Teraz jest 30 listopada 2024, o 08:24

Czatowanie...

Gdzie możecie gadać, o czym tylko Wam się podoba, a na co nie ma miejsca w innych działach?
Tutaj!

Post przez Wiedźma Ple Ple » 15 stycznia 2012, o 13:04

ja chciałam tylko dodać, że może wreszcie czas ruszyć dupę i oddolnie wymusić zmiany- pamiętacie akcje z 6-latkami? wieszczono brak sensu w akcji a oni nie dość, ze wydębili na ten rok to jeszcze prawdopodobnie na przyszłe ...
podziwiam ludzi bo cholernie w to dużo wkładają wysiłku

Post przez aralk » 15 stycznia 2012, o 14:59

tak oddolne wymuszanie zmian, wiem coś o tym, aż za dobrze :]

Post przez Wiedźma Ple Ple » 15 stycznia 2012, o 15:03

widać w stoczni nie załatwili tego porządnie tja

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 15 stycznia 2012, o 19:53

Dorotka napisał(a):Problemy zdrowotne oczywiście są ważne, ale finansowe wcale nie są od nich mniej ważne, bo sama powiedz czy sama podpisałabyś taką umowę, w której zgadzasz się za każdy, nawet najmniejszy błąd, zapłacić karę w wysokości jednej pensji, dwóch, trzech albo więcej? Przecież to chore.

ale to nie jest moment na licytowanie się z pacjentami "kto ma gorzej". ani czas na wzdychanie "biedni lekarze" - skoro bezsens, to zamiast medialnie współczuć - trzeba zmienić. znając życie: będzie moratorium na kary i po problemie. branże się dogadają, jak to w handlu bywa. pytanie: kto faktycznie traci po drodze?

słuszny przykład z 6latkami. przecież na tym nie tracili na dłuższą metę ani ministerstwo, ani szkoły, ani nauczyciele - "przyjdzie walec to wyrówna". tylko raz w życiu idzie się pierwszy raz do szkoły, nie będzie poprawki za rok lub dwa, nie wyrówna się straty :/
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Wiedźma Ple Ple » 15 stycznia 2012, o 20:20

no a jak to zrobili?
zaczęli od zbierania podpisów, forsy, czepiali się wszystkich mediów nie wahając się też przed radiem maryja- odważni ludzie :hyhy: potem dręczyli ministerstwo telefonami aż te dupki zmęczone jeszcze zmianą stołków zaczęły dukać, że to nie był dobry pomysł ...
w międzyczasie były apele o opisywanie przygotowania szkół przez rodziców i prośby o dręczenie ministrów i premiera mailami i listami :hahaha:
zabawa była przednia- to tylko 3 osoby rozpętały ...
można?

Post przez Fringilla » 15 stycznia 2012, o 20:22

jasne, że można w mordeczkę no :hyhy:
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Wiedźma Ple Ple » 15 stycznia 2012, o 20:56

dlatego ze smutkiem zauważam, ze nie ma nikogo kto by to samo zrobił dla szkolnictwa ponadgimnazjalnego ani dla pacjentów ... jak reprezentacja narodu w postaci rzecznika albo związków bierze pensję to już se działania można wsadzić, ech :(

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 15 stycznia 2012, o 21:02

w międzyczasie były apele o opisywanie przygotowania szkół przez rodziców

powiem ci,że do dzisiaj to trwa,też mnie nie ominęło choć moja córa w przyszłym miesiącu kończy 7 lat i właściwie problem jej nie dotyczy to i tak trzeba głupią ankietkę wypełnić(i zaznaczyć czy dziecko ma 5 czy 6 lat :zalamka: )
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez Wiedźma Ple Ple » 15 stycznia 2012, o 21:06

opisuj i dręcz :wink:

Post przez Fringilla » 15 stycznia 2012, o 22:12

ehm, ale podejście "moje dziecko jest starsze, mnie to nie dotyczy" itp. jest częste ;)
— Ursula K. Le Guin

Post przez Wiedźma Ple Ple » 15 stycznia 2012, o 23:38

ależ jasne, jak się napraszałam o podpisy to usłyszałam czegoś takiego niemało :)

Post przez kasiek » 15 stycznia 2012, o 23:51

sześciolatki w szkole...wrr...można się zastrzelić...nic ino do mamy, do mamy....i w ryk, a że ja czułe serce mam nie to co ta znieczulica w klasach 1-3 , to się litowałam na początku i pytałam czemu ryczy, a trzeba na przeczekanie, bo w końcu przestanie płakać :look_down:
Bo powaga zabija powoli

A imię me PLASTELINA.

