Papaveryna napisał(a):Oni siedzieli w jakimś większym samochodzie, zaczęła się akcja, ale ona sobie uświadomiła, że on to chyba robi po to by jej uwagę odwrócić i go wykopała i odjechała. Jakoś tak
On był ubrany w samą koszulę, a ona się jednak nad nim zlitowała, cofnęła sie do niego autem i wyrzuciła mu jego spluwę pod nogi. Wtedy odjechała na dobre. To była ta najgorsza dzielnica, gdzie był bokser w części pierwszej i gdzie Lula kiedyś pracowała. Bez broni by tam nie przeżył.
Dam sobie uciąć co chcecie, że to było w części 2.
wiedzmaSol napisał(a):Janko, a to małe wydanie oryginalne to takie jakby kieszonkowe? Chodzi mi o rozmiar literek.
To by trzeba było porządnie pomierzyć i porównać, a tego mi się nie chce.
Tak na oko, na szybko, porównałam teraz 9 oryginalną kieszonkową i 9 niemiecką, w miękkiej okładce. Książki są zewnętrznie tej samej wielkość, co 4 i 6 na wcześniejszych zdjęciach. Odstępy między linijkami mają równe, a literki albo równe, albo nawet angielskie większe.
A literki w oryginalnych tomach połówkowych są tak wielkie, że można czytać książkę co najmniej z kilku metrów.
Papaveryna napisał(a):ten cały Zakręt czy jakoś tak
Chwilę trwało, zanim do mnie dotarło, o kim mowa.
Kocham polskie wydania. Gorąco za nie dziękuję i gorąco się modlę o dalsze.
Ale flaki mi się przewracają, jak komuś się zmienia nazwisko, imię, ksywę, nick. Szczególnie, gdy nie ma w tym żadnego celu.
Papaveryna napisał(a):W której części pojawia się Kloughn?
Kojarzy mi się 8, ale w 9 już chyba rodzi się dziecko jego i Val
On na pewno był w 8, 9 i 10. Lisa urodziła się w 9.
A w "Plum Lovin'" (czyli w części 12,5) się hajtnęli z Valerie. Ona była wtedy w drugiej wspólnej ciąży.
Opowiem Wam krótko o tym ślubie, bo zanim wydane będą połówkowe po polsku, to wszyscy zapomną. Very nie zapomni, ale ona i tak nie będzie czytać dalszych tomów, więc nie ma problemu.
Stephanie i Diesel zorganizowali swój ślub i poprosili Kloughna i Valerie, żeby byli ich drużbą i druchną. W ostatnim momencie zamienili się z nimi na miejsca przy ołtarzu i kazali hajtać. Tamci trochę nie chcieli, szczególnie Valerie, ale udało się ich zmusić.
Nie czytałam jeszcze "Plum Lovin'", tylko sobie kiedyś porządniej przeglądałam i w ogóle mi się pomyliło, że ten ślub był pomiędzy 8 i 9, gdy była w pierwszej ciąży z Kloughnem. Ale nie, teraz jestem całkiem pewna, bo akurat sprawdziłam, dopiero jak była w drugiej.