wiedzmaSol napisał(a):no dobrze to Aniu, powiedz mi, jeden no dwa tytuły, takie mega szał, co Cię z butów wyrwały, ale są po polsku, bez nadmiaru traum i z pogranicza górnego NA
wykonalne?
Sol rzuciłaś mi wyzwanie...i to ciężkie. Od razu piszę, że to tylko moja osobliwa lista (wielu osób się nie zgodzi ze mną
) i w niektórych przypadkach nie spełnia twoich wymagań
1.
Morze Spokoju - Katja Millay - ta książka jest dla mnie rewelacją. I chociaż traktuje o młodych bohaterach, jest dojrzała, świetnie skontruowana i co najważniejsze pięknie napisana.
2.
Hopeless Collen Hoover - nie każdemu spasowała, ale to jest pierwsza książka tej Pani, którą przeczytałam i zakochałam się w jej stylu pisania. Dla mnie bardzo mocna i wartościowa książka.
3.
Maybe Someday - Hoover - kolejna pozycja tej Pani. Emocje, emocje i jeszcze raz emocje - Hoover świetnie nimi włada.
4. Seria
Czekam na Ciebie Lynn - niektóre części trochu gorsze, ale jako całość dla mnie bomba. Lubię do tego wracać.
5. I wiesz mogłabym jeszcze tutaj wymienić wiele, które przeczytałam w wersji nt.
Być może te pozycje nie będą dla Ciebie, ale ja z nimi spędziłam piękne chwile
być może im więcej będę czytać okaże się, że te książki aż takie wspaniałe nie były...ale póki co gorąco polecam. Może chociaż jedna z nich chociaż troszkę Ci się spodoba