basik napisał(a):Kawo, jeżeli bohaterka przemawia do swojego ukochanego takimi słowami : rzuceni tam, gdzie blaknie złuda życia, wśród niepojętych złotych plaż miłości, to coś z nią jest nie tak....
basik napisał(a):no a w noc poślubna co robi, zamiast czekać na męża.... idzie pisać swoją powieść poetycką, a na drugi dzień od niego po prostu ucieka, bo oczekiwała czegoś innego.
basik napisał(a):Kawo, jeżeli bohaterka przemawia do swojego ukochanego takimi słowami : rzuceni tam, gdzie blaknie złuda życia, wśród niepojętych złotych plaż miłości, to coś z nią jest nie tak....no a w noc poślubna co robi, zamiast czekać na męża.... idzie pisać swoją powieść poetycką, a na drugi dzień od niego po prostu ucieka, bo oczekiwała czegoś innego.
Ja lubie powieści Quick, ale ta mnie bardzo denerwowała właśnie przez postępowanie i zachowanie bohaterki.
wiedzmaSol napisał(a):dwie książki Quick szczerze lubię
wiedzmaSol napisał(a):Bereniko, ja jestem przewrażliwiona więc książka Quick która jest średnia czy w miarę dobra, dla mnie będzie katastrofą jedynie te naj lubię i to są Bestia i Kontrakt
Czytałam raz, boję się powtórzyć bo jeszcze okaże się że i te są klęską za drugim podejściem
obession napisał(a):Skończyłam wreszcie "Podstęp". Niby wszystko ok, było zabawnie, była chemia między bohaterami, a jednak coś mi nie leżało w tej książce. Nie jestem nawet za bardzo w stanie sprecyzować co konkretnie. Po prostu coś mi nie grało. Dziwne się to czytało i jakoś tak inaczej niż wszystkie wcześniejsze książki Quick, które czytałam. Ogólnie mówić, to nie była zła książka, ale też nie przypadła mi jakoś szczególnie do gustu.
wiedzmaSol napisał(a):Quick/Krentz zaczęłam od Białych źródeł czy jakoś tak. Było ok ale bez szału. No i to początek kariery z romansami więc tolerancja większa.
A Bestię czytałam jako jeden z pierwszych romansów po pojawieniu się na forum
A u Ciebie pewnie też troszkę działa sentyment
Berenika napisał(a):No, cieszę się, cieszę, ale... brakuje mi historii Emmy Coppersmith i Clarissy Slate. Mimo wszystko lubię dokończone historie i cykle.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość