Viperina napisał(a):Czytam właśnie drugi tom Wallflowers (ten z Marcusem i Lilian). Wymiatają oboje. Pierwszy tom z Annabelle i Simonem był OK, ale czekałam na Marcusa. No cóż, muszę powiedzieć otwarcie, że Kleypas jest jedną z nielicznych autorek, które powodują u mnie roztapianie się tego czegoś w środku
Aha, moją ulubioną parą u Hathaweyów są Leo i Cat. Ale ja w ogóle lubię, jak się na początku ostro kłócą
wiedzmaSol napisał(a):nooo Znajdź mnie jest bomba.
Tak samo jak Emily, listy, zwierzątka no i na dokładkę poharatany Christopher i Bea co musi każdego uleczyć
emily temple napisał(a):Skończyła słuchanie ( wiem czytanie lepsze ale jakoś tak wyszło) 1 cześć Wallflowers.
Secrets of a Summer Night
klarek napisał(a):Viperina napisał(a):Poza tym nieco wydumana dramatoza z tym porwaniem, rąbniętą ciotką, wyjściem na dach i powrotem z dachu. To się nie broni.
Dla mnie to kładzie tę historię
Viperina napisał(a):Mnie w historii Cat i Leo urzekło:
1. Jego zupełnie niespodziewane (to znaczy dla niego niespodziewane) oczarowanie nią, takie, wiecie, walnięcie pomiędzy oczy, kiedy jej ściągnął z głowy ten turban.
2. Ich nieustanne kłótnie (swoją drogą, jakie to dziwne, że tylko ludzie w książkach nie kumają, że takie iskry świadczą o wzajemnym przyciąganiu )
3. Jego humor, dystans i ironia (to mój ulubiony bohater w cyklu, ale dopiero od momentu, jak się ogarnął, czyli mniej więcej od wyciągnięcia Merripena z kicia)
4. Relacja pracodawca-guwernantka (lubię tę relację)
Zgadzam się, że Cat wypada na tym tle nieco blado. W dodatku z zupełnie niezrozumiałych dla mnie przyczyn uparcie twierdzi, że go nie kocha i nie jest w stanie pokochać, podczas gdy dla naprawdę średnio rozgarniętego obserwatora/czytelnika jest w nim już zakochana po uszy od jakiegoś czasu.
Poza tym nieco wydumana dramatoza z tym porwaniem, rąbniętą ciotką, wyjściem na dach i powrotem z dachu. To się nie broni. Całą resztę ciągnie Leo
tartugirl napisał(a):Moją ulubioną parą są jednak Harry i Poppy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości