Teraz jest 21 listopada 2024, o 20:17

Lisa Kleypas

Ulubiona autorka/autor: austen/quinn/lindsey/sep/cabot

Post przez izkaa12 » 4 maja 2020, o 16:32

kurczę, właśnie się zorientowałam, że zaczęłam od środka, ale jestem tak ciekawa "Zimowego ślubu", że przeczytam tą część, a później wrócę na początek cyklu. :bigeyes:
Emily, a "Magię powrotu" polecasz czytać jako pierwszą czy ostatnią?
Is it possible for home to be a person and not a place?

lubimy czytać

Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard

Post przez Karina32 » 4 maja 2020, o 16:42

Eve i Sebastian - moja ulubiona para z tego cyklu :bigeyes:
"Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase

https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/

Ulubiona autorka/autor: .brak.

Post przez emily temple » 4 maja 2020, o 16:43

spokojnie mozesz sobie przeczytac zimowy..
https://lubimyczytac.pl/cykl/9180/wallflowers

Magie najlepiej przeczytac ..przez jesiennym :P ale szczerze mozna w kazdej kolejnosć. Duza traktuje Magie i Pocalunek pod jemiona jako dodatki to seri ktore można czytać po przeczytaniu ( 1-4), choć najlepiej Jemiołe po na samym koncu
Obrazek

Perhaps I became a magic user so I can touch his heart

Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)

Post przez giovanna » 4 maja 2020, o 20:56

Karina32 napisał(a):Eve i Sebastian - moja ulubiona para z tego cyklu :bigeyes:

Moja też Obrazek

Ulubiona autorka/autor: austen/quinn/lindsey/sep/cabot

Post przez izkaa12 » 5 maja 2020, o 19:50

Skończyłam Zimowy ślub, też baaardzo mi się podobała, Evie i Sebastian to cudowna para, ale ja nie umiem zdecydować, którą parę bardziej polubiłam, Lilian i Marcus są równie świetni!
Dodatkowym atutem Zimowego ślubu jest Cam Rohan :bigeyes:, nawet nie wiedziałam, że występuje poza serią Hathawayów, kusi mnie żeby powtórzyć Wyjdź za mnie.
Is it possible for home to be a person and not a place?

lubimy czytać

Post przez emily temple » 22 maja 2020, o 11:54

Maj minol a odpowiedzi w wydawnictwa

Witaj nieznajomy będzie miał premierę w lipcu, a pod koniec roku ukaże się jeszcze jeden tytuł Lisy Kleypas. hmmm

edit. "Córka diabła” planowana jest na początek grudnia. :ermm:
Obrazek

Post przez emily temple » 10 lipca 2020, o 19:07

skończyłam witaj nieznajomy.. w oryginalne nie była fanka i teraz to sie potwierdziło. Nie kupilo mnie insta love a raczej inta lust miedzy bohaterami. Jeszcze od strony bohatera mogę zrozumiem ale Garret tak od czapy... i jak wyznanie milosci i zapewnie o wielim uczuciu po ..em 2 rozmowach zaczynałam z ironia/sakazme krecic oczami :facepalm:

I najlepsze były sceny z Westem :bigeyes: sorry not sorry. W pewnym momemnie miałam wrażenie ze lepsza chemie występuje w scenach Weston i głowni bohaterowie niz te pomiedzy głowna parą :mysli: :facepalm:

tłumaczenie było dobre, bo po ostatnich przebojach z Prószyński miałam obawy

Koniec konców Witaj nieznajomy jest dla mnie najsłabsza częścią sagi

Teraz sie zastanawiam czy Kleypas teraz ma coś w planach. Jakies mała opowiadanie czy coś hmmm
Obrazek

Post przez Karina32 » 10 sierpnia 2020, o 09:06

Obrazek

"Witaj, nieznajomy" to czwarta, najnowsza część, serii Ravenel. Tym razem historia skupia się na Garret i Ethanie. Pierwsza w Anglii lekarka i tajny agent z zamiłowaniem do konstruowania zamków :)

Ta część jest trochę inna od poprzednich, gdyż ani jedno ani drugie nie pochodzi z arystokracji. Oboje pracują ciężko na swoje utrzymanie i na swoje dobre imię. Garret i Ethan spotykają się przy okazji spraw związanych z Ravenelami i od razu coś między nimi iskrzy. Ethan wie jednak, że nie może pozwolić sobie na miłość czy zakładanie rodziny. Garret nie jest płochą panienką z dobrego domu, która rumieni się na widok mężczyzny. Jest lekarzem, a więc jest doskonale zaznajomiona z ludzką anatomią. Swój sukces jednak przypłaca samotnością i niezrozumieniem. W końcu kobieta nadaje się jedynie do siedzenia w domu i szydełkowania. Nie powinna być myśląca i mądrzejsza od mężczyzny. Na szczęście trafia na swojej drodze na mężczyznę, którego to nie odstrasza, a wręcz przeciwnie. Jest zafascynowany nie tylko urodą, ale i inteligencją Garret.
Oprócz miłości i historii pierwszej kobiety lekarza w Anglii, mamy tutaj również sprawę kryminalną (w końcu Ethan jest tajnym agentem), która zaczęła się już w poprzedniej części. Będzie to też dość niebezpieczna sprawa, która sprawiła, że szybciej zabiło mi serce.

Oczywiście historia skupia się na Garret i Ethanie, ale przeplatają się bohaterowie z poprzednich książek, przede wszystkim Rhys i Helen oraz West. I historii tego ostatniego jestem mega ciekawa i mam nadzieję, że w końcu doczekam się też jego jako głównego bohatera.

Dla mnie ta książka będzie jedną z ulubionych w tym cyklu i dostaje ode mnie mocne 9/10 :bigeyes:

Post przez emily temple » 10 sierpnia 2020, o 10:57

historia west'a ma byc następna i plany są iż w polsce wydane będę w grudniu tego roku ( ile znow pandemia nie zmieni planow wydawniczych) :hyhy:

widzisz kazdy co innego sie podoba. tobie sie bardzo, mojej mamie tez ze jedna z lepszych autorki a ni nie podeszlo wcale ( relacja bohaterów)
Obrazek

Post przez Karina32 » 10 sierpnia 2020, o 10:58

I to jest piękne, że każdemu co innego się podoba :hihi:

Post przez emily temple » 10 sierpnia 2020, o 11:03

no tak :* .. Mama jak sie zapytalam czy sie jej podobało to ze tak, ciekawego wciagajace. i ten Ethan taki fajny ciekawy męski i jak on ja kochał :hyhy: to a ja ale WEST tam jest bitch :evillaugh:

Wszysyc tu wiedze ze jestem west ravenel fangirl :red:
Obrazek

Post przez Karina32 » 10 sierpnia 2020, o 11:40

Ja też czekam na jego część (chyba w sumie od pierwszej :evillaugh: ) i mam nadzieję, że się nie zawiodę :-D

Post przez emily temple » 10 sierpnia 2020, o 11:47

emily temple napisał(a):mhm skończyłam nowa ksiażke. Podobała mi sie bardzo ale nie pokochałam

Postacie dobre oj West :bigeyes: No uwielbiam faceta i moj serce znow skradł
Spoiler:
choc ja wiem ze to ckliwe było ale a :przytul: Teraż miałam ochotę kopnąc do kapciem w leb, choc w tym myśleniu o sobie troszkę przypominałm mi Aline z Again the magic.

Bohaterka :yes: świetna.Chemia jest :heat: i rozmawiają ze sobą i nie tylko czuć fizyczną aktacyjnosć ale i szacunek i zaufanie
W przed ostatniej ksiażki tak ciezko mi uwierzyc był w uczucie

"złoczyńca i konflikt taki :bezradny:. Mozna by powiedzieć ze.. malo tak zwrotów akcji. Dla mnie spoko ale moze wydawać sie fabuła.. nudna i zakończenie mocno przyspieszone

West dostał dobra historie jednak czegoś mi brak/

Moze to ze twoj
Spoiler:
jest bardziej absorbujący i pociagajacy niz ty bohaterze :hyhy: . Tak. Fanservis w tej ksiasce jest :cheer:

I z jednej strony chce wiecej oooo
Spoiler:
a z drugie.. jakoś :ermm:

Ja sie nie zwiodlam ale czegoś mi brakowało z west stronyy . tez grał kazda ksiażkę w ktorej byl ..
ale ja po Leo z hathew rodzinki sie przygotowała ze moze nie wyjsci

Musze też powiedzieć znów ze w ostatnie czesci cykl jest scena z Westem ktora jest wiem cukrem lukrem ale tak mnie rozczulila ze oj cieplo nasercu jak sobie przypoomne :bigeyes:
Obrazek

Post przez Karina32 » 10 sierpnia 2020, o 12:02

Hehe, no to tym bardziej czekam :lol:

Post przez giovanna » 10 sierpnia 2020, o 12:49

Mnie się podobała, ale bez fajerwerków. Chyba najbardziej czekam na ostatnią część o Cassandrze i Tomie Severinie, jestem ciekawa jak ona go nauczy kochać. Chociaż popatrzyłam na opinie to nie bardzo się podobała. W ogóle cały cykl nie jest zły, ale Paprotki były lepsze :)

Post przez emily temple » 10 sierpnia 2020, o 13:08

u mnie. .wlasnie nie czekam na ostatnio wcale.. jakoś Cassandra i Tom w poprzednich ksiazka obchodzili mnie ... wcale. a ich ksiażka byla :wesoły: , Tak recenzje podkreśla ze Kasandra byla.. nijaka i .. normalna

cykl r jest spoko jakoś najlepsze ever nie. a w wakacje przeczytałam Paprotki i nadal nie rozumiem czemu ludzie sie zachwycając Lilian :bezradny:
Obrazek

Post przez giovanna » 10 sierpnia 2020, o 20:30

Nie cierpię Lillian więc Cię rozumiem

Post przez emily temple » 10 sierpnia 2020, o 21:06

ja widzę jej zalety i czemu ludzie ją lubia ale do mnie nie trafia.. I .. ciężko mi bylo kupic jej milosć do Marcus'a. :red:

i kontrowersyjne . w paprotkach o wiele bardziej lubię męskie postacie. Sa wiele ciekawsze niz bohaterki :bezradny:
Jedynie Lady Livia, Lady Aline i Eve bardzo mnie kupiły
Obrazek

Post przez giovanna » 10 sierpnia 2020, o 21:20

Masz rację z mężczyznami w Paprotkach są o wiele bardziej ciekawi, co do pań to moją ulubienicą jest Evangeline, potem cała reszta z wyjątkiem Lillian :)

Post przez emily temple » 10 sierpnia 2020, o 21:22

Evangeline :bigeyes: i nie powiem tez w Ravenelach tez jej cameo była :yes:

Tak sie zastanawiałam Jeśli bridgerton serial okaże sie sukcesem czy to otworzy droge do innych ekranizacji/adaptacji ktorę ksiażki bym ciała Kleypas.. :hyhy: I powiedzmy szczerze Paprotki sa bardziej popularne ale more serialowa jest rodzinka H
Obrazek

Post przez giovanna » 10 sierpnia 2020, o 22:44

Zobaczymy, jak narazie w planach netflixa w Polsce na ten rok nie widziałam Bridgertonów, przed pandemią było podawane że w sierpniu tego roku, a taraz ucichło. Nie obraziłabym się jakby zekranizowano Wallflowers i rodzinkę Hathaway :)

Post przez emily temple » 11 sierpnia 2020, o 11:56

Aktorka co gra Penelope zapewniała na Twitterze że na pewno w tym roku, pierwotnie byli Winter2020 oraz na plus iż sezon1 skończyli kręcić tuż przez lockdown en

w sierpniu chyba mieli zacząć kręcić 2 sezon

Tak Amelia H grana przez Felicity Jones ok :prosi:
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 11 sierpnia 2020, o 11:59

Karina32 napisał(a):Obrazek

"Witaj, nieznajomy" to czwarta, najnowsza część, serii Ravenel. Tym razem historia skupia się na Garret i Ethanie. Pierwsza w Anglii lekarka i tajny agent z zamiłowaniem do konstruowania zamków :)

Ta część jest trochę inna od poprzednich, gdyż ani jedno ani drugie nie pochodzi z arystokracji. Oboje pracują ciężko na swoje utrzymanie i na swoje dobre imię. Garret i Ethan spotykają się przy okazji spraw związanych z Ravenelami i od razu coś między nimi iskrzy. Ethan wie jednak, że nie może pozwolić sobie na miłość czy zakładanie rodziny. Garret nie jest płochą panienką z dobrego domu, która rumieni się na widok mężczyzny. Jest lekarzem, a więc jest doskonale zaznajomiona z ludzką anatomią. Swój sukces jednak przypłaca samotnością i niezrozumieniem. W końcu kobieta nadaje się jedynie do siedzenia w domu i szydełkowania. Nie powinna być myśląca i mądrzejsza od mężczyzny. Na szczęście trafia na swojej drodze na mężczyznę, którego to nie odstrasza, a wręcz przeciwnie. Jest zafascynowany nie tylko urodą, ale i inteligencją Garret.
Oprócz miłości i historii pierwszej kobiety lekarza w Anglii, mamy tutaj również sprawę kryminalną (w końcu Ethan jest tajnym agentem), która zaczęła się już w poprzedniej części. Będzie to też dość niebezpieczna sprawa, która sprawiła, że szybciej zabiło mi serce.

Oczywiście historia skupia się na Garret i Ethanie, ale przeplatają się bohaterowie z poprzednich książek, przede wszystkim Rhys i Helen oraz West. I historii tego ostatniego jestem mega ciekawa i mam nadzieję, że w końcu doczekam się też jego jako głównego bohatera.

Dla mnie ta książka będzie jedną z ulubionych w tym cyklu i dostaje ode mnie mocne 9/10 :bigeyes:

muuuusze się zabrać!
Kupilam w dzień premiery i leży...
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 11 sierpnia 2020, o 18:19

Ja zabrałam się za to wczoraj. :bigeyes: chyba za długo nie czytałam historyków bo wciągnęłam jednym tchem
:)
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Post przez Karina32 » 12 sierpnia 2020, o 07:43

Sol - bierz się, bierz :)

Lia - być może u mnie też stąd wynika zachwyt :hihi:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do K