Teraz jest 21 listopada 2024, o 20:51

Young Adult + New Adult

Gatunki – rodzaje – typy - crossovery
Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+
YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki
Poza romansem... — Polska strefa

Ulubiona autorka/autor: Kristen Ashley/Mariana Zapata

Post przez Duzzz » 27 kwietnia 2015, o 15:52

Niebezpieczne tereny. Wolałabym chyba, żeby byli wrogami albo się kompletnie nie znali.
Dobra kochana dam tej książce jeszcze szansę :) Może nie umrę w trakcie :lol:
Bardzo dziękuję :padam: :*

“How do you always know where to find me?''
His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”
― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

“It’s not inexplicable. I like you the way Newton liked gravity.”
“I don’t know what you mean.”
“Once he found it, everything else in the universe made sense.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Ulubiona autorka/autor: hm...

Post przez KatiaBlue » 27 kwietnia 2015, o 15:57

Nie umrzesz ;) nie powinnaś w każdym razie. Bohaterka może drażnić, ale panowie są niczego sobie. Szczególnie ten drugi :)

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 27 kwietnia 2015, o 20:00

duzzza22 napisał(a):
Księżycowa Kawa napisał(a):O tym, że przeczytam historię „Mister Black” P. T. Michelle zadecydowała okładka, która mnie zafascynowała. A piszę tutaj, bo ta pozycja została zakwalifikowana jako NA. Sama historia jest krótka i składa się z fragmentów – kilku krótszych i jednego dłuższego, lecz kryje w tym się coś fascynującego, a także w niedopowiedzeniach. Z kolei „Scarlett Red” interesowało już mnie ze względu na treść, bo akurat tutaj okładka była mi obojętna. To już dłuższa opowieść i jeszcze bardziej wciągająca. O tak!
Swoim zachowaniem bohaterzy wcale nie przypominają młodych wiekiem, w szczególności Sebastian, który zachowywał się jak dorosły facet. I w ogóle…
Ach, Sebastian! Zdecydowanie jestem za.
Dla takich pozycji warto strzelać w ciemno.

Na pewno zajrzę, dzięki kochana za kilka słów :padam: Czy to są książki o tej samej parze bohaterów? :niepewny:

Tak, ta sama para – to trochę jakby jedna powieść została podzielona na trzy części.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: Nora Roberts

Post przez aniazlipca » 27 kwietnia 2015, o 20:13

duzzza22 napisał(a):Nawet w tym temacie mam zaległości :zalamka: Wybaczcie, że znowu długi post :wstyd:
aniazlipca napisał(a):Duz na pewno seria Tucker jest bardzo ciekawa. Zwłaszcza 1 i 2 jak pisałam. Ben to ten ochroniarz co miał z Kasey małe..hmm...tête-à-tête w 1 części.
Mnie intrygował Cain w 1 i 2 części, ale po nieudanej (przynajmniej w moim przypadku) 3 części, jakoś to odpuściłam. No i w 3 części nie było doktorka. Podobno kolejna część o Benie będzie śmiechowa - can' wait!

Przeczytałam dwójkę, jestem w trakcie 3, ale muszę przyznać, że mnie obecnie mocno wyhamowało. Nie wiem czy przez zmianę raz ona raz ona, czy ogólnie historia jest :bezradny:
Bena pamiętam już mi się odświeżyła jego postać w dwójce ;)
Ben jest już bardzo intrygujący, ale wiesz mnie jeszcze ciekawi ten dzieciak od Caina, Nick/Noah? Mylą mi się już. w każdym bądź razie jak to z nim będzie i z jego 'nowym' biznesem. Czy znajdzie swoją druga połówkę.

Szczerze to nie wybiegałam tak daleko z myśleniem o Nicku/Noah...boję się, że jego historia może być podobna do tej z 3 z Cainem...liczę, że z Benem będzie inaczej :twisted:

duzzza22 napisał(a):
aniazlipca napisał(a):Ja będę bronić Asę, bo trzeba poznać jego głos. Ayden wkurzyła mnie też w części Rome'a...zresztą jakoś kobiety w tej serii nie przypadły mi do gustu chociaż liczę na Royal

A czym? :niepewny:
Ty bronisz go, a ja jej :evillaugh: Może torebki? :handbags: (moja niebieska, bo do avka i podpisu mi pasuje :mrgreen: )

Czym mnie wkurzały? Sama nie wiem..taką rozlazłością...nie wszystkie były bardzo wkurzające, ale większość :D o wiele bardziej podobali mi się panowie z tatuażami :evillaugh:

duzzza22 napisał(a):
aniazlipca napisał(a):Ja w końcu skończyłam książkę Biorąc Oddech, wieńczącą trylogię Oddechy Rebecci Donovan. Muszę przyznać, że całość jest dosyć przygnębiająca, nagromadzona złymi emocjami, ale też mająca promyki światła - takim na pewno był Evan w 1 części i Sara w całej trylohgii (Ta dziewczyna zasługuje na medal :D ). Chyba jeszcze nie zobojętniałam na wszelkie traumy, którymi nas zasypuje YA/NA, ponieważ nie łatwo mi było czytać, to co wydarzyło się głównej bohaterce - Emmie - i to jak radziła sobie z problemami. Ostatnia część jest inna od pozostałych. Podobało mi się to jak początkowo historia toczyła się typowo - dziewczyna z problemami upija się na imprezie itd. czuć było, że ogień bucha spod powierzchni...poznajemy nowych bohaterów, z których najbardziej przypadł mi Cole i tutaj mam żal do autorki, że tak go potraktowała. Podobał mi się pomysł bohaterki z kimś nowym. Myślę, że warto przeczytać całą serię, ale polecam dawkować powoli (ja osobiście cieszę się, że nie czytałam jednym ciągiem wszystkich tomów).

Spodoba mi się? To coś dla mnie? :hyhy: Bo nieźle brzmi.

Powinno Ci się spodobać. Ale jak zaznaczyłam cała seria jest mocno przedawkowana emocjami.

Ja mam ostatnio problem ze znalezieniem nowego ciekawego NA/YA..jedyne co złapałam ostatnio to paranormal z tego gatunku. No ale dobry. Polecam Mroczne Umysły Alexandry Bracken :wink:
“Mercy laughed. “You have to excuse them—boys suffer from an incurable disability.”
“What?”
“Testosterone.”

Nalini Singh, Branded by Fire

Post przez Alias » 27 kwietnia 2015, o 20:29

aniazlipca napisał(a):Ja mam ostatnio problem ze znalezieniem nowego ciekawego NA/YA.

To bierz się za The Deal :hyhy:
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Post przez Duzzz » 27 kwietnia 2015, o 21:48

KatiaBlue napisał(a):Nie umrzesz ;) nie powinnaś w każdym razie. Bohaterka może drażnić, ale panowie są niczego sobie. Szczególnie ten drugi :)

W takim razie wezmę się za to. Tylko sobie namierzę gdzie mogę dostać. A nuż moja biblio jest w nią wyposażona :)
Ten drugi to znaczy ten, z którym w końcu nie została?

Księżycowa Kawa napisał(a):Tak, ta sama para – to trochę jakby jedna powieść została podzielona na trzy części.

Dziękuję kochana :padam: Widzę, że na pewno mam pierwszą, chyba niedawno darmowa na Amazonie była :mysli: A potem się zastanowię nad kolejnymi :)

aniazlipca napisał(a):
duzzza22 napisał(a):Ben jest już bardzo intrygujący, ale wiesz mnie jeszcze ciekawi ten dzieciak od Caina, Nick/Noah? Mylą mi się już. w każdym bądź razie jak to z nim będzie i z jego 'nowym' biznesem. Czy znajdzie swoją druga połówkę.

Szczerze to nie wybiegałam tak daleko z myśleniem o Nicku/Noah...boję się, że jego historia może być podobna do tej z 3 z Cainem...liczę, że z Benem będzie inaczej :twisted:

A może będzie właśnie lepsza. Ma ciekawe podłoże, szczególnie właśnie na osobę Caina. I a nuż spotka go to samo co Caina i zakocha się w jakiejś striptizerce. W sumie szkoda, że ta co niby była przyjaciółką Charlie woli kobiety, mogłaby być z N. i niej ciekawa para :lol:

aniazlipca napisał(a):Czym mnie wkurzały? Sama nie wiem..taką rozlazłością...nie wszystkie były bardzo wkurzające, ale większość :D o wiele bardziej podobali mi się panowie z tatuażami :evillaugh:

Nie doprecyzowałam, a chodziło mi o Ayden, a nie ogólnie o bohaterki. Napisałaś, że w części z Romem Cię wkurzyła jestem ciekawa czym :)

No wiesz, nie dziwne, że wolisz męskich, złych chłopaczków :mrgreen:

aniazlipca napisał(a):
duzzza22 napisał(a):
aniazlipca napisał(a):Ja w końcu skończyłam książkę Biorąc Oddech, wieńczącą trylogię Oddechy Rebecci Donovan.(..)

Spodoba mi się? To coś dla mnie? Bo nieźle brzmi.

Powinno Ci się spodobać. Ale jak zaznaczyłam cała seria jest mocno przedawkowana emocjami.

Czyli co? Mam naszykować pudło chusteczek? :hyhy: Czy będzie mało :lol:

aniazlipca napisał(a):Ja mam ostatnio problem ze znalezieniem nowego ciekawego NA/YA..jedyne co złapałam ostatnio to paranormal z tego gatunku. No ale dobry. Polecam Mroczne Umysły Alexandry Bracken

Zapisuję Bracken :mrgreen:

A może coś przyjemnego, lekkiego jak "Miłość bez scenariusza" Reber Tiny?
A "Obsydiana" czytałaś?

His voice achingly gentle, he says, "The same way a compass knows how to find true north.”

“Life is short. You don't get a do-over. Kiss who you need to kiss, love who you need to love, tell anyone who disrespects you to go f*ck themselves. Let your heart lead you where it wants to. Don't ever make a decision based on fear. In fact, if it scares you, that's the thing you should run fastest toward, because that's where real life is. In the scary parts. In the messy parts. In the parts that aren't so pretty. Dive in and take a swim in all the pain and beauty that life has to offer, so that at the end of it, you don't have any regrets.” ― J.T. Geissinger, Cruel Paradise

Post przez Księżycowa Kawa » 27 kwietnia 2015, o 23:37

Czytała, czytała również trójkę :wink:

duzzza22 napisał(a):Dziękuję kochana :padam: Widzę, że na pewno mam pierwszą, chyba niedawno darmowa na Amazonie była :mysli: A potem się zastanowię nad kolejnymi :)

Nie ma sprawy, chętnie poznam Twoje wrażenia. Podoba mi się to, jak zostało napisane oraz Sebastian :evillaugh:
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Post przez KatiaBlue » 27 kwietnia 2015, o 23:46

Duzz, no proszę cię... Kobieto! Nie mogę ci wszystkiego powiedzieć. Gdybym ci powiedziała, to jak sens miałoby czytanie tej jej walki ze sobą? :) czytaj, nie marudź :)

Post przez Duzzz » 27 kwietnia 2015, o 23:59

Twarda jesteś :evillaugh:
Jeśli jest zdrada to ja muszę, ale muszę wszystko wiedzieć, zanim tknę to palcem. :evillaugh: To silniejsze ode mnie :wink:
Ale już cicho siedzę. Jak zajrzę dopiero się odezwę :lol:

Księżycowa Kawa napisał(a):Czytała, czytała również trójkę :wink:

To coś mi umknęło, jak zwykle :zalamka:

Księżycowa Kawa napisał(a):
duzzza22 napisał(a):Dziękuję kochana :padam: Widzę, że na pewno mam pierwszą, chyba niedawno darmowa na Amazonie była :mysli: A potem się zastanowię nad kolejnymi :)

Nie ma sprawy, chętnie poznam Twoje wrażenia. Podoba mi się to, jak zostało napisane oraz Sebastian :evillaugh:

Poczekaj tylko Clare doczytam i biorę się za pierwszą część :mrgreen:

Post przez Księżycowa Kawa » 28 kwietnia 2015, o 00:03

W takim razie czekam i może w międzyczasie doczytam trójkę, jak mi się uda jutro ją zdobyć.
Denis Diderot

*
*

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 28 kwietnia 2015, o 08:14

aniazlipca napisał(a):Ja mam ostatnio problem ze znalezieniem nowego ciekawego NA/YA..jedyne co złapałam ostatnio to paranormal z tego gatunku. No ale dobry. Polecam Mroczne Umysły Alexandry Bracken :wink:

Muszę zajrzeć skoro polecasz. ;)
RM 

"But at the same time we still know the shit happens everytime, so I think c'est la vie, that's life. "

Ulubiona autorka/autor: Amanda Quick

Post przez joakar4 » 28 kwietnia 2015, o 08:25

Przeczytałam właśnie tom 1 i 2 serii
https://www.goodreads.com/series/96747- ... girlfriend
Jeśli ktoś potrzebuje przeczytać coś na szybko, to może być, ale bez zachwytów. W książce poruszony jest wątek
Spoiler:
. Nie spotkałam się jeszcze z taką traumą w NY.
Spoiler:

Post przez KatiaBlue » 28 kwietnia 2015, o 13:22

Duzz
I tak ci dużo opowiedziałam... :) ale którego wybrała, to.już się sama musisz przekonać.

Post przez Duzzz » 28 kwietnia 2015, o 13:26

Księżycowa Kawa napisał(a):W takim razie czekam i może w międzyczasie doczytam trójkę, jak mi się uda jutro ją zdobyć.

I koniecznie daj znać jaka była :D

joakar4 napisał(a):Przeczytałam właśnie tom 1 i 2 serii
https://www.goodreads.com/series/96747- ... girlfriend
Jeśli ktoś potrzebuje przeczytać coś na szybko, to może być, ale bez zachwytów. W książce poruszony jest wątek
Spoiler:
. Nie spotkałam się jeszcze z taką traumą w NY.
Spoiler:

Ja mam chyba na razie dość traum. Jednak sobie zapiszę i zaznaczę obok co też może mnie w niej spotkać :)
Dzięki kochana :padam:

KatiaBlue napisał(a):Duzz
I tak ci dużo opowiedziałam... :) ale którego wybrała, to.już się sama musisz przekonać.

Oj wiem, wiem :) Tylko wiesz czy to pierwszy czy drugi i tak mi nic nie mówią, co innego imiona :)
Przekonam się jednak jak piszesz w swoim czasie i zobaczymy czy bohaterkę z toleruję. :)

Post przez KatiaBlue » 28 kwietnia 2015, o 13:31

Pierwszy to ten z którym była, drugi którym się pocieszyła ;) do końca nie wiadomo, co z tego będzie ;) bardzo fajni są bohaterowie drugoplanowi

Post przez Duzzz » 28 kwietnia 2015, o 15:06

Dziękuję :* :padam:

Post przez KatiaBlue » 28 kwietnia 2015, o 16:08

Nie dziękuj tylko czytaj ;) potem ewentualnie mnie zabijesz, czy co tam będziesz chciała :)

Post przez aniazlipca » 28 kwietnia 2015, o 19:52

Nie chce mi się wszystkiego cytować, a więc:

Alias - jestem za leniwa na czytanie po angielsku...chyba, że to będzie coś super, a ja nie będę mieć akurat nic do czytania :D

Duzz - jeśli chodzi o Ayden - wkurzyła mnie tym, że nie uwierzyła Asie po tym całym rabunku w barze Rome'a....mogła zdobyć się na więcej zaufania według mnie.
Jeśli chodzi o serię Oddechy - ja nie potrzebowałam chusteczek, ale po lekturze byłam dosyć przygnębiona. Lepiej ją sobie dawkować.
Jak już Kawa napisała czytałam Obsydiana. I nawet nie 3 a 4 części :wink: świetna seria :bigeyes:

Lia - Mroczne Umysły może nie są najlepszym paranormal NA jaki czytałam, ale wciągało. :wink: chociaż byłam rozczarowana końcówką :wink:

joakar4 - też to czytałam i ja również nie spotkałam się wcześniej z takim motywem. Ale nie zapadło mi w pamięć, więc... :evillaugh:
Polecam Ci serię More Jay McLean - przeczytałam 3 książki i bardzo mi się podobały :D są dramaty, ale bardzo fajnie napisane :bigeyes:
“Mercy laughed. “You have to excuse them—boys suffer from an incurable disability.”
“What?”
“Testosterone.”

