Teraz jest 21 listopada 2024, o 15:41

Robin Kaye

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 28 sierpnia 2013, o 22:13

Jeszcze w drugim tomie jej wypominała Johnny'ego, że go rzuciła i złamała mu serce :zalamka:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 28 sierpnia 2013, o 22:18

On nie miał serca. Miał za żebrami kalkulator.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Susan Elizabeth Phillips

Post przez Papaveryna » 28 sierpnia 2013, o 22:20

Kawo,a Johnny to nie był facet Annabelle?Co ją zdradzał z jakaś babą przy trumnie ze zwłokami? :rotfl: Mi chodziło o tego chłystka,z którym Rosalie była na początku.

Zajrzałam do książki,Joey się zwał.

Post przez Księżycowa Kawa » 28 sierpnia 2013, o 22:27

Janka napisał(a):On nie miał serca. Miał za żebrami kalkulator.

Mnie się wydaję, że on nic tam nie miałam...

Papaveryna napisał(a):Kawo,a Johnny to nie był facet Annabelle?Co ją zdradzał z jakaś babą przy trumnie ze zwłokami? :rotfl: Mi chodziło o tego chłystka,z którym Rosalie była na początku.

Zajrzałam do książki,Joey się zwał.

Aha, miałam na myśli Annabelle, bo to akurat ostatnio czytałam.

I jak na razie Kaye mam odhaczoną :)
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez Papaveryna » 29 sierpnia 2013, o 03:32

A ja nie wiem,co z tą Kaye dalej hmmm
Romeo był zabawny i przyjemny.Podobał mi się.Po przeczytaniu opinii o Palącej chciałam ją ominąć,bo wywnioskowałam,że tam dużo seksu i płakania.Napaliłam się w takim układzie na Śniadanie,a tu Janka pisze,że to część najgorsza i psuje efekt ogólny :niepewny:

W sumie dość drogie są te książki.Może poczekam na jakąś okazję i wtedy kupię.Jestem ich ciekawa i okładki mi się podobają.Fajnie by się na mojej półeczce prezentowały wszystkie trzy,a nie jeden Romeo samiutki <wiem,wiem,pokręcona jestem na maxa>

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 29 sierpnia 2013, o 12:25

Papaveryno ;) poczekaj może jakieś promocje będą albo na allegro znajdziesz tańsze ;)

Myślę że spokojnie kolejne części możesz poczytać ;)
jak widać każdy inaczej odbiera te książki to i Twoja opinia może być inna :smile:
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez Janka » 29 sierpnia 2013, o 19:59

Papaveryna napisał(a):a tu Janka pisze

Wolałabym, żebyś się za mocno nie kierowała moimi słowami, bo to za duża odpowiedzialność dla mnie. Każdy ma inny gust, a poza tym zmienia się także nastrój i nigdy nie wiadomo, jak ktoś coś odbierze.

Trzecia książka jest o pracach domowych, z których część jest dla mnie rutyną, a część mnie już wcale nie interesuje. Nie trafiło w pole moich zainteresowań, to się wynudziałm. Gdybym czytała to, zanim zaczęłam sama wykonywać obowiązki domowe, albo gdybym się dopiero tego uczyla, to na pewno inaczej bym do tej kisążki podeszła.
Obrazek

Post przez Papaveryna » 30 sierpnia 2013, o 02:37

Spokojnie.Na pewno przeczytam te książki.To znaczy "Śniadanie do łóżka" na 100%,a "Palącą miłość" nie jestem pewna czy przełknę.Czytając nie będę się żadnymi opiniami sugerować.Po prostu troszkę mniej się napalam niż na początku i postanowiłam przesunąć w czasie dalsze zapoznawanie z Kaye :)

Ulubiona autorka/autor: McNaught/Howard/Brown/Andrews/Robb

Post przez faris » 30 sierpnia 2013, o 10:59

Ja Palącą miłość odłożyłam daleko, a Śniadanie do łóżka przełknęłam. Dla mnie pierwsza najlepsza. ;]

Post przez Janka » 30 sierpnia 2013, o 11:42

Papaveryna napisał(a):Spokojnie.Na pewno przeczytam te książki.

Uff! Kamień mi spadł z serca.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 30 sierpnia 2013, o 12:24

E tam, narzekacie, a nie ma na co. Wszystkie dobrze się czyta.
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Księżycowa Kawa » 30 sierpnia 2013, o 18:31

Lilia napisał(a):E tam, narzekacie, a nie ma na co. Wszystkie dobrze się czyta.

Zgadza się, ale trzecia nieco irytuje i w zasadzie jakoś ich nie chcę mieć, tym bardziej że nie zamierzam wracać.
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: austen/quinn/lindsey/sep/cabot

Post przez izkaa12 » 8 września 2013, o 21:05

Początkowo strasznie się napaliłam na Śniadanie do łóżka, ale przeczytałam u Was na forum, że jednak wypada czytać tą serie w kolejności, więc wczoraj skończyłam Romeo, Romeo i cóż tu dużo mówić, cudo! Dziś zaczęłam Palącą miłość i co prawda jestem już w połowie, ale strasznie mi się ciągnie i w ogóle jest inna od pierwszej części i póki co wypada przy niej raczej kiepsko. Mam nadzieję, że przez to nie zniechęcę się do czytania ostatniej bo opis bardzo zachęcający. :D
Is it possible for home to be a person and not a place?

lubimy czytać

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 19 września 2013, o 20:16

Mnie ta Bella wkurzała i irytowała od początku i miałam przez to problem z jej częścią :] Z braciszkiem za to lepsza niż druga, ale jednak pierwsza dla mnie najlepsza :P

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Księżycowa Kawa » 19 września 2013, o 20:29

Bo tutaj najmniej kuje...
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 19 września 2013, o 20:37

duzzza22 napisał(a):Mnie ta Bella wkurzała i irytowała od początku i miałam przez to problem z jej częścią :] Z braciszkiem za to lepsza niż druga, ale jednak pierwsza dla mnie najlepsza :P

mam tak samo :D pierwsza dla mnie najlepsza :hyhy:
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez Janka » 19 września 2013, o 21:55

A ja się cały czas waham czy dla mnie pierwsza lepsza, czy druga.
Pierwsza bardzo śmieszna, druga emocjonalna - w sumie sama nie wiem.

Imion nie pamiętam, ale ten chłopak z drugiej podobał mi się trochę bardziej niż ten z pierwszej.

Dziewczyny były równo prosiakowate. Obie musiały śmierdzieć już z daleka. Drugiej nie lubiłam, gdy była o niej mowa w pierwszej części, ale potem się do niej bardzo przekonałam. Nie bardzo mogę między nimi wybierać, bo nie zachowało się w mej pamięci nic takiego, co przeważyłoby szalę na którąś stronę. Może odrobineczkę bardziej lubię pierwszą.

Trzecia książka i trzeci bohater nie mają u mnie żadnych szans. Najwyżej trzecia bohaterka. Ale niezbyt nachalnie.
Obrazek

Post przez Księżycowa Kawa » 20 września 2013, o 10:03

W trzeciej wolę bardziej bohatera od bohaterki - nie rozumiem jej idiotycznego zachowania z końcówki.
Denis Diderot

*
*

Post przez Janka » 20 września 2013, o 13:27

A co tam było na końcu? Zupełnie nie pamiętam, a książek nie posiadam, żeby sprawdzić.
Obrazek

Post przez Papaveryna » 20 września 2013, o 14:02

A ja sobie kupiłam "Śniadanie do łózka",Palącą też pewnie kupię,ale się nie spieszę,bo nawet nie wiem czy ją przeczytam :niepewny:

Post przez Księżycowa Kawa » 21 września 2013, o 20:25

Janka napisał(a):A co tam było na końcu? Zupełnie nie pamiętam, a książek nie posiadam, żeby sprawdzić.

Obraziła się na niego śmiertelnie, bo jego przyjaciel-idiota zasugerował, że jej nazwisko wpłynie na jego karierę i przez miesiąc nie chciała uwierzyć, że interesuje go coś więcej niż jej pieniądze, potem ni stąd ni zowąd zmieniła zdanie - no dobra, bo on przestał się starać - zupełnie tego nie kupuję.
Denis Diderot

*
*

Post przez Janka » 21 września 2013, o 21:57

Ja to czytałam kilka tygodni temu, a już mam całkowitą pustkę w głowie. Wszystko wyparłam.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 21 września 2013, o 22:31

Janko, nie podobała Ci się twórczość Kaye?
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Janka » 21 września 2013, o 23:04

Mam z tym problem, bo dwie pierwsze podczas czytania bardzo mi się podobały, a jak skończyłam trzecią, to przestały.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 21 września 2013, o 23:08

o, to dziwne. Trzecia jest fajna, tylko ten powód rozstania pod koniec mocno naciągany. No ale nie jest to aż tak kiepskie żeby się książki przestały podobać ;)
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do K