nie odstrasza, a wręcz przeciwnie. Jest zafascynowany nie tylko urodą, ale i inteligencją Garret.
Oprócz miłości i historii pierwszej kobiety lekarza w Anglii, mamy tutaj również sprawę kryminalną (w końcu Ethan jest tajnym agentem), która zaczęła się już w poprzedniej części. Będzie to też dość niebezpieczna sprawa, która sprawiła, że szybciej zabiło mi serce.
Oczywiście historia skupia się na Garret i Ethanie, ale przeplatają się bohaterowie z poprzednich książek, przede wszystkim Rhys i Helen oraz West. I historii tego ostatniego jestem mega ciekawa i mam nadzieję, że w końcu doczekam się też jego jako głównego bohatera.
Dla mnie ta książka będzie jedną z ulubionych w tym cyklu i dostaje ode mnie mocne 9/10
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość