Teraz jest 23 listopada 2024, o 00:29

Czatowanie...

Gdzie możecie gadać, o czym tylko Wam się podoba, a na co nie ma miejsca w innych działach?
Tutaj!

Ulubiona autorka/autor: Janet Evanovich

Post przez Janka » 9 stycznia 2016, o 02:16

Moim pierwszym skojarzeniem, gdy czytałam ten wywiad, był "Mr. Perfekt" Lindy Howard.
Mam taką wizję przyszłości: Jeśli dzieci pani Terlikowskiej będą nieperfekcyjne według jej wymogów, to zrobi im to samo, co chora mamusia psychola z książki, czyli będzie uważać, że jej obowiązkiem jest poinformowanie ich o tym (cytat: "muszę przekazać swoje wartości i skrytykować"). A jej dzieci potem pójdą w świat i będą z zemsty zabijać.
Ale zabijać im będzie wolno, żaden problem. Wprawdzie zabijanie to grzech, ale przecież wolno grzeszyć. Warto się starać, żeby nie, ale skoro się zdarzyło, to trudno. (cytat: "Człowiek upada, nie zawsze mu się wszystko udaje, ale powinien mieć jakąś poprzeczkę.")
Tylko użycia prezerwatywy by nie wybaczyła swojemu dziecku. Reszta to drobiazgi.

Prawie wymiotowałam jej zakłamaniem. Dobrze chociaż, że swojego męża przedstawiła jako idiotę. (A siebie jako nimfomankę.)

Zastanawiam się, co by było, gdyby państwo Terlikowscy spotkali się z drugim małżeństwem tak samo mocno osadzonym w katolicyzmie, jak oni sami, z którym zaczęliby porównywać swoje poglądy. Terlikowscy by powiedzieli, że złamali obowiązek wytrwania w czystości do ślubu oraz się zdradzali (w myśli to też zdrada), a ci drudzy na to by powiedzieli, że te dwie sprawy u nich są niezłomne, a za to trzy razy użyli prezerwatywy i na Wigilii spotkali się z partnerką/em swojego homo-dziecka.
W jaki sposób te dwa małżeństwa dogadałyby się co do tego, czyje poglądy są ważniejsze i bardziej opiniotwórcze? Z wywiadu z panią Terlikowską wynika, że jej małżeństwo jest, i dla każdego musi być, wzorcowe. Ale to drugie małżeństwo też ma prawo tak uważać. No i co teraz? Jestem bardzo ciekawa, jakiego argumentu użyłaby pani Terlikowska, żeby przekonać tę drugą parę, że można wybaczyć zdradę, ale nie można użycia prezerwatywy.
Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 9 stycznia 2016, o 14:10

http://natemat.pl/167717,powtorka-z-kwa ... sztalcenia -niektórzy niezmiernie mnie bawią :P
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 10 stycznia 2016, o 03:13

żeby nie było: jestem za manifestacjami społecznymi (no bo jak inaczej wyrażać swe stanowsiko? :lol:
ale tu się zgodzę z "dlaczego nie idę manifestować".
http://www.krytykapolityczna.pl/artykul ... skie-radio

wolność mediów...
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 11 stycznia 2016, o 16:41

UOKiK: uwaga na "darmowe" oferty na stronach internetowych

Czytaj więcej na http://nt.interia.pl/internet/news-uoki ... d,1952501#
“Man. God. Roarke. An interesting and flattering lineup.”
“Safe men are for marrying. Dangerous men are for pleasure.”

Post przez Janka » 11 stycznia 2016, o 18:26

Mało nie pękłam ze śmiechu. Na końcu artykułu o tym, żeby uważać z klikaniem na byle co, pojawia się okienko, w kórym proponują kliknięcie i zapisanie się na newsletter.
Brawa dla autorów strony za pomysł. Ciekawa jestem, czy to tylko żart, czy serio chcą złapać abonentów, czy chcą doświadczalnie policzyć, ile osób czytało ze zrozumieniem.
Obrazek

Post przez Lucy » 12 stycznia 2016, o 02:28

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-p ... Id,1951994 - wiadomość dla posiadaczy samochodów
Każdy powód jest dobry, żeby zjeść pączka. Poza tym pączek nie idzie w tyłek, tylko od razu do serduszka i otula je warstwą ochronną.

Post przez Lorelei » 12 stycznia 2016, o 17:05

Niech się pier*** teges... Ogromny podatek jest w paliwie, niech sobie z tego leczą ofiary wypadków. Pajace jedne, wszystko by podwyższali, ale żeby najniższą krajową zwiększyć i wywalić umowy zlecenie w piździec, to nie, bo po co :disgust:

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 12 stycznia 2016, o 20:40

to się chore coraz bardziej zaczyna robić...Chcą zabrać pieniądze posiadaczom samochodów?Przesada...Niech biora od sprawców wypadków,a nie od wszystkich.jakby jeden pijak z drugim musiał płacić za leczenie ludzi,których zranił to może by pomyślał na drugi raz zanim wsiądzie za kierownicę po małym piwku...Ale odpowiedzialność zbiorowa to nie jest dobre rozwiązanie...Poza tym,te pieniądze maja być wzięte dla służby zdrowia...a kto mi zagwarantuje,że dostanę sie do lekarza do którego chcę się dostać?Nikt.Nie jestem panem politykiem,który ma wszystko podane na tacy...Na ubezpieczenie płacę ogromne pieniądze,a do lekarzy i tak muszę chodzic prywatnie i ponownie płacić,bo nie ma szans dostać się na kasę chorych...Limity mają minimalne,lbo nie ma ich wcale...na wizyte u każdego specjalisty czeka się latami...A teraz jeszcze mam dodatkowo płacić>Ktoś tu chyba na główke upadł...I to z dużej wysokości...
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 13 stycznia 2016, o 16:12

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Lucy » 13 stycznia 2016, o 19:47

Paranoja :] szkoda komentować.

http://www.tvn24.pl/debata-komisji-euro ... 210,s.html :facepalm: a Szydło jak mantra : „Nic się nie stało, Polacy, nic się nie stało…” To tak ,jakby napluto komuś w twarz ,a on myśli ,że to deszcz.

Post przez Lucy » 14 stycznia 2016, o 01:00

Słyszeliście ? http://www.eska.pl/hotplota/news/eurowi ... su/n/91155 :niepewny: Nie żebyśmy robili tam jakąś furorę ,ale i tak nieciekawa sytuacja.

Post przez Dorotka » 14 stycznia 2016, o 09:17

Akurat Eurowizji mi nie żal, bo od dawna nie jest to żaden konkurs tylko głosowanie według poprawności politycznej czy oddawanie głosów po znajomości. Same piosenki są tam zdecydowanie na drugim planie. Tego się nawet nie powinno transmitować. Szkoda na to pieniędzy.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Post przez Lilia ❀ » 14 stycznia 2016, o 13:56

To już jakaś europejska histeria :disgust:

Post przez Fringilla » 14 stycznia 2016, o 15:18

rany, facet się po świętach musiał z tego tłumaczyć a ft się cieszy z przedruków :lol:
ps Azerbejdżan i Polskę chyba razem za podważanie demokratycznych wartości :lol:
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Lilia ❀ » 14 stycznia 2016, o 22:10

w Luksemburgu w ogóle chcą znieść Trybunał, a UE nawet słowem się nie zająknie :]
http://www.rp.pl/luksemburg_hipokryzja#ap-1

Nie mówiąc już o tym, że we Włoszech prawie dwa lata nie mogą ustalić składu Trybunału - to nie jest powód, żeby UE zainteresowała się demokracją, niezawisłością sądów i trójpodziałem władzy???

Coraz więcej landów w Niemczech przyznaje, że nie radzi sobie z uchodźcami, powstają wręcz dzielnice, gdzie rządzą kryminaliści z tych krajów, policja boi się wejść na ich "teren" - dlaczego UE nie zajmie się tą sprawą?

W Polsce jest głośno o podatku bankowym, Petru i PO są wręcz oburzeni, tymczasem coraz więcej krajów zamierza go wprowadzić lub go podwyższyć http://www.obserwatorfinansowy.pl/temat ... k-bankowy/

Post przez Fringilla » 14 stycznia 2016, o 22:27

co do Luksemburga: też nie jest to takie mało skomplikowane.

w sumie by bylo fajnie, gdyby zainteresowanie Polską przekute zostało na porzadne wytłumaczenie obywatelom, na czym polega demokracji i jej odmiany oraz mechanizmy.
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 15 stycznia 2016, o 14:38

Polska niestety jest chłopcem do bicia. Tak jest od dawna i nie zanosi się na zmianę. Jesteśmy niewolnikami zachodu i tylko z pozoru obywatelami tej samej kategorii. Obecność w Unii niczego nie zmieniła, zwłaszcza podejścia tzw. "zachodu" do nas. Przykre ale prawdziwe. :bezradny: Chyba nikt już nie wierzy w równość w Europie po tym co się dzieje w sprawie Polski, a wcześniej Węgier.
http://www.radiocentrum.pl

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Lucy » 15 stycznia 2016, o 18:51

http://kontakt24.tvn24.pl/najnowsze/pol ... 90930.html - o takich właśnie mówiłam idiotach . Człowiekowi spadłaby głowa z karku, jakby się odwrócił i spojrzał ,czy coś jedzie. Wina kierowcy wiadoma,ale tacy bezmózgowcy ma pasach ,to mnie wkurzają.

Post przez Janka » 15 stycznia 2016, o 18:59

Lucy, on miał zasłonięty widok, przez auto, które się zatrzymało dla niego.
A debil jechał tak szybko, że dla pieszego nie pozostał czas na reakcję.

Tak zginął niedawno mój kuzyn. Dodatkowo miał zielone światło, gdy przechodził przez jezdnię.
Obrazek

Post przez Kawka » 15 stycznia 2016, o 19:15

Mój wujek miał w takich samych okolicznościach poważny wypadek. Szedł przez przejście na zielonym, jedno auto się zatrzymało, a drugie nie. Całe szczęście wyszedł z tego, ale przez kilka dni było nieciekawie.

"...Gary (...) niedawno zerwał ze swoją dziewczyną z powodu niezgodności charakterów (charakter nie pozwolił jej zgodzić się na to, by Gary sypiał z jej najlepszą przyjaciółką)". Neil Gaiman "Nigdziebądź".

Post przez Janka » 15 stycznia 2016, o 19:32

Mój kuzyn zginął około 200 metrów od tego przejścia pokazanego na filmie. Na ulicy równoległej do tej, którą widać.
Wszyscy świadkowie stwierdzili, że nie miał żadnej szansy z bandytą.
Rozglądanie się na pasach niczego nie daje, jeśli kierowca nie pozwoli by dało.
A w ogóle w Szczecinie. Tam prawie każdy kierowca powinien siedzieć w więzieniu za łamanie zasad ruchu drogowego.
Obrazek

Post przez Lucy » 15 stycznia 2016, o 19:35

Janka napisał(a):Lucy, on miał zasłonięty widok, przez auto, które się zatrzymało dla niego.
A debil jechał tak szybko, że dla pieszego nie pozostał czas na reakcję.

Ale mógł się zatrzymać i spojrzeć ? W końcu jedne auto mu się zatrzymało ,więc mógł zwolnić i się rozejrzeć.
Zawsze jeżeli auto "pozwala mi" przejść na jednym pasie ,to nie lecę jak głupia ,tylko zwalniam ,odwracam głowę i oglądam ,czy na następnym mam wolne.

Pamiętacie z zeszłego roku ?
https://www.youtube.com/watch?v=qwV3EU9U2XU

Post przez Janka » 15 stycznia 2016, o 19:42

Za każde wjechanie na pasy, gdy są tam piesi, powinny być od razu zabierane prawa jazdy. Dożywotnio.
Obrazek

Post przez Kawka » 15 stycznia 2016, o 20:18

Lucy - to fakt, zawsze lepiej się upewnić, że nic nie jedzie.

Janko - to by nic nie dało. Drogowi bandyci nie przejmują się brakiem papierka i jeżdżą często bez uprawnień. Tylko wysokie kary (najlepiej proporcjonalne do zarobków) i przymusowe płacenie odszkodowania mogłoby takich delikwentów czegoś nauczyć.

Post przez Janka » 15 stycznia 2016, o 20:34

To racja. Niemcy tracą masowo prawa jazdy za jeżdżenie po pijanemu i nic im to nie robi, sobie jeżdżą dalej bez papierka. Mają potem 2 w 1: po pijanemu i bez prawa jazdy.
Zdawanie na prawo jazdy na całym świecie powinno się opierać na całkiem innych zasadach niż teraz. Najpierw powinien być egzamin na odpowiednie podejście do innych ludzi i szacunek ich życia. Dopiero jak ktoś się wykaże wystarczającym poziomem moralnym i zdrowiem psychicznym, to powinien być dopuszczony do kierownicy. Auto to broń i to bardzo groźna, a nikt nie przykłada do tego odpowiedniej wagi.
Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do O wszystkim innym