Post przez Alias » 28 kwietnia 2015, o 21:39

Aniu, rozumiem.
Miałam po prostu wrażenie, że sporo czytasz po angielsku...;)
“I always knew I would fall in love with you, but you were never supposed to love me back"

Ulubiona autorka/autor: brak.

Post przez obession » 28 kwietnia 2015, o 21:46

duzzza22 napisał(a):OMG! :ohlala:

No dobra, ale co dalej? Jak to jest uargumentowane? Obe, pisała, że bohaterka była troszkę niezrównoważona i nie do końca rozumiała jej postępowanie. A jak Ty to widzisz?
Było to mocno uzasadnione?

Trochę spóźniona się wtrącę, wybaczcie ;) ale dodam coś odnośnie tego niezrównoważenia. Po pierwsze raz chciała by z jednym raz z drugim, ja bym może nawet zrozumiała, że zdradziła i chciała odejść od swojego chłopaka, albo, że uznałby, że ta zdrada to był błąd i chce zostać. Ale to ciągłe, ten, a może jednak nie, a w sumie to może jednak zostanę z tym. I tak w kółko. Ogólnie uważam, że była bardzo niedojrzała i nie sądzę, żeby usprawiedliwieniem była praca jej chłopaka. W związkach nie zawsze jest kolorowa, ludzie nie zawsze mają dla siebie mnóstwo czasu, czasami codzienność ludzi przytłacza, ale żeby tak od razu
Spoiler:
Nie widzę tego i nie rozumiem. Ale to tylko moje zdanie. ;)
Obrazek

Post przez aniazlipca » 29 kwietnia 2015, o 18:30

Alias to bardziej nt niż oryginalne :wink: jak jest dobrze przetłumaczone to korzystam :D ale chciałabym to The Deal przeczytać :wink:
“What?”
“Testosterone.”

Post przez Księżycowa Kawa » 1 maja 2015, o 18:44

In the Shadows - przypadkiem trafiłam na trailer:

A sama historia :heat:

Spoiler:
Denis Diderot

*
*

Post przez Alias » 6 maja 2015, o 14:29

Duz, pytałaś o The Mistake, krótko będzie:
Niestety słabsze w moim odczuciu od pierwszej pozycji z serii... Typowe NA, w tym przypadku jakoś niczym szczególnym się nie wyróżniające...chociaż dalej szybkie i całkiem przyjemne czytadło. Chyba trochę za dużo seksów, zbyt silnych wyrzutów sumienia (bohater) i urażonej dumy (bohaterka), ale szczęściem doprowadziło to do drugiej połowy ksiązki (tej lepszej i zabawniejszej jak myślę)...
Pomimo lekkiego rozczarowania i tak czekam na kolejnego pana (Deana tym razem).

Ulubiona autorka/autor: .brak.

Post przez emily temple » 6 maja 2015, o 21:47

ja ma na czytniku Alias to i czeka.. mowisz ze słabsze... :mysli:
Deana :evillaugh: ooo matko to ten
Spoiler:
Obrazek

Perhaps I became a magic user so I can touch his heart

Ulubiona autorka/autor: McNaught/Howard/Brown/Andrews/Robb

Post przez faris » 7 maja 2015, o 00:31

Wiem, że wymagam dużo :zawstydzony: :zawstydzony:
Ale czy ktoś może zrobić jakąś listę tych książek NA/YA ? Bo szczerze to ja się pogubiłam, próbuję was wyłapać ale już nie wiem co i jak, a lubię je czytać i... no właśnie. Ktoś kto ogarnia, można by wrzucić do pierwszego posta i aktualizować albo coś. Takim zbłądzonym jak ja baaardzo by się to przydało :)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Romans + ...