Teraz jest 21 listopada 2024, o 20:20

Young Adult + New Adult

Gatunki – rodzaje – typy - crossovery
Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+
YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki
Poza romansem... — Polska strefa

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 7 maja 2015, o 09:33

Faris, w listach i spisach jest motyw Młodzi dorośli i nastolatkowie ;)
jeśli nie ma wszystkiego to proszę o krzyczenie tu a będę uzupełniać.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Post przez Agrest » 7 maja 2015, o 09:39

Ja bym zmieniła na tej liście Webber z YA na NA. Przecież Easy to to jeden z pierwszych superhitów tego gatunku, flagowy dość tytuł.
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 7 maja 2015, o 10:27

zmienione ;)
w ogóle wolicie taką formę? Że rozdzielenie w nawiasach?
Czy lepiej by było jakby osobne listy stworzyć? :mysli:
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: .brak.

Post przez emily temple » 7 maja 2015, o 10:48

:zalamka: ile ja nie czytałam z tej listy matko
Obrazek

Perhaps I became a magic user so I can touch his heart

Ulubiona autorka/autor: Nora Roberts

Post przez aniazlipca » 7 maja 2015, o 17:25

A ja przeczytałam prawie wszystkie z listy :zalamka: a tych, które nie czytałam odpuściłam bo były kiepskie :evillaugh: dobra trzeba szukać nowych :D
“Mercy laughed. “You have to excuse them—boys suffer from an incurable disability.”
“What?”
“Testosterone.”

Nalini Singh, Branded by Fire

Ulubiona autorka/autor: McNaught/Howard/Brown/Andrews/Robb

Post przez faris » 8 maja 2015, o 19:32

wiedzmaSol napisał(a):Faris, w listach i spisach jest motyw Młodzi dorośli i nastolatkowie ;)
jeśli nie ma wszystkiego to proszę o krzyczenie tu a będę uzupełniać.

AAAaaaaa, dziękuję :lovju:

Ulubiona autorka/autor: L. Kleypas, A. Glines, S. Young, M. Shieridan

Post przez Tristitia » 11 maja 2015, o 15:59

Dla ciekawskich (sorki, jeżeli ktoś o tym już pisał) - Amber wrzucił swoją serię NA do wora "powieść obyczajowa". Na stronie wydawnictwa była oficjalna informacja, widziałam jakoś tak na początku maja (lub w końcu kwietnia). Połączyli jedno z drugim. Mam tylko nadzieję, że wydadzą kolejną część serii J. Wilder z serii "Tylko..." (o Benie, synu Becki i Jasona).
Obrazek Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 12 maja 2015, o 21:41

Przepraszam, że znwou po jakimś czasie i znowu długi post :zalamka:
KatiaBlue napisał(a):Nie dziękuj tylko czytaj, potem ewentualnie mnie zabijesz, czy co tam będziesz chciała :)

obession napisał(a):Trochę spóźniona się wtrącę, wybaczcie, ale dodam coś odnośnie tego niezrównoważenia. Po pierwsze raz chciała by z jednym raz z drugim, ja bym może nawet zrozumiała, że zdradziła i chciała odejść od swojego chłopaka, albo, że uznałby, że ta zdrada to był błąd i chce zostać. Ale to ciągłe, ten, a może jednak nie, a w sumie to może jednak zostanę z tym. I tak w kółko. Ogólnie uważam, że była bardzo niedojrzała i nie sądzę, żeby usprawiedliwieniem była praca jej chłopaka. W związkach nie zawsze jest kolorowa, ludzie nie zawsze mają dla siebie mnóstwo czasu, czasami codzienność ludzi przytłacza, ale żeby tak od razu
Spoiler:
Nie widzę tego i nie rozumiem. Ale to tylko moje zdanie. ;)

Ok. Czekam w biblio w kolejce i zobaczymy. Może mnie to nie zabije.
Dziękuję kochane :padam: :*

aniazlipca napisał(a):Duzz - jeśli chodzi o Ayden - wkurzyła mnie tym, że nie uwierzyła Asie po tym całym rabunku w barze Rome'a....mogła zdobyć się na więcej zaufania według mnie.
Jeśli chodzi o serię Oddechy - ja nie potrzebowałam chusteczek, ale po lekturze byłam dosyć przygnębiona. Lepiej ją sobie dawkować.
Jak już Kawa napisała czytałam Obsydiana. I nawet nie 3 a 4 części, świetna seria

Ja Ayden jak najbardziej rozumiem jeśli o to chodzi. Dla mnie byłoby dziwne gdyby go nie podejrzewała po tym co zrobił. No i nie minęło wcale przecież tak dużo czasu pomiędzy dwójką a trójką. Obawa, niepewność nie mogła tak od razu zginąć. Zbyt wiele złego było pomiędzy tą dwójką by mogli nagle stać się zżytym rodzeństwem.
Ale dobrze, że każdy ma inny odbiór, jest o czym dyskutować :)
Oddechy zapisuje z odpowiednią notką ;) Dziękuję kochana :*
Ojej :hyhy: Jestem obecnie na dwójce.
A Reber znana?

Alias napisał(a):Duz, pytałaś o The Mistake, krótko będzie:
Niestety słabsze w moim odczuciu od pierwszej pozycji z serii... Typowe NA, w tym przypadku jakoś niczym szczególnym się nie wyróżniające...chociaż dalej szybkie i całkiem przyjemne czytadło. Chyba trochę za dużo seksów, zbyt silnych wyrzutów sumienia (bohater) i urażonej dumy (bohaterka), ale szczęściem doprowadziło to do drugiej połowy ksiązki (tej lepszej i zabawniejszej jak myślę)...
Pomimo lekkiego rozczarowania i tak czekam na kolejnego pana (Deana tym razem).

Dziękuję kochana :*
Szkoda. :(
Dobrze, że jeszcze "The Deal" przede mną. Właściwie to już zaczęłam ;)

aniazlipca napisał(a):A ja przeczytałam prawie wszystkie z listy, a tych, które nie czytałam odpuściłam bo były kiepskie :evillaugh: dobra trzeba szukać nowych.

A ja czekam na kolejne twoje odkrycia :hyhy:

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez aniazlipca » 18 maja 2015, o 21:45

Duzz - nie znam Reber..to jakaś seria? Wydana u nas? :D
Co do gustów masz zupełną rację - zawsze można ciekawie podyskutować :D
Co do odkryć...więcej chyba mam w paranormal NA niż w typowym.. :evillaugh: jak ktoś lubi to polecam serię Legendę Lu Marie - jest świetna :bigeyes:
Z typowych NA - wydana u nas dopiero nowa Hoover - Maybe Someday - czytałam już jakiś czas temu (muszę sobie na nowo przypomnieć :D ) - i chociaż nie pokochałam Ridge'a jak Holdera to bohaterowie są bardzo ciekawi. Uwielbiam zwłaszcza jego współlokatora Warrena :evillaugh: jest nawet nowelka o nim :twisted: aha! Jeśli ktoś czytał Maybe Someday - niech poszuka epilogu, który napisała autorka po wydaniu książki - jest o Maggie :twisted:
tak poza tym więcej czytam nt, ale obserwuję co u nas wydają - muszę zabrać się chyba za Utratę Rachel Van Dyken i przekonać się czy choć trochę jest podobna do When it Rains (jeśli tak muszę zaopatrzyć się w chusteczki :wryyy: )
“Mercy laughed. “You have to excuse them—boys suffer from an incurable disability.”
“What?”
“Testosterone.”

Ulubiona autorka/autor: hm...

Post przez KatiaBlue » 18 maja 2015, o 22:22

Mam zamiar na dniach przeczytać Maybe Someday ;) i Losing Hope

Post przez niunia321 » 24 maja 2015, o 22:50

Maybe Someday czytałam i było niezle :) teraz skonczyłam czytac Na krawędzi nigdy i Na krawędzi zawsze :) czytałyście?? pierwszy tom bardzo mi sie podobal ale drugi troche mnie nudzil momentami ale tak czy siak polecam

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 24 maja 2015, o 23:19

Chyba ze stronę przeczytałam, a potem co innego zajęło moją uwagę i zapomniałam o tym.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Post przez aniazlipca » 25 maja 2015, o 18:36

Redmerski czytałam :D (zresztą czego nie czytałam :evillaugh: ) Autorka miała fajny pomysł na książkę, ale 2 Na Krawędzi Zawsze pisała już chyba na siłę. Jeśli podoba Ci się NA w drodze to polecam Aż Po Horyzont Morgan Matson (za dużo romansu nie ma, ale tak jak nie lubię książek gdzie podróżują, to tak bardzo przypadła mi do gustu :D )
“What?”
“Testosterone.”

Post przez KatiaBlue » 25 maja 2015, o 18:37

niunia321 napisał(a):Maybe Someday czytałam i było niezle :) teraz skonczyłam czytac Na krawędzi nigdy i Na krawędzi zawsze :) czytałyście?? pierwszy tom bardzo mi sie podobal ale drugi troche mnie nudzil momentami ale tak czy siak polecam

Drugi w porównaniu z pierwszym to jakieś dno... Nie dokończyłam

Post przez niunia321 » 25 maja 2015, o 22:53

a to dziewczyny dajcie jakas dobra ksiazke :) tylko tych naznaczonych merzczyzn nie polecajcie bo czytam ale jak nie mam nic innego :) polecicie cos super ekstra czad ?? :D

Post przez aniazlipca » 26 maja 2015, o 19:24

Morze Spokoju Katji Millay koniecznie :bigeyes: tutaj chyba wszystkie uwielbiamy tą książkę :D no i dla mnie Hopeless Hoover :bigeyes:
“What?”
“Testosterone.”

Post przez KatiaBlue » 26 maja 2015, o 19:45

Ania dobrze mówi :)
oprócz tego to Zaczekaj na mnie, Bądź ze mną, Zaufaj mi i Zostań ze mną L. Lynn

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 26 maja 2015, o 20:03

aniazlipca napisał(a):Morze Spokoju Katji Millay koniecznie :bigeyes: tutaj chyba wszystkie uwielbiamy tą książkę :D no i dla mnie Hopeless Hoover :bigeyes:

aniu, tyś moje guru w temacie - to Morze spokoju to rzeczywiście warto?

Post przez aniazlipca » 26 maja 2015, o 20:47

Klarku guru może nie jestem, ale gorąco Ci polecam tą książkę. Uważam ją za jedną z najpiękniejszych, jakie kiedykolwiek przeczytałam :D

Katiu ty też dobrze polecasz :wink:
“What?”
“Testosterone.”

Post przez niunia321 » 26 maja 2015, o 21:39

Hopeless Hoover juz czytalam a morze spokoju jest w kolejce :) wiec w takim razie zabieram sie za czytanie skoro mowicie ze jest super

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 26 maja 2015, o 23:18

Morze spokoju to jedna z lepszych z YA. :bigeyes:
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: brak ulubionej

Post przez klarek » 27 maja 2015, o 07:36

Dzięki dziewczyny. Będę miała okazję przeczytać :)

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 27 maja 2015, o 08:09

LiaMort napisał(a):Morze spokoju to jedna z lepszych z YA. :bigeyes:

na mnie dalej czeka :)
a po waszych zachwytach sądzę iz warto :D
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez aniazlipca » 27 maja 2015, o 17:49

Sun warto warto!!! :bigeyes:
To trzeba po prostu przeczytać :D
“What?”
“Testosterone.”

Post przez Agrest » 28 maja 2015, o 13:20

A ja widziałam ostatnio w księgarni, że wyszło już Eleonora i Park Rowell. Nikt nie zainteresowany? Aralku, twoja Mała?

Eleonora… nie sposób jej nie zauważyć: rude włosy, dziwne ciuchy. Czyta mu przez ramię. Uważa Romea i Julię za bogate dzieciaki, które dostawały wszystko, co chciały. Najbardziej nie lubi weekendów, bo spędza je bez niego.

Park… Dobrze mu w czerni. Denerwuje się, gdy musi prowadzić samochód w obecności taty. Uwielbia imię Eleonory i nie skróciłby go ani o sylabę. Wie, która piosenka jej się spodoba, zanim ona zacznie jej słuchać. Śmieje się z jej dowcipów, zanim ona dotrze do puenty.

Oto tocząca się w ciągu jednego roku szkolnego opowieść o dwojgu szesnastolatkach urodzonych pod nieszczęśliwą gwiazdą – dość mądrych, by zdawać sobie sprawę, że pierwszej miłości prawie nigdy nie udaje się przetrwać, ale na tyle odważnych i zdesperowanych, by dać jej szansę.

A taka ciekawostka - z blurba to nie wynika, ale akcja toczy się w latach 80 ;) (Sama książka jest sprzed paru lat)
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Romans + ...