aniazlipca napisał(a):Przeczytałam 3 serię Enoch: Guwernantkę, Rodzinę Griffinów oraz Lekcje Miłości...muszę przyznać, że niektóre były bardziej lub mniej udane - chyba najbardziej spodobały mi się Lekcje Miłości...ale zastanawiam się czy nie wydano u nas książki, która opisywała księcia i Emmę dyrektorkę szkoły dla panien...występowali już jako para w tej serii a była też przyjaciółką bohaterek z Guwernantki...
Janka napisał(a):Tak sobie szłam, szłam, aż doszłam do wniosku, żeby się zapytać Was o książki Enoch.
Zawsze jesienią mnie nosi na przeczytanie historyka, ale potem, zanim sobie coś dobiorę i jeszcze zanim to kupię, i dostanę do rąk, to mija tyle miesięcy, że przechodzi mi chęć czytania. Dlatego postanowiłam się przygotować na jesień już teraz.
Sądząc po jej książkach współczesnych, które były dla mnie doskonałe, mogłabym lubić również jej historyki.
Czy któryś z nich zawiera może jakieś wątki przygodowe? Najlepiej dla mnie by było, jakby były jakieś morskie wyprawy, piraci, dalekie wyspy, może łażenie po jaskiniach, szukanie skarbów, albo coś w ten deseń.
klarek napisał(a):aniazlipca napisał(a):Przeczytałam 3 serię Enoch: Guwernantkę, Rodzinę Griffinów oraz Lekcje Miłości...muszę przyznać, że niektóre były bardziej lub mniej udane - chyba najbardziej spodobały mi się Lekcje Miłości...ale zastanawiam się czy nie wydano u nas książki, która opisywała księcia i Emmę dyrektorkę szkoły dla panien...występowali już jako para w tej serii a była też przyjaciółką bohaterek z Guwernantki...
A realnie istnieje taka książka
Agrest napisał(a):Chyba chce mi się szukać bardziej i częściej niż innym, ale nie wiem czy nie dać sobie na wstrzymanie, bo wciąż się muszę z tego tłumaczyć
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość