Teraz jest 23 listopada 2024, o 22:08

Czatowanie...

Gdzie możecie gadać, o czym tylko Wam się podoba, a na co nie ma miejsca w innych działach?
Tutaj!

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 12 listopada 2018, o 12:29

Bardziej przemawia do mnie ten pierwszy.

Dziś zostałam znokautowana donotwant :moe:

Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 12 listopada 2018, o 18:33

widziałam to wczoraj. toż to koszmar. :zalamka:
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 12 listopada 2018, o 21:48

Ja bym karała za coś takiego :zalamka: :zalamka: :zalamka:

Post przez Dorotka » 12 listopada 2018, o 21:49

A u mnie żaden z tych obrazków się nie wyświetla. :yeahrite:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 12 listopada 2018, o 22:08

Dorotko, to są filmy z youtube'a. Może twój adblock lub antywirus blokuje wyświetlanie?
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 12 listopada 2018, o 22:13

Lucy napisał(a):
Spoiler:

Ekhm, Lucy, nabijasz im kasę promując odtwarzanie :shifty:
Zamiast zabraniać chyba lepiej ignorować tudzież przejąć za pomocą lubianego pozytywnego materiału... ostatnio się sprawdza taktyka :hyhy:
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Lucy » 12 listopada 2018, o 23:15

Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 13 listopada 2018, o 09:44

Fringilla napisał(a):
Lucy napisał(a):
Spoiler:

Ekhm, Lucy, nabijasz im kasę promując odtwarzanie :shifty:
Zamiast zabraniać chyba lepiej ignorować tudzież przejąć za pomocą lubianego pozytywnego materiału... ostatnio się sprawdza taktyka :hyhy:

Otóż to. Najlepiej ignorować i nie komentować (komentowanie na Youtube polepsza zasięgi). Dlatego ja nawet nie wchodzę w link.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Fringilla » 14 listopada 2018, o 00:03

Na szczęście i w podglądzie i w opisie widać zawartość ;)
Kurcze, a mi się z produkcji około11listopadowych najbardziej podoba ten materiał na razie
https://ninateka.pl/film/niepodleglosc- ... talczewski
chociaż trochę błędów merytorycznych i tekst lektorski czasami... no, co kto lubi ;)
(ok, przyznaję, że ja osobiście po prostu preferuję taką formę przedstawiania/opowiadania historii - skoro już świadków tamtych czasów nie ma).
A tutaj mamy prawie same oryginalne, odrestaurowane podkolorowane materiały filmowe i dla nich samych warto moim zdaniem obejrzeć - kolorystyka, mowa ciała, mimika, dynamika przez ponad godzinę... :padam:
(dostępne za darmo podobno do środy do 22.00)
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Fringilla » 15 listopada 2018, o 00:05

A ku pamięci:
ostatnio katolickie Radio Emaus chciało tego typa zaprosić na rozmowę bez "poprawności politycznej".
Aż trzeba było pospolitego ruszenia (w tym wielu księży i zakonników), aby uświadomić redaktorowi naczelnemu, czemu jednak do rozgłośni Archidiecezji Poznańskiej jakoś tak no... nie wypada wpuszczać.
— Ursula K. Le Guin

Post przez Lucy » 7 grudnia 2018, o 12:20

Post przez Fringilla » 19 grudnia 2018, o 18:22

No więc nie to co kiedyś: dziś kreatywnie, innowacyjnie, twórczo, z dostępem wszędzie i do wszystkiego, z kasą...
W końcu mamy tyle tygodników w Polsce, a święta co 14 dni, więc trudno jest...

Obrazek
Obrazek
— Ursula K. Le Guin

Post przez Liberty » 22 grudnia 2018, o 23:17

:lol: Nie od dziś wiadomo, że twórca jak ma stworzyć arcydzieło musi cierpieć głód, biedę, ból fizyczny, psychiczny itp. Dobrobyt zabija kreatywność. I rozleniwia ;)

Post przez Lucy » 29 grudnia 2018, o 04:26

Co sądzicie o Sylwestrze bez fajerwerków? U mnie oficjalnego pokazu też nie będzie. W sensie, że miasto zrezygnowało.
Komentarze się posypały, że hej. hmmm

Spoiler:

Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard

Post przez Karina32 » 29 grudnia 2018, o 10:50

Ja jestem za. W Krakowie od kilku lat nie ma miejskiego pokazu. W tym roku ma być chyba pokaż świateł. U nas nie potrzeba jeszcze bardziej zatruwać powietrza, wystarczy smog który mamy na co dzień.
A takie komentarze to robią chyba ludzie, którzy nie mieli zwierzęcia i nie widzieli jak reaguje na wybuchy.
"Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase

https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 1 stycznia 2019, o 16:50

Dla mnie może być bez. Większość i tak strzela bez sensu i składu, dla samego huku. Komentarze mnie nie dziwią – idiotów nigdy nie brakuje. Ludzie ciągle zapominają, że nie wszyscy chcą to samo...
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez Fringilla » 20 stycznia 2019, o 02:18

W nawiązaniu do mojego zanudzania sprzed parunastu tygodni o pieszych:
polecam Moralność autonomiczna, czyli sztuczna inteligencja zamiast sumienia - o przygotowaniach do wypuiszczenia na drogi samochodów "bez kierowców" oraz co przy okazji badania, jak się "etycznie" zachowywać na drodze, wyszło...

Np. że wysoka liczba wypadków pieszych i to ze skutkiem śmiertlenym w Polsce to nie wina złych dróg:
Polacy najchętniej w UE poświęciliby życie pieszych na drodze

(to też przykład głupiego nagłówka mimo ciekawej treści - część "wstrząsające badanie" wywaliłam :/
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 20 stycznia 2019, o 06:10

Zupełnie nic mnie w tym nie dziwi. Odkąd potrafię sięgnąć pamięcią, zawsze na polskich drogach panowała zasada, że dla człowieka chronionego karoserią, człowiek bez karoserii jest nic nie wartym śmieciem, który tylko przeszkadza mu na drodze.
Obrazek

Post przez Lilia ❀ » 3 lutego 2019, o 01:33

Stare, ale jare :hyhy:

Post przez Fringilla » 12 lutego 2019, o 23:17

Na wielu portalach "pro-męskich" tę satyrę by umieścili bez mrugnięcia okiem, traktując całkiem poważnie :lol:
Swoją drogą ja tego redpillowego towarzystwa nie mogę rozgryźć - gdyby nie poprawność polityczna oraz wiara w potrzebę równościowego traktowania, to bym chyba głosiła, że "sami nie wiedzą, czego chcą" ;)

Przy okazji: raport o dostępności antykoncepcji w Europie
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
— Ursula K. Le Guin

Post przez Kawka » 13 lutego 2019, o 15:49

Odnośnie tzw. "Acta 2.0". Myślę, że film warty obejrzenia (nawet w prędkości 1.5 jak komuś pół godziny się wydaje za długo). https://www.youtube.com/watch?v=uxFoykFifuQ

A tu kilka innych krótszych i starszych filmików na ten temat:
https://www.youtube.com/watch?v=qxSxGxKdbdM

https://www.youtube.com/watch?v=cJemHlWsRY0

...i na wesoło, choć sprawa wesoła nie jest:
https://www.youtube.com/watch?v=p9i4fADHuvY

Oczywiście tego typu filmów jest o wiele więcej. Myślę, że warto nagłaśniać temat, bo to będzie dotyczyło również nas i tego forum, a wydaje mi się, że temat tzw. Acta 2 jest za mało nagłaśniany. Dzielę się tymi filmikami i udostępniam różne głosy w dyskusji, dopóki jest to legalne, bo już niebawem może nie być takiej możliwości.

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Lucy » 22 lutego 2019, o 11:11

Zniesmaczyła mnie wczorajsza wypowiedz Piotra Dudy, odnośnie obalenia pomnika księdza Jankowskiego.

Prałat tu był i będzie i nic tego nie zmieni. (...) Tu jest prawdziwa "Solidarność". I solidarność z człowiekiem, który nie bał się w 80. roku przyjść do stoczniowców.

Nie bał się też zabawiać z małymi dzieci, prawda? Nie będę zdziwiona, jeżeli wiedzieli wtedy co się wyrabia i nic nie zrobili w imię ważniejszej sprawy.
Składać kwiaty pod pomnikiem pedofila i się modlić. :rzyg: Do czego to doszło?

Post przez Lilia ❀ » 22 lutego 2019, o 14:41

Przepraszam Lucy, ale jakie masz dowody na jego winę? Zostało to udowodnione ponad wszelką wątpliwość?
Oskarżać każdy może, ale udowodnić już trudniej.

Post przez Kawka » 22 lutego 2019, o 15:54

Mnie zastanawia fakt, że za życia ks. Jankowskiego choć też były zarzuty, nikt tego nie wyciągał. Trzeba było wtedy krzyk podnosić i próbować go skazać, jeśli był winny. Po latach, kiedy oskarżony nie żyje i nie może się bronić, łatwo rzucać oskarżenia. To mi wygląda po prostu na podłą polityczną zagrywkę. Dopóki ktoś nie został skazany prawomocnym wyrokiem, nie można mówić o nim jak o przestępcy. Od kilku lat krążą o Wałęsie bardzo przykre dowody, że współpracował z władzami PRLU-u i donosił na kolegów, ale raczej nikt go przez same podejrzenia konfidentem nie nazywa publicznie. To trochę jak z #metoo. Większość poszkodowanych zgłasza się po wielu latach. Dlaczego nie zgłosiły sprawy organom ścigania na gorąco? Owszem, część na pewno ze strachu, wstydu itp., ale niektóre osoby chcą na tym coś po prostu ugrać. Nie wiem czy ks. Jankowski był pedofilem, czy nie ale wiem na pewno, że ktoś sobie robi politykę na tym temacie a cytując klasyka: "ciemny lud to kupi".

Post przez Lucy » 22 lutego 2019, o 18:22

Lilia napisał(a):Przepraszam Lucy, ale jakie masz dowody na jego winę? Zostało to udowodnione ponad wszelką wątpliwość?

Jeżeli ofiara opowiada o tym w telewizji i nie zakrywa twarzy, to trudno mi zatkać uszy i udawać, że tego nie ma. Powinna powstać jakaś komisja i to wszystko wyjaśnić, ale jakoś nikt się do tego nie kwapi. Od lat krążyły plotki, to zamiast wyjaśniać, pomnik stawiali. Jeżeli ktoś mówi : ''to nie tak, że on mnie wybrał, bo jak dzieciaki uciekały do piwnic czy do budynków, w których mieszkały, to chyba dobierał się do pierwszej osoby, którą dorwał '', to sorry, ale nie wierzę, że nikt nie wiedział. Były inne czasy i o takich sprawach nie mówiło się głośno, a ksiądz był święty.
Ciekawi mnie też o jakiej ciemnej stronie mówił Pan Borusewicz.
Wiedziałem o tej ciemnej stronie jego osobowości, ale nie miałem pojęcia wtedy o skłonnościach pedofilskich

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do O wszystkim innym