Miłość bez pieniędzy, wrota do nędzy

Post przez Wiedźma Ple Ple » 15 stycznia 2012, o 23:53

ryczy, smarka a potem opowiada, ze mam z tatą się kłócili w nocy i włazi na kolana :zalamka:

Post przez kasiek » 15 stycznia 2012, o 23:55

i wszystko człowiekowi powie, co się w domu dzieje, mimo że widzi pierwszy raz na oczy....
Bo powaga zabija powoli

A imię me PLASTELINA.

Post przez Wiedźma Ple Ple » 15 stycznia 2012, o 23:57

no :zalamka: w przerwach smarkając dalej że mu się kredka złamała :zalamka:

pół roku w zerówce :hyhy:

Post przez kasiek » 15 stycznia 2012, o 23:59

ja tylko na przerwach...jednak zerówka i 1-3 to bohaterki są i im się należy dodatek za pracę ciężkich warunkach
Bo powaga zabija powoli

A imię me PLASTELINA.

Post przez Wiedźma Ple Ple » 16 stycznia 2012, o 00:01

ja to ich miałam mało- zaledwie kilka sztuk ale po 2 godzinach tygodniowo wychodziłam z oczami jak pies Disneya :hyhy: a jak ktoś ma tego 25-30 i jedzie po 5 godzin dziennie :zalamka:

Post przez Dorotka » 16 stycznia 2012, o 00:20

A gdzie jest teraz szanowna pani Hall? Namieszała z tymi sześciolatkami, potem odeszła, a właściwie została wykopana, i nie poniesie żadnych konsekwencji? Kolejna święta krowa?

Post przez aralk » 16 stycznia 2012, o 08:10

na Boga, przecież to nasi Wybrańcy :) i nie stali się tacy tuz po wyborach :)
Dorotko, wszystko w myśl, rób co chcesz bo i tak odpowiedzialność żadna :)

Ulubiona autorka/autor: wiele ich jest ...

Post przez Renata7 » 16 stycznia 2012, o 08:13

I to jest właśnie najbardziej wkurzające :/

Post przez Wiedźma Ple Ple » 16 stycznia 2012, o 13:23

aralk napisał(a):na Boga, przecież to nasi Wybrańcy :) i nie stali się tacy tuz po wyborach :)
Dorotko, wszystko w myśl, rób co chcesz bo i tak odpowiedzialność żadna :)

nie wybierałam ani pani Hall ani pani Kopacz więc nie mam skrupułów :P

A gdzie jest teraz szanowna pani Hall? Namieszała z tymi sześciolatkami, potem odeszła, a właściwie została wykopana, i nie poniesie żadnych konsekwencji? Kolejna święta krowa?
nie tylko, zrobiła jeszcze reformę szkolnictwa ponadgimnazjalnego polegającą na drastycznym obcięciu godzin oraz wprowadzeniu systemu amerykańskiego czyli podziału na grupy poziomowe- początek pandemonium zaplanowany na wrzesień 2012 :hyhy:

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 16 stycznia 2012, o 14:12

Fringilla napisał(a):ehm, ale podejście "moje dziecko jest starsze, mnie to nie dotyczy" itp. jest częste ;)

jak mała miała 5 ;lat to ankietę wypełniałam,jak skończyła 6 także.Tylko po co mam to robic po raz kolejny skoro ona ma juz 7?w końcu niewiele,poza jej wiekiem sie zmieniło.
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez aralk » 16 stycznia 2012, o 15:00

Wiedźma Ple Ple napisał(a):nie tylko, zrobiła jeszcze reformę szkolnictwa ponadgimnazjalnego polegającą na drastycznym obcięciu godzin oraz wprowadzeniu systemu amerykańskiego czyli podziału na grupy poziomowe- początek pandemonium zaplanowany na wrzesień 2012 :hyhy:

ku uciesze i samych dzieciaków i rodziców tychże dzieciaków, ze o planowaniu na poziomie szkoły nie wspomnę :]

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 16 stycznia 2012, o 16:13

Nie odpuściła też gimnazjum - reformę testujmy 3 rok, a jeszcze te SPE i IPET-y, i KIPU...
Obrazek

Post przez Fringilla » 16 stycznia 2012, o 17:12

ale 90% w ogóle nie wie o co chodzi, a 99% to nie interesuje ;)
— Ursula K. Le Guin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do O wszystkim innym