Fringilla napisał(a):Jakby komus wpadło do głowy czytać Hot Head Damona Suede (to swoja drogą facet, który grał pierwsze skrzypce w Wielkim Skandalu RWA, który tak zatrząsł organizacją i światem romansów anglojęzycznych, że łał
to niech się czuje ostrzeżona: to jest... no... kawał erotyki. Takiej, ekhm, "męskiej".
Kto ciekaw, jak wyglądają trochę jednak odmienne wizje romansowe (ale wciąż mega HEA i w ogóle, z monogamią włacznie!) to... do odważnych świat należy.
Sama sobie nie wierzyłam, że to czytam, i dotąd nie mogę uwierzyć.
Będzie zapamiętane, ale jakby ktoś mnie spytał, co sądzę i jak oceniam... nie wiem, no
PS bardziej edukacyjne i lepsze od Blanki, której książki przy tym to powieści pensjonarskie ze smutnym zakończeniem.

szukam kogoś, kto przetestuje pierwszy taki oficjalnie papierowo wydany w Harlequinie:
Lubię wiedzieć, ze obie strony są usatysfakcjonowane i mieć jakąś informację zwrotną. A jeśli jednak jakimś cudem te pieniądze nie dotarły, to powinna mi to napisać, żebym miała szansę wysłać przelew ponownie, a nie zostawiać w niepewności czy wszystko było ok. Może nie powinnam tak publicznie tego wyciągać ale kurde już nie mam pomysłu jak do niej dotrzeć i męczy mnie to.Fringilla napisał(a):Hot Head jest serio hardkor
Zjawisko, za pomocą którego można się wielu rzeczy dowiedzieć, np. o problemie depresji i samobójstw wśród strażaków po 9/11 (super!), jak i jak lepiej <nie> pisać o mieście i jego społecznych problemach (np. o problemie depresji i samobójstw wśród strażaków po 9/11![]()
Nawet nie wiem, jak ocenić tytuł, bo bym musiała chyba z 10 skal uzyć
W każdym razie przeczytałam od deski do deski... a przyznam, że stricte "męskiej" erotyki (orientacja nieistotna) dobrowolnie i dla przyjemności chyba nie czytałam od dekady z bardzo konkretnych i logicznych powodów
Kawka napisał(a):Frin - chętnie - jestem otwarta na nowe (dla mnie) rzeczy tylko nie wiem czy to wydane po polsku? Czytam wprawdzie po angielsku ale nigdy tak długie teksty i obawiam się, że mój odbiór książki może być mocno zaburzony przez mój kulejący angielski.
ale... harlekiny dzisiejsze to serio dobry punkt wyjścia do czytania, bo... format przejrzysty, przyzwoicie zredagowany (poznaje się po tym, czy sensowne rzeczy wychodzą z Google Translate
nie to, że się zgadzam za każdym razem, ale masz tam przykłady, na co się czytelnik naraża

Fringilla napisał(a):Sol - przykład przekładu?
a i owszemFringilla napisał(a):Ok, a czy ja dobrze rozumiem, że krąży fanowskie tłumaczenie cyklu Him Bowen i Kennedy? Bo bym chciała porównać...
fakt, MM i inne lgbt konfiguracje widuje się tu w imię "wyższej sprawy" emancypacji czy zwiększania tolerancji. Mój laicki umysł uznaje, że efekt to kompletnie odwrotny potrafi odnieść i mięsny romans ze scenami MM/KK i innymi konfiguracjami mógłby być lepszą opcją.Fringilla napisał(a):Tak, różne hardkory widuje polski rynek, ale niestety włącza się tu jednak tryb "nie drażnić" i czystą (pulpową) rozrywkę m/m publikuje się z dużą ostrożnością.
Przepchnąć można jedynie rzeczy faktycznie niezłe raczej YA/NA i to przez osoby z misją, które potrafią uzasadnić zapotrzebowanie na tytuły równolegle ze wskazaniem na zyski "wydaje się u nas na tyle mało, że młodzież, ale i rodzice, dadzą szansę i wesprą każdy spełniający standardy edukacyjne tytuł".
Lub jest to ogólnie Wysoka Literatura
•Sol• napisał(a):Fringilla napisał(a):Sol - przykład przekładu?
w sensie redagowałam parę razy książkę, która tłumaczona była z angielskiego przez mężczyznę. A autorką oryginału była kobietai w ramach jednej serii się odbywało, gdzie właśnie dwa tomy tłumaczył mężczyzna. Widać różnice

Współcześnie opowiedziana historia Hadesa i Persefony, równie grzeszna co słodka.
Hades spędza życie w cieniu i nie ma zamiaru z niego wychodzić. Niespodziewanie jednak wpada mu w ręce Persefona, która szuka u niego ratunku. Kiedy Hades odkrywa, że dzięki niej może dokonać zemsty, której pragnął przez lata, postanawia dziewczynie pomóc – za pewną cenę. Jednak z każdą kolejną nocą bóg ciemności coraz bardziej rozsmakowuje się w Persefonie i wreszcie gotów jest wyruszyć na wojnę z całym Olimpem, aby zatrzymać ją przy sobie…
uwielbiają seks przy publiczności

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość