przez Kat » 10 października 2010, o 13:46
co prawda nie byłam w temacie jak ja nie znoszę, ale tą rozmowę przeczytałam i mnie przeraziła. tyle toksyki i niezdrowych uczuć, że ja bym po prostu się udusiła. Moim zdaniem dobrze zrobiłaś podejmując taki krok, zaczynając tą rozmowę. I wydaje mi się, że bardzo dobrze, że to było przez internet, bo będąc przy nim by Ci było trudniej, bo łatwiej mógłby Cię zbajerować i swoje uzyskać. A tak, powiedziałaś, co leżało Ci na sercu. 5letni związek to kupa czasu i szmat życia, ale lepiej skończyć go w takim momencie, niż później żałować, że jest się razem. jedyne zdanie, które mądrze napisał, to takie - rozstańmy się już teraz. Może wydam Ci się bez serca, ale uważam, że tej rady powinnaś posłuchać. Nie wracać do niego w grudniu, tylko definitywnie się rozstać. Bo facet trzyma Cię w emocjonalnej klatce, gra na Twoich uczuciach, próbuje separować od rodziny. Na razie może tylko w mniejszym stopniu, ale później może być gorzej. gdyby naprawdę Cię kochał, to by się tak nie zachowywał, Ty też byś nie musiała i nie dręczyła się. tak jak Mewa określiła - to trzymanie kogoś na wyłączność. Jak dla mnie on jest jak zakompleksione dziecko, które traci swoją ukochaną zabawkę (wybacz za określenie, ale nie mam zamiaru Cię obrażać) i jeszcze głośniej krzyczy, marudzi i wrzeszczy. W takim wypadku bycie samej jest milion razy lepsze niż taki chory związek. Przynajmniej Cię nie niszczy od wewnątrz.
znam osoby, które po długim czasie zakończyły swoje związki. najdłuższy trwał ok 10 lat. I teraz są szczęśliwe. Znalazły inną miłość, faceta który ich docenia,szanuje i się o nie troszczy. Bo z tej rozmowy odniosłam wrażenie, że ten facet ma z tym problem. Poza tym, gdyby spróbowałby się tak do mnie odezwać, najeżdżać na moją rodzinę, to byłby to koniec. Jeszcze postarałabym się go wykopać, tak żeby mocniej go zabolało. Edyta, ciesz się życiem singla, poznawaj nowych ludzi, spełniaj marzenia i baw się - bo życie możesz przeżyć tylko raz i powinnaś mieć jak najwięcej wspaniałych i radosnych wspomnień.